Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Befattningsbeskr. miljöombud

En obligatorisk punkt för att klubben ska kunna miljöcertifiera är att en befattningsbeskrivning finns för miljöombudet. (Se punkt 1.3 i miljörevisionsblanketten)

För att underlätta för klubbarna finner ni nedan förslag från 2 klubbar hur en sådan kan utformas.

Njurunda MK Trialsektion  (pdf)
Östra Göinge MK  (pdf)

I Svemo miljöpolicy i ord och bild står följande:

Klubbens miljöombud

Klubbens styrelse är ytterst ansvarig för att klubbens verksamhet organiseras så att miljön störs så lite som möjligt. Styrelsen bör utse ett miljöombud som på styrelsens uppdrag handlägger miljöfrågorna och håller kontakt mellan klubben och:

• Kommunen
  • Förbundet
  • Länsstyrelsens miljövårdsenhet, Naturvårdsverket och andra statliga myndigheter
  • Andra miljöorganisationer
  • Lokal press, radio och TV
Ange alt-text här.

Miljöombudet bör också vara:

• Informatör och remissinstans i miljöfrågor

Uppdaterad: 2012-11-27 14:19
Skribent: Lena Bleckman

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17

FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet