Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Miljöpriset 2018 till Finspångs MS!
Miljökommittén har utsett Finspångs MS till vinnare av Miljöpriset 2018. Priset kommer att delas ut på Förbundsmötet i Solna den 14 april.

Juryns motivering:

Finspångs MS har visat ett stort engagemang i miljöfrågor och klubben har bland annat byggt en anläggning för att samla ihop regnvatten. Anläggningen tar tillvara takavrinning som leds in i nedgrävda tankar. Vattnet används till tvättanläggningen och innebär att klubben inte behöver pumpa upp rent grundvatten.

 

Klubben har också i samråd med sakkunniga gjort ett antal naturvårdsåtgärder för att ytterligare gynna den biologiska mångfalden inom banområdet. Klubben hade dessutom faktiskt glädjande nog Naturskyddsföreningen i Finspång och Länsstyrelse Östergötland på besök för en guidad visning på Eliantorpsbanan öppet även för allmänheten. Beslut har tagits om att ansöka att göra större inventering av områdets växter och djur under sommaren 2018, med hjälp av LONA-bidrag från kommun/länsstyrelse och stöd från Svemo.

 

Klubben har även varit ett föredöme gällande att bjuda in media.

 

Gällande bullerfrågan mäts kontinuerligt ljudet och klubben har uppfört cirka 300 meter ljudvallar inom anläggningen för att reducera påverkan till omgivningen. Klubben strävar efter proaktiv kontakt med kommunen och närboende.

 

Stort grattis Finspångs MS och lycka till även i fortsättningen med ert viktiga miljöarbete!

Uppdaterad: 2018-02-23 11:17
Skribent: Lena Bleckman
Epost: lena.bleckman@svemo.se

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping