Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Förtydligande när det gäller klubbarnas ansvar för olicensierade förare på banan
Texten på hemsidan angående licenser/försäkringar har tolkats på olika sätt och behöver därför klargöras.

Den som ”öppnar grinden”, ”skriver in förarnas namn i liggaren”, ”står i kiosken” eller på annat sätt finns vid banan vid träningstillfällen kan inte göras personligen juridiskt ansvarig om en olycka skulle inträffa för en enskild förare utan Svemo-licens.

 

Men det är samtidigt viktigt att föraren som deltar i träningen/tävlingen har fullständigt klart för sig vilka regler som gäller, d.v.s. - Alla förare ska ha Svemo-licens för att vara försäkrade genom klubbens/Svemos försorg. Detta kan tydliggöras med stora skyltar vid banan, med skriftlig och muntlig information vid ankomst, via medlemsbrev, klubbens hemsida eller på andra sätt. Det är då också lämpligt att förarna informeras om hur de skaffar licens/försäkring på enklaste sätt.

Finns informationen tydlig och tillgänglig för den som ska träna på banan så vilar alltid det slutliga ansvaret på föraren själv eller på dennes målsman. Föraren vet vad som gäller och har erbjudits möjlighet att lösa frågan.

 

Om vi alla inblandade alltid agerar som om en licens/försäkring är lika naturlig som att ha hjälm och följa klubbens säkerhetsregler när man tränar/tävlar så kanske vi kan få en enklare situation och en säkrare verksamhet för både förare och klubbar.

 

Finns ytterligare frågor och synpunkter i ämnet kontakta gärna mig:  per.westling@svemo.se via mail så ska jag svara så snart som möjligt.

 

 

Per Westling
Generalsekreterare Svemo

Uppdaterad: 2017-04-11 14:48
Skribent: Björn Bergström
Epost: bjorn.bergstrom@svemo.se

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping