Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Säkerhet - ingen ska skada sig för livet!

Att träna och tävla inom motorsport innebär risker för utövare och funktionärer och det är därför viktigt att vi i alla led och vid varje tillfälle tänker på säkerheten.

 

Vi har en vision för vårt säkerhetsarbete som lyder:

Ingen ska skada sig för livet!

  • Vi arbetar alltid efter bästa förmåga för att höja säkerheten. ​
  • Vi driver ett medvetet säkerhetsarbete, där vi alla alltid tar ansvar för oss själva och varandra oavsett vilken roll vi har.  ​
  • Gemensamt arbetar vi långsiktigt för en säkrare idrott.  

 

Med bakgrund av en stigande andel allvarliga personskador de senaste åren har vi från och med våren 2017 och fram till förbundsmötet 2018 bedrivit ett särskilt säkerhetsprojekt.

Syftet med projektet var att skapa en tydlig plan och en väl förankrad bild av hur Svemo i helhet arbetar med de olika delarna i säkerhetsarbetet. Genom ett förbättrat arbetssätt med säkerhetsrelaterade frågor ska antalet allvarliga personskador minska. 

 

Sedan förbundsmötet den 14 april 2018 driver vi nu gemensamt vårt säkerhetsarbete enligt strukturen och riktlinjerna som vi har tagit fram tillsammans med projektledaren Sofia Kärrå och en ny grupp av Svemo-representanter som bildar förbundets Säkerhetsråd.


Säkerhetsråd

Säkerhetsrådet består av representanter från förbundets grensektioner, en representant från Svemo styrelse och en representant från Svemo kansli. Syftet med att ha Säkerhetsrådet är att kunna skapa en samsyn och gemensam struktur för arbetet med förbättrad säkerhet i våra sporter. Se under fliken "Kontaktpersoner" för vilka som är med i Säkerhetsrådet.

 

Vårt säkerhetsarbete

I riktlinjerna för vårt säkerhetsarbete kan du se uppgifts- och ansvarsfördelningen inom förbundet. Riktlinjerna finns även med i Svemo Policies och Allmänna Regler (SPAR).

Lär dig mer om vårt säkerhetsarbete >> (pdf)


I översikten om säkerhetskommunikation ser du hur vi hjälper varandra inom förbundet med säkerhetsarbetet.

Lär dig mer om hur vi kommunicerar och hjälper varandra >> (pdf)

 

 

Har du allmänna eller grenspecifika frågor kring säkerhet?

Gå in på Kontaktpersoner (fliken i menyn till vänster) för att hitta rätt kontaktperson.

Nyheter

2018-04-27
Nu hittar du översikter på minimikrav sjukvårdsberedskap för alla våra grenar samlat på ett ställe.
 
2018-04-23
Nu kan våra klubbar beställa en Svemo-sjukvårdsväska direkt med förbundets leverantör Medistore. Leveranstiden är 4 - 5 arbetsdagar.

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping