Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
RACE: Albin Elowson om hjärnskakning
I det aktuella numret av tidningen RACE berättar enduroföraren Albin Elowson om sin tuffa resa med hjärnskakning.

örutom Albin berättar Malin Tillman, idrottspsykologiskrådgivare och kognitiv beteendeterapeutmed specialinriktning elitidrott, om hur arbetet med att återkomma från skada ser ut. 

 

Båda, Albin och Malin, påpekar den ganska tuffa attityden inom motorcykelsporten, som de önskar att ändra på. 

Attityden av typen ”man ger inte upp” och ”man tar sig alltid i mål” eller ”man kör på oavsett vad som händer” är helt fel om vi ska kunna utöva våra idrotter livet ut, eller åtminstone under en lång tid. Pressen framförallt hos elitförarna är hög, och det behövs att vi tillsammans (förare, vårdnadshavare, ledare, sponsorer mm) tar ett steg tillbaka och frågar oss om det verkligen är värt det i längden att vi pushar oss över våra gränser när det påverkar vår hälsa livet ut.

 

Läs vad Albin och Malin har att berätta och diskutera gärna i din klubb, med din tränare, ditt team, dina föräldrar och andra personer som är viktig för dig: 


Albin Elowson och Malin Tillman i tidningen Race 12/2018 >> (pdf)

 

 

Vill du lära dig mer om hjärnskakning? Följ länken >>

Uppdaterad: 2019-04-15 15:52
Skribent: Anja Rauch
Epost: anja.rauch@svemo.se

Nyheter

Den 6 april har Säkerhetsrådet haft sitt andra möte för i år, i samband med Snöskoter VM i Boden.

2019-04-17

För att tillsammans kunna göra våra sporter säkrare för våra utövare, funktionärer och publik behöver vi lära oss mer om framförallt allvarliga olyckor som händer på våra tävlingar.

2019-04-10

Den 9-10 februari i Stockholm arrangerade Svenska motorcykel- och snöskoterförbundet Svemo ett europeiskt möte för en säkrare sport. Fokus var motocross där det finns flest utmaningar eftersom det är en av världens största motorcykelsporter.

2019-02-22

Snart är säsongen igång för alla våra sporter. Ett mycket bra tillfälle för varje klubb att nu se över sitt eget säkerhetsarbete! Välkommen att beställa material som stöttar din klubb i arbetet för en säkrare sport.

2019-02-20

ICE är en förkortning för "In Case of Emergency". Om du skulle råka ut för en olycka eller bli hastigt sjuk är det bra om sjukvårdspersonalen och tävlingsarrangören snabbt kan komma i kontakt med dina anhöriga.

2019-01-15

Distrikt, klubbar och sektioner kan erbjuda sina tävlingsledare och funktionärer en utbildning i krishantering vid allvarlig olycka i samarbete med POSOM.

2018-10-29


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping