Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Enduro

Enduro, som är spanskt ord betyder uthållig. Sporten utövas under hela året. Enduro är den av motorcykelsportens grenar som i Sverige har flest utövare, från motionsåkare till yppersta elit. Sverige har sedan många år varit ett av de ledande länderna i de internationella mästerskapstävlingarna, VM/EM och Lag-VM (Six Days).


Den traditionella tävlingsformen för enduro i Sverige är Typ 1. Det innebär att de tävlande kör en pilad bana som har transportsträckor på allmänna vägar och specialsträckor i terrängen eller på sämre vägar och stigar

 

Anrika Novemberkåsan är den mest kända Typ 1 tävlingen.

Den andra tävlingsformen Typ 2 som bland annat Gotland Grand National är enklar att anordna och blivit populär bland motionärer att köra.

GGN, Stångebroslaget och Ränneslättsloppet ingår i ”En Svensk enduroklassiker” och är de tre största motionärsloppen.

På senare år har Superenduron och extremenduron blivit allt mer populär. Superenduron körs på en uppbyggd kortare bana, inte ovanligt på en enklare crossbana med uppbyggda hinder i. Man kör flera heat med final.

Extremenduron är en lång bana med extremt svåra hinder och passager. Utmed banan har man så kallade checkpoints där förarna registreras att de passerat. I Sverige är den största tävlingen Battle of Vikings.

 Västra Motorcykelförbundet gratulerar distriktets enduroförare till framgångarna i de nationella och internationella tävlingarna.

 

 


Kontaktuppgifter hittar ni under fliken "ledamöter" eller så nås vi via mail på vastraenduro@svemo.se

Uppdaterad: 2017-01-23 09:00
Skribent: Thomas Nygren

Sand, snö och Saxtorp! Där har ni de mest dominerande ingredienserna till årets första träff med crosskörning för svemo västras utvecklingsgrupp.

2018-04-22

Torsdag 10 maj kör Örnarna Speedway återigen tävling/event på Axevalla travbana. Missa inte denna dag för hela familjen.

2018-04-17

Följ länken nedan för att ta del av vårat Årsmötesprotokoll samt styrelseprotokoll.

2018-03-15


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping