Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Fredrik Hansson anställd på Svemo kansli
0D0P5653
Efter 2,5 år i Svemos styrelse väljer Fredrik Hansson att lämna sin plats i styrelsen för att påbörja ett nytt uppdrag som anställd grenchef på Svemo kansli.

Fredrik Hansson, svarar på frågor om sitt nya uppdrag:

 

Hur kommer det sig att du lämnar din plats och väljer att påbörja ett nytt uppdrag som anställd på Svemo kansli?

När tjänsten som grenchef annonserades ut i höstas så kände jag att den platsen måste jag söka. Sen tonåren har jag varit engagerad inom föreningsverksamhet och åkt mycket hoj i mina dagar. Innan jag blev invald i styrelsen har jag suttit i roadracingsektionen under 13 år och 2 år inom utbildningskommittén varav 8 år som sammankallande totalt. Att få chansen att jobba med sin hobby har ju varit en ouppnåelig dröm som nu gått i uppfyllelse.

 

Vad ska du göra på kansliet?

På kansliet så kommer jag att ha hand om grenarna roadracing, minimoto, dragracing och supermoto. Mitt uppdrag är att se till att det finns en verksamhet som fungerar, att det finns banor att köra på, tävlingar, prova på verksamhet, uppdaterat utbildningsmaterial, skriva regler så man kan förstå sporterna och jag kommer även svara på de frågor som kommer in till grenarna. Till min hjälp vägleder jag ett flertal mycket engagerade personer som har olika ansvarsuppdrag inom grenarna.  

 

Finns det någon efterträdare till dig i styrelsen?
Nej inte i dagsläget. Styrelsen kan välja att fortsätta att arbeta med en person mindre i styrelsen fram till förbundsmötet år 2020, kalla till ett extra förbundsmöte för att rösta fram en ny ledamot eller själva utse en adjungerad person till styrelsen om det skulle behövas. Det är styrelsens beslut hur man vill hantera denna situation.

 

Hur känns det att ha blivit en i personalen och vad har du för framtidsutsikter?

Det känns jättebra! Jag har under alla mina år inom Svemo arbetat ideellt och nu får jag äntligen testa mina vingar och jobba med mitt största intresse på en professionell nivå. Då jag varit engagerad och alltid fått hjälp av personalen inom mina tidigare uppdrag för Svemo, så känns detta som min ”andra” familj.

Just nu vill jag komma in i jobbet och under årets gång lära mig mer om mina nya grenar. Jag ser fram emot att få träffa allt folk inom mina grenar då jag kommer att vara ute mycket på fältet, där vår verksamhet är. Mig kan man redan träffa på MC-mässan till helgen.

 

Håkan Leeman, ordförande i Svemo, kommenterar Fredriks nya roll:

 

” Vi i styrelsen vill tacka Fredrik för hans tid i styrelsen och samtidigt välkomna honom till kansliet. Fredrik har varit en stor tillgång i styrelsen, med sin djupa insikt i sporten, sin klokhet i långsiktiga frågor och inte minst sin sociala förmåga. Vi kommer att sakna Fredrik på många sätt, och det kommer att bli en utmaning för någon annan att fylla hans plats. Jag tror samtidigt att vi har stärkt vår organisation genom att anställa Fredrik som grenchef, och jag känner mig trygg i att vi nu får en än bättre verksamhet för våra klubbar, medlemmar och förare.

Uppdaterad: 2019-01-24 09:43
Skribent: Anna Arnér
Epost: anna.arner@svemo.se

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping