Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Säkerhet - Ingen ska skada sig för livet!

Att träna och tävla inom motorsport innebär risker för utövare och funktionärer och det är därför viktigt att vi i alla led och vid varje tillfälle tänker på säkerheten.

 

Vi har en vision för vårt säkerhetsarbete som lyder:

Ingen ska skada sig för livet!

  • Vi arbetar alltid efter bästa förmåga för att höja säkerheten. ​
  • Vi driver ett medvetet säkerhetsarbete, där vi alla alltid tar ansvar för oss själva och varandra oavsett vilken roll vi har.  ​
  • Gemensamt arbetar vi långsiktigt för en säkrare idrott.  

 

Med bakgrund av en stigande andel allvarliga personskador de senaste åren har vi från och med våren 2017 och fram till förbundsmötet 2018 bedrivit ett särskilt säkerhetsprojekt.

Syftet med projektet är att skapa en tydlig plan och en väl förankrad bild av hur Svemo i helhet arbetar med de olika delarna i säkerhetsarbetet. Genom ett förbättrat arbetssätt med säkerhetsrelaterade frågor ska antalet allvarliga personskador minska. 

Projektledare för detta arbete är Sofia Kärrå från SISU Idrottsutbildarna och som hjälp i arbetet har en grupp kallad Säkerhetsråd sammansatts.

Säkerhetsrådet består av representanter från främst verksamhetens sektioner för att kunna skapa en samsyn och gemensam struktur för arbetet med förbättrad säkerhet i våra sporter. Se under fliken "Kontaktpersoner" för vilka de är.

 

Om du har frågor kring projektet eller vill veta mer är du välkommen att höra av dig till Sofia på

sofia.karra@sisuidrottsutbildarna.se

 

Dina kontakter i Svemos styrgrupp för projektet:

Per Westling, Generalsekreterare per.westling@svemo.se

Annika Pettersson, Sportchef annika.pettersson@svemo.se 

Ulla Peterson, Svemo styrelse ulla.peterson@svemo.se 

Anja Rauch, Projektledare Säkerhetsarbetet anja.rauch@svemo.se

 

Svemo Säkerhetsråd

För att kunna bemöta frågor rörande säkerhet på bästmöjliga sätt har vi bildat Säkerhetsrådet. I Svemos säkerhetsråd ingår personer med gedigna kunskaper om säkerhet och säkerhetsfrågor i sin respektive gren.

Hur exakt strukturen för förbundets nya och framtida säkerhetsarbete kommer att se ut ska vi presentera under våren efter förbundsmötet den 14 april. Det vi vet redan nu är att vi gemensamt på alla nivåer, från enskild aktiv medlem till klubb, distrikt, sektion och styrelsen kommer att vara delaktiga - för ingen ska skada sig för livet!

 

Har du grenspecifika säkerhetsfrågor?

Gå in på Kontaktpersoner (fliken i menyn till vänster) för att hitta rätt kontaktperson.

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping