Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Licenser
Följande person får hålla licensutbildning i Motocross Klubbens tränare (Person med tränarlicens, Nivå 1 Motocross) Tränaren får endast genomföra licensutbildning för medlemmar i sin egen klubb. Tränaren får genomföra licensutbildningen endast för ungdomar över 12 år och vuxna. För kontaktuppgifter kontakta den förening du tillhör.

Barnledare

(Person med Barnledarlicens i Motocross)
Barnledaren genomför Guldhjälmsutbildningen för barn upp till 12 år. 
Barnledare kan godkänna ungdomslicens (signera licensansökan) för förare som påbörjat men ej slutfört sin Guldhjälmsutbildning under det kalenderåret föraren fyller 13 år.
Barnledare får genomföra Guldhjälmsutbildningar endast för medlemmar i sin egen klubb.
För kontaktuppgifter kontakta den förening du tillhör.

Tävlingsledare
(Person med tävlingsledarlicens i Motocross)
Tävlingsledare får endast genomföra licensutbildning för medlemmar i sin egen klubb.
Tävlingsledaren genomför licensutbildningen för ungdomar över 12 år och vuxna.
För kontaktuppgifter kontakta den förening du tillhör.

Distriktsutbildare för motocrosslicens
(Person med tränarutbildning Nivå 1 Motocross)
Distriktsutbildare för motorosslicens är utsedd av distriktets motocrosskommitté och får genomföra licensutbildning för förare som är medlemmar i valfri Svemo-klubb. Dessa utbildare får även genomföra licensutbildning för förare i klubbar som saknar tävlingsledare och tränare.
Distriktsutbildaren får genomföra licensutbildningen endast för ungdomar över 12 år och vuxna.
Kontaktuppgifter distriktsutbildare motocrosslicens


Supervisor i Motocross
Supervisor i motocross får genomföra licensutbildning för förare som är medlemmar i valfri Svemo-klubb. Supervisor får även genomföra utbildning för förare i klubbar som saknar tävlingsledare och tränare.
Supervisorn får genomföra licensutbildningen endast för ungdomar över 12 år och vuxna.
Kontaktuppgifter Supervisor Motocross

 

  

Uppdaterad: 2018-05-15 12:07
Skribent: Annica Matsson

2018 04 15 hade vi i NND ett möte för klubbar och förare angående det minskade antalet förare på de tävlingar som arrangeras i distriktet. 4 klubbar var representerade 9 personer var närvarande.

2018-04-17

Som vi bestämde på Planeringsträffen (20 januari där alla klubbar var inbjudna) och tog även upp på Årsmötet i februari. Så blir det Utbildningshelg 24-25 november! Sista anmälan kommer att vara 1 november. De utbildningar som inte har tillräckligt med anmälningar kommer ej att arrangeras.

2018-04-06

Som de flesta av er vet eller åtminstone hört talas om så får vi en ny dataskyddsförordning enligt EU beslut, allmänt kallat GDPR. Detta påverkar i första hand hur hantering av personuppgifter ska skötas.

2018-04-06

Idrottslyfts medlen till Svemo baseras på lokstöds rapportering. Det är både för din klubb och SVEMO viktigt att ni lokstödsredovisar träningar och andra gruppaktiviteter (ex tävling och annan träning) för målgruppen 7-25 år.

2018-04-15

SISU Idrottsutbildarna Gävleborg erbjuder en Plattformsutbildning i Sandviken den 14-15 april 2018, anmäl er via deras hemsida se länk här nedan. Kursen vänder sig till dig som vill bli Guldhjälmsutbildare i din klubb.

2018-03-02


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping