Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Finspångs MS i miljöprojekt med länsstyrelse/kommun
Svemo
Finspångs MS deltar glädjande nog i ett miljöprojekt med nytänk. Tillsammans med Länsstyrelsen Östergötland och Finspångs kommun har klubben genomfört ett antal naturvårdsåtgärder.

Man har huggit ner skuggande träd, blottlagt sand, lagt ut död ved som är viktigt för många organismer och man har planterat ut cirka 500 plantor av ängsvädd som är en viktig växt för bin.

Ett gemensamt informationsmaterial har dessutom tagits fram som kan ses på skylten på bilden. Det är mycket positivt att allt fler klubbar belyser och arbetar med denna positiva miljöaspekt i vår verksamhet. Svemo har sedan 2011 arbetat med att sprida kunskap om motorbanornas potential för ökad biologisk mångfald, bland annat genom rådgivande besök hos klubbar och myndighetskontakter.

Med andra ord använder klubben inte bara banområdet till mc-åkning utan även biytor som avåkningszoner och andra öppna ytor för att skapa miljönytta.

 

Morgan och Nils - ängsvädd

Morgan Jonsson, miljöombud i Finspångs MS och Professor Nils Ryrholm vid nyplanterad ängsvädd.

 

Nils Ryrholm - insektshotell

 

Professor Nils Ryrholm vid "insektshotell".

 

Informationsskylt och bevarade träd

Klubbens informationsskylt

 

 

Uppdaterad: 2017-04-27 11:25
Skribent: Lena Bleckman
Epost: lena.bleckman@svemo.se

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping