Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Svemo tar nästa steg i miljöarbetet med ny film om hållbar utveckling
Miljöbild
Svemo har länge varit ett av de idrottsförbund som ligger i framkant med arbetet för en hållbar miljö och hållbar idrott. Nu tar förbundet nästa steg i miljöarbetet genom en ny informationsfilm, med fokus på utbildning och hållbar utveckling.

Under sommaren 2018 producerade miljökommittén tillsammans med Lavette Film en informationsfilm om Svemos arbete för en hållbar utveckling.

Inspelningen genomfördes på Finspångs MS tillsammans med klubben, Mikael Norén och Mo Gård.

-       Filmen producerades därför det är viktigt att nå ut på flera sätt med vårt så viktiga miljöarbete. Ganska få känner nog till vårt förbättringsarbete och vår positiva miljöpåverkan gällande den biologiska mångfalden och att vi fått naturvårdsbidrag från länsstyrelser/kommuner. Alla kan se men målgruppen är främst förare, klubbar, sponsorer och myndigheter som förhoppningsvis får inspiration och ny kunskap, Mikael Norén, miljösamordnare Svemo

- Finspångs MS har haft ett mycket gott miljöarbete under en långa tid och har fått Svemo miljöpris två gånger. Nyligen fick de även ett miljöpris från Finspångs kommun. De är mycket öppna för nya idéer och samverkar exempelvis med Mo gård, fortsätter Mikael.

 

Vi vill rikta ett särskilt tack till Lavette Film och till de personer som medverkar i filmen!  

 

Här kan ni ta del av filmen:
Till filmen>>

Uppdaterad: 2018-11-21 08:31
Skribent: Anna Arnér
Epost: anna.arner@svemo.se

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping