Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Jacob Douglas har lämnat oss i en ålder av 90 år.
jacob_douglas
Han somnade in den 12 september på Saltsjöbadens sjukhem. Beskedet slår ner hos oss med stor kraft och lämnar en känsla av overklighet. Jacob har alltid funnits för oss och även om han den sista tiden inte varit som i sin krafts dagar kom beskedet oväntat.

Jacob föddes och växte upp i Linköping. Efter officersutbildning vidtog en framgångsrik karriär i statens tjänst, som chef inom försvaret, polisen och UD där han också avslutade sitt yrkesliv. I ungdomsåren inleddes hans livslånga intresse och passion för motorcykelsport och

Jacob valdes till posten som ordförande för Svemo 1976 och innehade den under närmare 30 år fram till 2004.Under Jacobs ordförandeskap växte förbundet och var mycket framgångsrikt med fler än 30 VM-titlar i olika grenar.

 

Jacobs arbetssätt har blivit stilbildande och karaktäristiskt för framgångsrika ledare inom svensk idrott. Han var mån om att tydligt identifiera mål och att staka ut vägen till målet,

han var uthållig och samtidigt pragmatisk och kunde ofta hitta alternativa vägar när så krävdes. Jakob månade starkt om personal, ledare och aktiva, alltid tillgänglig, kort sagt en riktigt bra ledare som klarade av att skilja på sak och person. Vilket gjorde honom omtyckt och respekterad i hela idrottsrörelsen både inom och utom Sveriges gränser.

 

Jacobs intresse och kvalifikationer kom väl till pass när den europeiska motorcykelorganisationen UEM byggdes upp under 1990-talet.

Även efter sin "aktiva" tid höll Jacob kontakt med motorcykel- och snöskotersporten, och följde med stort intresse de svenska förarnas framfart i EM och VM.

Han lämnar oss i ljust minne och våra tankar går till Wille och Ninna och deras familjer.

 

Svemo

genom Rolf Sundberg och Per Westling

Uppdaterad: 2017-09-13 08:52
Skribent: Per Westling
Epost: per.westling@svemo.se

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping