Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Nyheter

År Månad
Svemo har sedan 2002 årligen delat ut miljöpris till en förening som efter sina förutsättningar arbetat med att skapa den bästa miljön kring motorcykel- och snöskoterverksamheten. Prissumman är 20 000:-. Sök senast 1/12.
 
Finspångs MS som fått Svemo Miljöpris två gånger och flera andra utmärkelser för sitt fina miljöarbete har nu fått Finspångs kommun miljöstipendium och en prissumma på 10 000 kronor!
 
Bottnaryd MX Klubb anläggning Lingonbanan har miljöcertifierats.
 
Miljökommittén hade den 3/9 sitt sjätte möte för året med frågor som aktiviteter inom Svemos miljöarbete, el-hojen, hållbarhetsredovisning, Miljöforum och nytt utbildningsmaterial Miljö grund.
 
Falkerud Enduroklubb bana Falkerud endurobana har miljöcertifierats.
 
Under de senaste åren har två större artinventeringar utförts hos Järva MK och Landskrona MK med stöd av bland annat Svemo. Resultaten är mycket goda och visar på att motorbanorna hyser stor artrikedom. Motorbanor har således en positiv miljöpåverkan...
 
Miljökommittén har tagit fram en affisch/ett informationsblad om att använda miljömatta både vi tävling och träning samt att mäta ljudet även vid träning. Kan sättas upp i klubbstugan.
 
Svemos arbete med naturvård har glädjande nog uppmärksammats av Fältbiologerna, som liksom Svemo arbetar med naturvård och bekämpar invasiva arter som hotar vår svenska flora och fauna. Lupinen är en sådan invasiv art som breder ut sig på den svenska...
 
MSK Skinnskatteberg enduroområde Bäcka Enduro har miljöcertifierats.
 
MK Enduro Team Örebro bana Täby endurobana är miljöcertifierad.
 
1 2 3 > »

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping