Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Ny ledning för Svemos Roadracing
Fredrik_Hansson_JPG
Vi hälsar Fredrik Hansson välkommen i sin nya roll som ledare för Svemos Roadracing. Vi gläds åt att kunna använda Fredriks erfarenhet och kompetens under den spännande omställningperiod vi befinner oss i.

- Jag ser fram emot att kunna spendera mer tid med utvecklingen av svensk Roadracing,  säger Fredrik.
Läs mera om bakgrund och planer nedan.


Sportgrenarna inom Svemo hanteras normalt av en sektion bestående av ett antal ideellt arbetande ledamöter och en tjänsteman (koordinator) på kansliet.
Historiskt har det förekommit att enbart en eller två anställda har skött en grens verksamhet, som t ex nuvarande organisation för Track Racing.

 

Roadracingsektionen avsade sig sitt uppdrag i början av sommaren, och vi har därför undersökt ett flertal möjliga lösningar för att få en ny ledning för grenverksamheten. Vid möte med samtliga roadracingklubbar i slutet av augusti ansåg klubbarnas representanter enhälliga att arbetet skulle utföras av någon som ersattes för arbetsuppgiften, t ex anställd personal. Detta för att arbetsuppgifterna är många.

För närvarande pågår en organisationsöversyn av hela Svemo som förbund. Denna organisationsutredning kan komma att ge nya förutsättningar för hur de olika sporterna ska drivas i framtiden. Mot bakgrund av ovanstående har styrelsen beslutat att tillsvidare sköta roadracingverksamheten utan grensektion, som det annars brukar vara.

Förbundets ledning har därför gjort en överenskommelse med Fredrik Hansson om att han ska åta sig uppdraget att tillsammans med roadracingkoordinatorn Anja Rauch driva roadracingfrågorna, som annars en grensektion har hand om. En Roadracinggrupp har bildats och den består av Fredrik Hansson och Anja Rauch.

 

Roadracingruppen  kommer att sköta roadracingverksamheten under en begränsad tid i avvaktan på att en ny organisationsform utarbetas och beslutas. Fredriks uppdrag varar från den 1:e oktober 2016 och fram till förbundsmötet april 2018.

Fredrik har sina rötter i klubben Kortedala MK där han är medlem i klubbens styrelse.

Fredrik kommer inte sitta på kansliet på heltid utan kommer vara ca 2 dagar i veckan. Vi återkommer när vi har exakta tider.

Detta är ett spännande uppdrag och förhoppningsvis ett steg i rätt riktning. Vi hälsar Fredrik varmt välkommen till kansliet!

Uppdaterad: 2017-04-11 14:48
Skribent: Anna Arnér
Epost: anna.arner@svemo.se

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping