Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Ny krisplan
Var beredd om det händer! Läs Svemos nya krisplan som ska förbereda dig på hur du ska agera om en olycka inträffar i samband med en tävling eller träning.

Svemo har i samarbete med POSOM tagit fram en ny krisplan. Den nya planen ersätter den tidigare krisplanen från och med nu. 


Målet med att ta fram en ny plan var att kunna ge våra klubbar och ledare ett bra stöd och verktyg, om det händer en olycka.

Den nya krisplanen har därför

- en tydlig struktur,

- checklistor för hantering av olyckor på tre olika krisnivåer, 

- mallar (telefonlista, kom-ihåg-lista till funktionärer, loggbok).


Vi hoppas att klubbar och ledare använder det nya materialet som om en naturlig del i förberedelser inför tävling och träning, och även i utbildningar. 

Utbildningar där krisplanen ingår, använder från och med nu den nya planen.

 

Följ länken nedan till nya krisplanen och för mer information om krishantering. 

 

Svemo Krisplan och krishantering >>

Krisplan

Uppdaterad: 2019-04-15 15:52
Skribent: Anja Rauch
Epost: anja.rauch@svemo.se

Nyheter

Den 6 april har Säkerhetsrådet haft sitt andra möte för i år, i samband med Snöskoter VM i Boden.

2019-04-17

För att tillsammans kunna göra våra sporter säkrare för våra utövare, funktionärer och publik behöver vi lära oss mer om framförallt allvarliga olyckor som händer på våra tävlingar.

2019-04-10

Den 9-10 februari i Stockholm arrangerade Svenska motorcykel- och snöskoterförbundet Svemo ett europeiskt möte för en säkrare sport. Fokus var motocross där det finns flest utmaningar eftersom det är en av världens största motorcykelsporter.

2019-02-22

Snart är säsongen igång för alla våra sporter. Ett mycket bra tillfälle för varje klubb att nu se över sitt eget säkerhetsarbete! Välkommen att beställa material som stöttar din klubb i arbetet för en säkrare sport.

2019-02-20

ICE är en förkortning för "In Case of Emergency". Om du skulle råka ut för en olycka eller bli hastigt sjuk är det bra om sjukvårdspersonalen och tävlingsarrangören snabbt kan komma i kontakt med dina anhöriga.

2019-01-15

Distrikt, klubbar och sektioner kan erbjuda sina tävlingsledare och funktionärer en utbildning i krishantering vid allvarlig olycka i samarbete med POSOM.

2018-10-29


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping