Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
”Ny-gammal” gren tar fart framåt!
Minicross_6_Foto_Sofia Israelsson
Svemo gör en satsning på en efterlängtad och lite bort glömd sport, Minicross (f.d Fiddy). Målet med Minicross är att skapa en stabil och organiserad verksamhet under Svemo.

Motocrossektionen gör nu en satsning på att etablera Minicross som en stabil och organiserad verksamhet inom Svemo. Minicross har varit Svemo godkänd gren sedan 2010 och sedan 2014 finns också särskild Minicrosslicens men tyvärr har verksamheten inte riktigt ”fått luft under vingarna”. Minicross kommer att sorteras in under grenen Motocross där Motocrossektionen har huvudansvar för regelverk och säkerhet. Till sin hjälp finns 2st adjungerade ledamöter, Alexander Reinholdsson och Jonny Huvell.

Vem får delta i Minicross?
Förare över 12 år som innehar antingen en Minicrosslicens eller Motocrosslicens i någon av klasserna: Elit, Senior, Junior, Ungdom eller Bredd kan delta i tävlingar. Förare med någon av Svemos årslicens, kan delta vid träningar. Förare som önskar ta Minicrosslicens, behöver vara registrerade i en Svemoansluten förening och kan därefter lösa licensen i Svemo TA. Tävlingsklasserna följer internationell standard och förarna ges möjlighet att boka fast startnummer för hela säsongen.

Tävlingar / Riksmästerskap (RM)
I dagsläget finns följande RM-tävlingar planerade och fler tävlingar tillkommer under säsongen.

14 maj - Töreboda MK   
27 maj - SMK Södermanland    
3 september - Nyköpings MS     
4 november - Arena MK

Tävlingarna 2017 genomföras med en öppen maskinklass på max 200cc och anmälan sker via Svemo TA. Förare 12-14 år kontaktar adjungerad för Minicross, Alexander Reinholdsson alexander.reinholdsson@gmail.com.
För information om RM-regler och tävlingar, www.svemo.se.

Förtydligande
Föreningar ombeds att bereda körmöjlighet på banor besiktade för Motocross och förare med licens har samma försärkringskydd som övriga licenserade förare inom Svemo som kör på godkända banor. Minicrossförare föreslås träna tillsammans med 65cc-85cc Guldhjälm/Ungdom.

Svemo Motocrossektion ser mycket positivt på att Minicross får ett tydligt erkännande inom förbundet och föreslår arrangörer att bjuda in Minicross i samband med planerade motocross tävlingar.

För vägledning och information kontakta:
Alexander Reinholdsson alexander.reinholdsson@gmail.com

Svemo Kansli
Norrköping 2017-05-10

Minicross_1_Foto_Sofia Israelsson

Foto: Sofia Israelsson

Uppdaterad: 2017-05-11 09:37
Skribent: Anna Arnér
Epost: anna.arner@svemo.se

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping