Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Rapport från utvecklingsgruppen-mx
IMG_0268
Västra distriktens utvecklingsgrupp hade sin första samling för motocrossträning i Vågerse den 11/3.

Vågerse är en liten men utmanande sandbana i skogarna utanför Fjärås. Banan är mycket populär under försäsongen som träningsbana. Trots kallt och snöigt väder så var banan mjuk, torr och fin på de flesta partierna. 

De flesta ordinarie förarna var på plats och vi gästades av endast tre förare. Från förra året har flera gått upp från 85 till 125 och anpassat sig bra under vintern. 

Dagens schema var ganska tight och intensivt så vi började med ett förarmöte med information om dagens planer vilket sedan följdes av en uppvärmning som bestod av jogg och övningar så kroppen fick vakna till och bli varm. Efter detta körde vi ett pass på hela banan som uppvärmning och för att se statusen på gruppen, det såg mycket bra ut. 

Efterföljande pass ägnades åt att förbättra tekniken i vissa partier, för att ta sig igenom hinder på ett säkrare och snabbare sätt. Inledningsvis gick det lite kantigt och ryckigt men efter teknikpassen så fick vi se en mer följsam och tålmodig åkning med bättre grundhastighet på hjulen igenom kurvorna och ut ur kurvorna hade alla senare en högre fart.  Som tränare såg man att alla lyssnade, provade och gjorde framsteg vilket är perfekt. Vi avslutade dagen med korta heat på 3x10 min samt lite lek. 

Under nedjoggningen så konstaterade vi att alla hade fått med sig tips på uppvärming, nedjoggning, vikten av att förbereda sin personliga utrustning, kost och motorcykel samt ca 2h effektiv motocrossåkning där vi tränare såg stora framsteg med tekniken under dagen. Mycket bra jobbat alla förare och föräldrar!

Nästa samling för utvecklingsgruppen är 25/3 hos Falköpings mk.

Väl mött! Tränare och ledare i västras utvecklingsgrupp

 

Uppdaterad: 2017-03-21 07:06
Skribent: Markus Johansson
Epost: markus.johansson@svemo.se

Följ länkarna för att ta del av våra protokoll

2018-11-22

På måndag börjar Sixdays i Chile.

2018-11-10

Har ni tänkt att bli tävlingsledare?

2018-11-10


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping