Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Höstens utbildningar
motocross
I höst erbjuder Nedre Norra distriktet två utbildningar under samma helg, nämligen utbildning för Guldhjälmsledare (barn) och Nya Tävlingsledare, 25-27 november är inbokat på Scandic i Falun, det går redan nu att anmäla sig.

Viktigt att ha utbildade ledare i klubben, därför bör varje förening som arrangerar tävlingar utbilda funktionärer och tränare för att säkerställa kvalitén och säkerheten på banorna och för dom aktiva.

Barnledarutbildningen Guldhjälmen vänder sig till föräldrar och ledare som ansvarar för barnträningar och som sen i sin tur ska utbilda föräldrar och barn i den egna klubben. Den personen får också behörighet att bevilja licenser för de som vill tävla på barnnivå (Guldhjälmsnivå).

I år kan föreningar som vill skicka ledare på denna utbildning söka Idrottslyftmedel från Svemo , med syfte att fler föreningar utbildar ledare för en säkrare barnverksamhet.

 

När det gäller tävlingsledare kursen så är den inte grenspecifik utan här kan man delta oavsett vilken gren inom motorcykel och snöskoter som man själv är aktiv i . Däremot när man genomför tävlingsfunktonärsutbildningen i egna föreningen, vilket jag rekommenderar att man gör varje år, för att säkerställa att man har en väl fungerande funktonärsstab i klubben, så ska den vara grenspecifik. Kursen genomförs i den egna föreningen och Nedre Norra har eximinatorer som kommer ut och kör en eximination när kursen är klar. Material beställer ni genom er idrottskonsulent på SISU Idrottsutbildarna i Gävleborg (Lars "Pärla Persson) eller Dalarna undertecknad.

Här kan ni ladda hem inbjudan, som också kommer att skickas ut via epost till föreningsadressen.

Tävlingsledare

Barnledare

 

 

Karin "Knalin Boström, Idrottskonsulent, SISU Idrottsutbildarna och utbildningsansvarig i Nedre Norra distriktet på uppdrag.

010-4590305 (OBS! Nytt nummer)

Uppdaterad: 2017-10-11 11:06
Skribent: Karin Boström
Epost: karin.bostrom@dalaidrotten.se

Valberedningens jobb pågår för fullt inför kommande årsmöte. Nu vill vi i beredningen be om lite hjälp från er alla där ute i föreningarna. Vårt jobb i beredningen är att komma med namnförslag på nya personer till styrelsen i vårt distrikt. Vi behöver er hjälp till detta, förslag på namn på personer som kanske skulle kunna vara med i styrelsen. Viktigt att vi hjälps åt att fylla dessa platser i vårt distrikt så vi får en fungerande styrelse. Vi ser gärna att vi får en geografisk spridning i styrelsen och ropar därför lite högre efter er som är aktiva i Gästrikland/ Hälsingland, men självklart är alla varmt välkomna. Kontakta gärna nån av oss för förslag: Marcus Linder 076 1462100 Agneta Andersson 070 6340871 Anders Persson 070 5258497

2018-01-11

Det finns platser kvar på kursen för Nya tävlingsledare, vi förlänger anmälningstiden till fredag 17 november så att fler klubbar har chansen att anmäla.

2017-11-13

Nu börjar det bli dags att anmäla sig till kurserna som går under Utbildningshelgen den 25-26 novmeber, sista anmälningsdag är 9 november, Guldhjälmskursen för barnledare har bara ett fåtal platser kvar.

2017-10-27


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping