Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet

Adobe Flash Player is required to view this content.

Tillbaka Skriv ut
Dragracing MC/Snöskoter

Dragracing är världens snabbaste motorsport, som körs på specialbyggda permanenta banor eller på flygfält. Fordon är motorcykel och snöskoter. (Dragracing körs även med bilar, se Svenska Bilsportförbundet SBF för Dragracing med bilar.)

Två förare kör från stående 1/4 engelsk mil (402,336 m) eller 1/8 engelsk mil (201.168 m) så fort som möjligt. Vinnaren går vidare till nästa omgång. Detta fortsätter tills två förare är kvar som tävlar om positionerna vinnare och ”runner-up”. Det finns klasser för vanliga fordon som du kan köpa i handeln, och för specialbyggda fordon. Beroende på tävlingsklass kan det vara en väldigt prisvärd eller en dyr sport. Dragracing är en sport för alla från och med 8 år. Dragracing är kanske den jämlikaste motorsport. Alla tävlar på samma villkor i samma klasser. Andelen kvinnor bland förare och funktionärer är hög jämfört med andra motorsporter.  

 

 Lär dig mer om Dragracing och hur du kommer igång >>


I den officiella tävlingskalendern "Kommande tävlingar" syns alla tävlingar med giltigt, betalt  tävlingstillstånd (se Svemo NT) . 

Roger Andersson stöttar Dragracingsektionens arbete med olika uppgifter inom marknadsföring och organisation.

2017-11-21

Nu står datumen för SM i Pro Twin Bike och RM i Junior Dragbike 2018 fast.

2017-11-16

Från och med 2018 gäller det höjd åldersgräns för läkarintyg. Dessutom ändras regeln för krav på läkarintyg för elitförarna.

2017-11-16


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping