Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Skövde kommun vill säga upp avtalet för Svemos Riksidrottsgymnasium, RIG, för Motocross och Enduro.
Skövde kommun har i en skrivelse till Svemo och vid samtal i slutet av oktober, meddelat att de avser att säga upp avtalet för RIG Motocross och Enduro innan avtalstiden gått ut. Man vill avbryta verksamheten redan sommaren 2019. Avtalstiden sträcker sig till sommaren 2020.

Beskedet försätter Svemo och RIG-verksamheten i en mycket komplicerad situation då vi på mycket kort tid behöver hitta en ny kommun att samarbeta med. Arbetet med detta pågår just nu och några kommuner har visat intresse.

Samarbetet med Skövde kommun har sedan RIG flyttades från Tibro, tyvärr kantats av problem. Boende har varit svårt att ordna, ansvarsfrågan har varit otydlig och processen med banbygget kom igång sent och har efter det överklagats i två omgångar. Det är framförallt det senare som Skövde kommun pekar på då de nu vill säga upp avtalet.

Svemo har alltid högt prioriterat RIG verksamheten och strävat efter att ha högsta kvalitet vid RFs genomgångar. Den målbilden har vi fortfarande och vi kommer därför att göra allt vi kan för att lösa ut detta på bästa sätt för våra elever. Vi beklagar givetvis att situationen varit rörig de senaste åren men vi är samtidigt övertygade om att vi tillsammans med rätt kommun kommer att kunna skapa en betydligt bättre verksamhet.

Vi återkommer så snart vi kan med, förhoppningsvis, bättre nyheter om RIG och framtiden.

 

Per Westling

Generalsekreterare

Uppdaterad: 2018-10-31 10:13
Skribent: Anna Arnér
Epost: anna.arner@svemo.se

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping