Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Rapport från utvecklingsgruppen-mx
IMG_1572
Denna gång (11/7) samlas vi i Örebro som ställt sin anläggning till förfogande. De har även varit vänliga att koppla upp sitt transpondersystem så vi kan köra tidsträning. Örebro hade även en representant på plats hela dagen som höll kiosken öppen och skötte bevattningen, och det var behövligt för Örebro bjöd på strålande solsken hela dagen.

Vid 09:00 samlar vi gruppen som denna gång består av 18 förare för genomgång hur dagen är tänkt. Micke och Emil kör en uppvärmning och därefter gör sig förarna i ordning för att bekanta sig med banan. Örebros bana har en del som är väldigt snabb och en del med mycket kurvor. Micke tog hand om fartdelen och Emil kurvträningen

Efter att förarna fått en paus så starta vi med teknik pass. På den snabba delen kördes det fart och broms träning. Målet var att flytta fram bromspunkterna och att använda hela höll ”fullt” fram till det att man började bromsa. Det pratades även om att få med motorbromsen i bromsmomentet. I slutet av passet hade alla flyttat fram sina bromspunkter rejält. Emils grupp körde spårval och att få med sig farten ut ur kurvorna. Örebros bana är hård och denna dag hal på grund av vattning så det finns mycket att tänka på. De körde mycket rätt ingångshastighet och lagom påslag ut för att få med sig farten. Även här märktes stora förbättringar i slutet av passet.

Tanken var att vi skulle kört tidsträning före lunch men det uppdagades att Ledar/tränar staben inte var den mest tekniska trippel på denna planet, så vi fick inte igång transpondersystemet. Det blev lite så att vi körde tempoträning i stället. Vi körde två varv sen kort vila, detta upprepades ett antal gånger. Förarna kämpa på och var väldigt trötta, så det var nu välbehövlig lunch.

Under lunchen fick vi hjälp av en förälder som fick igång transponder systemet, så vi kunde starta med att köra tidsträning. Förarna var lite sega av värmen så de var tröga att få igång efter lunchen. Men efter en stund kom de igång så det var bra fart på banan. Micke och Emil prata med dem när de var inne i bandepån. Dagen avslutades med två 20 min+2v pass som förarna genomförde på ett bra sätt fast de var trötta och dagen varit lång.

Dags för nervarvning och ett snack om dagen. Vi påminde om vikten av att ha en plan när man åker och tränar själv och att man även tränar de saker man tycker är tråkiga, för det är nog där man har mesta vinna. Medans de var ute och joggade  prata jag undertecknad med en del föräldrar om idéer och synpunkter som de hade. Detta är bra när det kommer för det är så man kan utveckla gruppen. Föräldrar/vårdnadshavare ska ha en stor eloge för att de sköter sig mycket bra på våra samlingar. Behövs inget tjöt om att de ska ut och flagga eller vad det nu må vara, bra jobbat,

Stort tack till Örebro MK som gjorde denna dag möjlig

Sven Erik, Micke, Emil

 

Uppdaterad: 2017-07-21 11:59
Skribent: Markus Johansson
Epost: markus.johansson@svemo.se

Följ länkarna för att ta del av våra protokoll

2018-11-22

På måndag börjar Sixdays i Chile.

2018-11-10

Har ni tänkt att bli tävlingsledare?

2018-11-10


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping