Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Svemo i samarbetsprojekt med Skanska
Genom ett samarbete mellan Svemo och Skanska har ni som klubb möjlighet att få material för att bygga bullervallar, nya slingor/banor, markutjämna eller liknande.

Syftet med samarbetet är att skapa bättre förutsättningar för motorcykel- och snöskotersport genom återvinning av rena schaktmassor. Idag finns det ett överskott på schaktmassor, dessa kan istället för att deponeras bli en resurs som förbättrar i första hand våra banor.

 

Rent konkret innebär detta att den klubb som har behov kan få tillgång till rena schaktmassor för förbättrande åtgärder på anläggningen, samt hjälp och stöd med tillståndsansökningar och kontrollprogram. Inriktningen är att allt detta ska kunna ske kostnadsneutralt för föreningen och i vissa fall även kunna generera ett överskott som föreningen kan använda till ytterligare miljöförbättrande åtgärder.

 

Samarbetet är i uppstartsfasen och vi behöver nu inventera klubbarnas behov av massor. Av denna anledning vill vi komma i kontakt med er som är intresserade av massor. I första hand rör detta klubbar runt våra största städer så som Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Örebro, Linköping, Norrköping, Gävle, Eskilstuna med flera då det är där som Skanska i första hand har överskott av schaktmassor.

 

Är er förening intresserad av att  förbättra er anläggning  med  hjälp av schaktmassor? Vänligen kontakta Henrik Esting (henrik.esting@svemo.se) med uppgifter om klubb och ungefärlig mängd.

Uppdaterad: 2017-09-08 10:57
Skribent: Anna Arnér
Epost: anna.arner@svemo.se

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping