Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Nya regler för kontrollbesiktning
Från och med 20 maj införs nya regler för kontrollbesiktning i Sverige.

Det innebär bland annat att äldre fordon undantas från besiktning under förutsättning att de har en godkänd och gällande kontrollbesiktning under den senaste 24-månadersperioden. Alla motorcyklar som är 40 år eller äldre slipper därmed åka till kontrollbesiktningen vartannat år i framtiden. Dessa fordon förekommer sällan i allvarliga olyckor och de körs få mil varje år.

Även tävlingsmotorcyklar med orange registreringsskylt och textkod T71MC i vägtrafikregistret undantas automatiskt från kravet på kontrollbesiktning. Det handlar om 2193 motorcyklar som bara får köras på allmän väg i samband med tävling. De besiktas alltid av tävlingsarrangören i samband med tävling, därför slipper de kontrollbesiktning vartannat år.  Detta är precis vad SMC och Svemo framfört i remissvar till regeringen och Transportstyrelsen.

Uppdaterad: 2017-12-06 14:52
Skribent: Anna Arnér
Epost: anna.arner@svemo.se

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping