Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Sinus-projektet
Några frågor till Marino Carlsson när det gäller SINUS-projektet och relationen Svemo – SMA när det gäller utveckling av Svemos snöskoterverksamhet.

Varför detta projekt? Vad ska konkret hända?

Idrottsrörelsens strategi för 2025 är kort sagt att möjliggöra livslångt idrottande och en ny syn på tävling och träning. Som det ser ut idag inom Svemo snöskoter har vi inte riktigt lyckats att fånga upp bredden då fokus varit satsning på Eliten. Vi tar nu ett omtag och satt samman en bra grupp som skall jobba fram ett koncept för enklare tävlingsformer. Målet är att ha en bra produkt som arrangörer/förare vill anamma. Konkreta exempel kan vara att införa en tävlingsservice med arrangör- & deltagarnära kontaktytor, reviderade och förenklade regelverk, bättre informationssidor, tävlingsverktyg osv... Det ska vara lätt och roligt att genomföra bra tävlingar som riktar sig till motion & bredd med trygghet i att säkerheten står i första rummet. Veteranskoterracingen är ett föredömligt exempel på hur man lyckats tilltala en bred massa. Där har vi också vår historia i Svemo då dessa maskiner och till viss del förare en gång genomsyrat snöskotersektionen. Att ha en bra produkt för den typen av verksamhet är prioriterat i projektet.

 

Projekt SINUS, ett projekt som finansieras av Distriktsförbunden i Norr- och Västerbotten och av Svemo. Varför är du, Marino, kvar i SMA arrangemang?

Genom projekt SINUS skall vi ta fram enklare tävlingsformer och anpassa regelverk för att även passa veteranskoterracing, Watercross osv. Den verksamheten har sina planerade/pågående evenemang och dessa genomförs genom SMA idag och tills vi är klara med arbetet i SINUS. När vi gjort jobbet och Svemo godkänt de tävlingsformer som i dags datum körs som SMA event flyttas det över till Svemo. Med dem kommer också Marino.

 

Kommer alla skotertävlingar som går under SMA att bli Svemoevenemang?

Vår ambition är att skapa en så bra produkt som möjligt att arrangörerna och deltagarna vill flytta över till Svemo. Det är ingen garanti eller något jag kan lova hur andra arrangörer gör men min roll inom Svemo gör att de evenemang jag står bakom kommer köras under Svemos regi. SMA finns kvar och är givetvis en faktor som vi måste förhålla oss till. Det kanske finns tävlingsformer som inte passar inom ramen för Svemo också. Förhoppningsvis vet vi inom en snar framtid.

 

Kommer Watercross bli en Svemosport?

Under våren/sommaren skall vi ta fram en rapport om vad watercross innebär och vilka risker som finns för att rätt regelverk ska kunna tas fram för sporten. Sporten är drygt 10 år gammal som tävlingsgren men har körts i serieform sedan 2011. Det är en snabbt växande sport som har sina utmaningar men vi har goda förhoppningar av att kunna göra något riktigt bra av det här, i Svemos regi.

 

Vi är öppna för frågor och synpunkter. För att vi ska kunna utveckla skotersporten på bästa sätt behöver vi era åsikter och förslag. Det är ni arrangörer och förare som står i skarpt läge. Vårt intresse ligger i att göra det så enkelt och säkert som möjligt på bästa sätt.

Mvh

Marino Carlsson

Projektmedarbetare SINUS

0738186748

Marino Carlsson (Svemo) marino.carlsson@svemo.se

Uppdaterad: 2018-03-27 10:04
Skribent: Anna Arnér
Epost: anna.arner@svemo.se

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping