Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
EnduroEmVm2018
Tillbaka Skriv ut
Dags att söka mästerskapstävling i Enduro 2018
Svemo Endurosektion söker nu arrangörer till 2018 års deltävlingar i USM samt SM/JSM/VRM/Dam enduro.

Målet är att vi kan köra minst sex deltävlingar i respektive mästerskap.

Vi ser gärna att arrangörer av SM/JSM/VRM/Dam planerar för att köra två dagar lika som i EM/VM, detta är dock inget krav för att få en tävling men vi hoppas kunna köra en eller två sådana.

Ett annat alternativ som varit populärt är att köra USM på lördag och SM/JSM/VRM/Dam på söndag, vi ser gärna några sådana helger också.

Slutligen då arrangörer som önskar köra en endagars tävling i antingen USM eller SM/JSM/VRM/Dam.

 

Vad krävs för att arrangera en tävling SM/JSM/VRM/Dam tävling?

Ett banvarv innehållande 3-4 specialprov med en total åktid på varvet inklusive prov, transport, service på minst ca 90-120 minuter.

En depåyta som rymmer ca 250-300 förare där man kan räkna ca 40m2/förare i utrymme + genomfartsvägar. Depåutrymmet bör vara relativt samlat och en del av utrymmet kommer husera teamdepån där nästan halva startfältet håller till.

Specialproven bör vara av skiftande typ såsom crossprov, extremeprov, enduroprov. Åktiden på proven bör vara mellan ca 2-13min.

Om möjligt bör delar eller hela transportspåret gå i terräng men det är inget krav. Tänk på att en transportloop kan användas flera gånger under varvet för att få mer längd i banan.

Startavgifterna i SM/JSM/VRM/Dam kommer 2018 att vara 800:- för endagarstävling samt 1200:- för tvådagarstävling. Av det behåller arrangören 700:- respektive 1050:-. Den övriga delen går till att finansiera tidtagning, radio och resultat som alltså arrangören ej betalar något för.

Mer om att arrangera ett SM finns i arrangörsmanualen, den kan du läsa på www.endurosm.se.

 

Vad krävs för att arrangera en tävling USM tävling?

Ett banvarv innehållande 2-4 specialprov med en total åktid på varvet inklusive prov, transport, service på minst ca 45-60 minuter.

En depåyta som rymmer ca 140 förare där man kan räkna ca 40m2/förare i utrymme + genomfartsvägar. Depåutrymmet bör vara relativt samlat.

Specialproven bör vara av skiftande typ såsom crossprov, extremeprov, enduroprov. Åktiden på proven bör vara mellan ca 2-13min. Hela banan måste gå på inhägnat område!

Om möjligt bör delar eller hela transportspåret gå i terräng men det är inget krav. Tänk på att en transportloop kan användas flera gånger under varvet för att få mer längd i banan.

Startavgifterna i USM kommer 2018 att vara 500:- Av det behåller arrangören 400:- . Den övriga delen går till att finansiera tidtagning, radio och resultat som alltså arrangören ej betalar något för.

 

Har ni några funderingar kring detta med att arrangera så tveka inte att kontakta SM Samordnare Marcus Frändén på tel: 070-533 16 41 eller marcus.franden@svemo.se.

 

Ansökan ska mailas till enduro@svemo.se samt en kopia till  marcus.franden@svemo.se SENAST 31 augusti.

Ansökan ska innehålla namn på sökande klubb, vilken typ av tävling som söks, kontaktperson med kontaktuppgifter, önskat datum (minst två alternativa datum önskas).

Skriv gärna lite om tänkt upplägg på tävlingen också så får vi en liten uppfattning om hur ni tänker.

Eftersom datumen för EM/VM och Sixdays inte står fast ännu, får sökande arrangörer räkna med att få flytta önskade helger lite framåt eller bakåt om det blir krock.


Målet är att tävlingskalendern ska vara klar i mitten av september.

 

Knobby_Enduro

Uppdaterad: 2018-05-24 11:08
Skribent: Anja Rauch
Epost: anja.rauch@svemo.se

Frilansjournalisten Christin Sandberg träffade vår svenska EM-trupp vid premiären i Italien.

2018-05-24

Den övergripande inriktning som tidigare diskuterats mellan sektionen, berörda coacher och landslagstränaren kvarstår. Svemo kommer vid ISDE 2018 representeras av ett Trophylag, ett Juniortrophylag och ett Damlag.

2018-05-21

Knobby Swedish Enduro Championship, Tibro, dag två. Och det var trötta förare som släntrade i mål strax efter 15. Faktum är att flera av dem helst hade velat slippa köra det sista halvvarvet, som bland annat inkluderade det långa enduroprovet på Laggartomten en tredje gång. Det är bara att lämna in tidkortet och bryta i så fall, svarade tävlingsledaren Rolf ”Truls” Karlsson.

2018-05-14


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping