Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Höstens utbildningar
motocross
I höst erbjuder Nedre Norra distriktet två utbildningar under samma helg, nämligen utbildning för Guldhjälmsledare (barn) och Nya Tävlingsledare, 25-27 november är inbokat på Scandic i Falun, det går redan nu att anmäla sig.

Viktigt att ha utbildade ledare i klubben, därför bör varje förening som arrangerar tävlingar utbilda funktionärer och tränare för att säkerställa kvalitén och säkerheten på banorna och för dom aktiva.

Barnledarutbildningen Guldhjälmen vänder sig till föräldrar och ledare som ansvarar för barnträningar och som sen i sin tur ska utbilda föräldrar och barn i den egna klubben. Den personen får också behörighet att bevilja licenser för de som vill tävla på barnnivå (Guldhjälmsnivå).

I år kan föreningar som vill skicka ledare på denna utbildning söka Idrottslyftmedel från Svemo , med syfte att fler föreningar utbildar ledare för en säkrare barnverksamhet.

 

När det gäller tävlingsledare kursen så är den inte grenspecifik utan här kan man delta oavsett vilken gren inom motorcykel och snöskoter som man själv är aktiv i . Däremot när man genomför tävlingsfunktonärsutbildningen i egna föreningen, vilket jag rekommenderar att man gör varje år, för att säkerställa att man har en väl fungerande funktonärsstab i klubben, så ska den vara grenspecifik. Kursen genomförs i den egna föreningen och Nedre Norra har eximinatorer som kommer ut och kör en eximination när kursen är klar. Material beställer ni genom er idrottskonsulent på SISU Idrottsutbildarna i Gävleborg (Lars "Pärla Persson) eller Dalarna undertecknad.

Här kan ni ladda hem inbjudan, som också kommer att skickas ut via epost till föreningsadressen.

Tävlingsledare

Barnledare

 

 

Karin "Knalin Boström, Idrottskonsulent, SISU Idrottsutbildarna och utbildningsansvarig i Nedre Norra distriktet på uppdrag.

010-4590305 (OBS! Nytt nummer)

Uppdaterad: 2017-10-11 11:06
Skribent: Karin Boström
Epost: karin.bostrom@dalaidrotten.se

Snart är det dags för utbildningshelgen och anmälan har öppnat.

2018-04-06

Ny tävlingsledare för alla grenar arrangeras 24-25 november.

2018-09-30

2018 04 15 hade vi i NND ett möte för klubbar och förare angående det minskade antalet förare på de tävlingar som arrangeras i distriktet. 4 klubbar var representerade 9 personer var närvarande.

2018-04-17

Lördagen den 24 november 14.00-18.00 är det utbildning i Akutomhändertagande och HLR. Viktigt kunskap för alla inom motorsporten. Utbildningen är på Scandic i Falun.

2018-09-02

Säsongen lider mot sitt slut och NND motocross sektionen kallar till möte Onsdag 10 oktober kl 18:00 i Falun På Scandic Hotell.

2018-10-06


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping