Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet

Adobe Flash Player is required to view this content.

Tillbaka Skriv ut
Dragracing MC/Snöskoter

Dragracing är världens snabbaste motorsport, som körs på specialbyggda permanenta banor eller på flygfält. Fordon är motorcykel och snöskoter. (Dragracing körs även med bilar, se Svenska Bilsportförbundet SBF för Dragracing med bilar.)

Två förare kör från stående 1/4 engelsk mil (402,336 m) eller 1/8 engelsk mil (201.168 m) så fort som möjligt. Vinnaren går vidare till nästa omgång. Detta fortsätter tills två förare är kvar som tävlar om positionerna vinnare och ”runner-up”. Det finns klasser för vanliga fordon som du kan köpa i handeln, och för specialbyggda fordon. Beroende på tävlingsklass kan det vara en väldigt prisvärd eller en dyr sport. Dragracing är en sport för alla från och med 8 år. Dragracing är kanske den jämlikaste motorsport. Alla tävlar på samma villkor i samma klasser. Andelen kvinnor bland förare och funktionärer är hög jämfört med andra motorsporter.  

 

 Lär dig mer om Dragracing och hur du kommer igång >>


I den officiella tävlingskalendern "Kommande tävlingar" syns alla tävlingar med giltigt, betalt  tävlingstillstånd (se Svemo NT) . 

Onsdagen den 12 september var det dags för Dragracingsektionens månadsmöte.

2018-09-14

Dragracingsektionen har tilldelat Anders Bruhn rollen som ny projektledare för barn- och ungdomsprojektet, Junior Recruit.

2018-09-06

Helgen den 1 - 2 september arrangerades SM-finalen i Pro Twin Bike och RM-finalen i Junior Dragbike i samband med 50 Year Anniversary Tour på Kjula Dragway. Rod n Kustom RC var arrangör.

2018-09-05


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping