Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
enduro.595x150
Tillbaka Skriv ut
Enduro

Enduro, som är spanskt ord betyder uthållig. Sporten utövas under hela året. Enduro är den av motorcykelsportens grenar som i Sverige har flest utövare, från motionsåkare till yppersta elit. Sverige har sedan många år varit ett av de ledande länderna i de internationella mästerskapstävlingarna, VM/EM och Lag-VM (Six Days).
Den traditionella tävlingsformen för enduro i Sverige är Typ 1. Det innebär att de tävlande kör en pilad bana som har transportsträckor på allmänna vägar och specialsträckor i terrängen eller på sämre vägar och stigar.

 

Vill du läsa mer, klicka här >>

Förbundskaptenerna Lars-Göran Ståhl och Vanja Kollmann har nu tagit ut lagen till årets I.S.D.E. Inriktningen från Endurosektionens sida har varit att i Juniortrophyn och Damlaget skall de bästa förarna vi disponerar tas ut.

2016-05-23

Joakim Ljunggren leder SM2 och Knobby Swedish Enduro Cup när halva serien nu faktiskt redan är körd. Under den långa och varma dagen i Vimmerby, i lördags, skaffade sig Ljunggren direkt en lucka ner till motståndarna. Och även om Albin Elowson åkte jämnt med mästaren över de två avslutande varven var han aldrig riktigt nära.

2016-05-09

Motorsporten och enduron har fått en finalist i Svt:s program Mästarnas Mästare. Anders Eriksson tog en stabil seger i semifinalen och ser het ut inför nästa veckas avgörande.

2016-05-02


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping