Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Att söka tävlingsfunktionärslicens och tävlingsledarlicens

Ansökan om tävlingsfunktionärslicens

 

 1. Funktionär ska ha genomgått lärgrupp/kurs anordnad av sin moderklubb. (Lärgrupp är det som tidigare hette studiecirkel och anordnas i den egna klubben efter kontakt med SISU Idrottsutbildarna)
  Möjlighet finns också att flera klubbar ordnar lärgrupp tillsammans eller att distriktet ordnar kurs.

 2. Funktionären ska ha blivit examinerad av godkänd fackman utsedd av distriktet.

 3. Ansökan ska skickas in till Svemo kansli på fastställd ansökningsblankett och vara underskriven av ordförande/sekreterare i den sökandes klubb samt av distriktet godkänd fackman. Samma ansökningsblankett används för alla som deltagit i lärgruppen/kursen .
  (Om flera klubbar samarbetar, ska en ansökningsblankett per klubb skickas in.)
  Blanketten hittar du under fliken dokumentcenter/blanketter välj Klubbar.

 

Ansökan om tävlingsledarlicens (TL-licens)


 

 1. Funktionär som ansöker om TL-licens ska inneha tävlingsfunktionärslicens i den gren han/hon ansöker om TL-licens och med godkännande genomgått tävlingsledarutbildning. Ansökan på fastställd blankett ska skickas in till Svemo kansli senast 36 månader efter genomgången TL-kurs.
  Blanketten hittar du under fliken dokumentcenter/blanketter välj Klubbar.

 2. På TL-ansökan ska kurstillfället för TL-kursen anges.

 3. Ansökan ska innehålla tre godkända funktionärsuppdrag i ledande befattning per gren som ansökan avser. Uppdragen får vara högst 36 månader gamla och ska specificeras med tävlingsdag, typ av tävling och vilken funktion man haft på tävlingen.
  Exempel: Om en deltagare på TL-kurs innehar tävlingsfunktionärslicens i både motocross och enduro, kan han/hon söka TL-licens i båda grenarna, men måste då ha tre godkända funktionärsuppdrag i ledande befattning (s k chefsfunktionär) i varje gren.

 4. Ansökan ska tillstyrkas av ordförande/sekreterare i moderklubben.

 5. Funktionär med aktuell TL-licens i en gren kan lösa TL-licens i annan gren om denne går tävlingsfunktionärsutbildningen samt har tre funktionärsuppdrag i ledande befattning i den nya grenen.

 6. För att behålla TL-licensen måste tävlingsledaren genomgå fortbildning minst en gång under licensperioden i grenen i fråga. Har man TL-licens i flera grenar måste man gå fortbildning i varje gren för att behålla respektive licens. Om man går grundutbildning under t ex licensperioden 2019-2021 behöver man inte också gå en fortbildning under denna period för att behålla TL-licensen nästa period 2022-2024.


Undrar du över något? Ring eller maila Lena Bleckman på Svemo kansli 011-23 10 87, lena@svemo.se .

Uppdaterad: 2019-04-11 15:21
Skribent: Lena Bleckman

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping