Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
GDPR
Till Svemo klubbar, distrikt och förbundsledning. Som de flesta av er vet eller åtminstone hört talas om så har vi fått en ny dataskyddsförordning enligt EU beslut, allmänt kallat GDPR. Detta påverkar i första hand hur hantering av personuppgifter ska skötas.

Personuppgifter hanteras av i stort sett alla organisationer, samhällsförvaltningar och företag idag och beslutet kommer alltså att få mycket omfattande konsekvenser för hela samhället och dom som hanterar uppgifterna.

Idrottsrörelsen i Sverige har närmare 3 miljoner anslutna medlemmar, enskilda personer, som finns kopplade till RF genom medlemsregister och i andra sammanhang. RF, Riksidrottsförbundet, har därför under lång tid arbetat med konsekvensbeskrivning, hantering, systemförändringar och inte minst analys av vad detta innebär för idrottsförbund, klubbar och medlemmar.

Svemo har nu tagit del av analysen som tillgängliggjorts via RF och går nu igenom materialet. Vi har börjat analysera och arbeta med detta i våra system så vi kan säkerställa en korrekt hantering.

Vår intention är att:

- att försöka lösa så mycket som möjligt av detta centralt så att våra klubbar får minsta möjliga administration

- att ta fram en "manual" åt våra klubbar på det dessa måsta göra själva

- att tillhandahålla kompetens så vi kan hjälpa till och svara på frågor

Vi kommer löpande, då anledning finns, att gå ut med mera information direkt till klubbarna samt på vår hemsida så ni kan följa vad som händer.

Med vänlig hälsning

Per Westling

Generalsekreterare / Svemo

Uppdaterad: 2018-03-27 15:36
Skribent: Anna Arnér
Epost: anna.arner@svemo.se

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping