Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Guldkantsbidrag till MCK 4 ALL
Den 30 maj ordnade MCK 4 ALL en prova-på-dag för barn på Knutby Motorstadion i samarbete med Karlströms Motor AB och Berg Racing som bistod med motorcyklar helt utan kostnad för klubben.

MCK 4 ALL har nyligen erhållit 10 000 kr från Guldkantsbidraget* som delas ut av Uppsala läns Barnavårdsförbund. Klubben påbörjade en egen insamling i syfte att få ihop 10 000 kr till och därmed få ihop tillräckligt mycket pengar för att ha råd att köpa en egen lånehoj till klubben. Det blev en lyckad dag, ett tjugotal barn fick prova på att köra motocross för första gången, insamlingen gick över förväntan och tillsammans med Guldkantsbidraget har klubben nu fått ihop 21 032 kr till inköp av en motorcykel som kan användas i den ordnarie barn- och ungdomsverksamheten. Se artikel i UNT:

https://www.unt.se/nyheter/uppsala/vill-gora-motocross-till-en-sport-for-alla-5321622.aspx

 

*Om Guldkantsbidraget
Bidraget ”Guldkant på tillvaron” delas ut av Uppsala läns Barnavårdsförbund. Föreningar, organisationer och kommunala verksamheter kan söka bidrag för verksamheter som vänder sig till barn och unga i Uppsala län.
Ansökningarna administreras av Barnombudet i Uppsala län (BOiU). Bidraget beslutas av styrelsen för Uppsala läns Barnavårdsförbund. Uppsala läns Barnavårdsförbund har funnits sedan mitten av 1950-talet. Alla länets kommuner är medlemmar. Styrelsen består av förtroendevalda från respektive kommun. Läs mer: boiu.se/guldkant

Uppdaterad: 2019-06-03 08:38
Skribent: Anna Arnér
Epost: anna.arner@svemo.se

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping