Svemo Hållbarhetsredovisning - Svemo Startsida
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Svemo Hållbarhetsredovisning

Som första idrottsförbund i världen har Svemo tagit fram en Hållbarhetsredovisning för att visa på verksamhetens samhällsnytta. Förbundets första Hållbarhetsredovisning är framtagen efter Global Reporting Initiatives (GRI) riktlinjer G3 för relevant och trovärdig redovisning.

Hållbarhetsredovisningen gäller för hela Svemo och redovisningen uppfyller GRI:s applikationsnivå C (självdeklarerad) så långt det är möjligt för ett idrottsförbund. Utgivningsår för rapporten är 2012.

Som idrottsförbund är det svårt att kvantifiera utsläpp därav fokus på mer kvalitativa beskrivningar av förbättringsprojekt. Se mer på www.globalreporting.org

 

Organiserad tränings- och tävlingsverksamhet med motorfordon ger samhällsnytta på flera plan; en socialt meningsfull och aktiv fritidssysselsättning för alla förare, funktionärer och ledare. Fysisk träning och motion i ett allt mer stillasittande samhälle, teknikutveckling och främjande av biologisk mångfald och arbetstillfällen och besöksnäring. Verksamheten ger också en teknisk utbildning till utövare och en ökad säkerhetsförståelse i att hantera ett fordon.

 

Klicka här för att läsa, ladda ner eller dela Svemo Hållbarhetsredovisning.

 

 

 

 

 frontpage-flip

Uppdaterad: 2016-11-24 11:01
Skribent: Stefan Lang

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping