Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Claes Ivarsson har avlidit
En av Sveriges Speedwayikoner och Elit Vetlandas största förare har avlidit i en ålder av 49 år.

Claes gjorde A-lagsdebut för Njudungarna, Vetlanda i hemmamatchen mot Getingarna under säsongen 1984. Han gjorde totalt 20 säsonger för klubben och vann Lag-SM-guld 1986 och 1987, även brodern Conny ingick i laget. Tillsammans tog även bröderna den ”femetta” som tog Elit Vetlanda tillbaka till elitserien, hösten 2002. Claes körde en match för Vetlanda guldåret 2004, innan han avslutade karriären med ett par säsonger i den gotländska klubben Bysarna.   
 

Claes var under sin tid som juniorförare en flitig representant för Sverige och deltog i många landskamper och Internationella tävlingar, oftast med stor framgång. Men Claes var framförallt en lagåkare som gillade att köra Speedway och prestera bra för de klubbar han representerade. Claes deltog även flitigt i den danska serien.

 

Claes var inte bara en duktig Speedwayförare utan en genuint trevlig och omtyckt person bland sina förarkollegor och övriga inblandade.

 

Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet, Svemo minns Claes Ivarsson som en av de stora speedwayförarna som har betytt mycket för Svensk motorcykelsport genom tiderna.

 

Våra tankar går i första hand till de närmast anhöriga.

Uppdaterad: 2017-07-11 09:44
Skribent: Anna Arnér
Epost: anna.arner@svemo.se

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping