Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
enduro.595x150
Tillbaka Skriv ut
Damerna tog en placering och klubblaget slåss om andraplatsen
Den femte dagen på Six Days innebar den sista endurodagen. Medaljörerna i årets tävling börjar utkristallisera sig och nu återstår bara motocrosstest på lördagen. För de svenska landslagen var fredagen ännu ett steg i rätt riktning och damerna tog dessutom en placering i sammandraget. Tyvärr kom den svenska uppryckningen lite väl sent.

 

Fredagens tävling innebar en tredje bana för förarna under Six Days–veckan, som dock delvis delade sträckning med den som kördes onsdag och torsdag, men med två helt nya specialprov. Det som var sig likt från tidigare var att australiensaren Daniel Milner var i en klass för sig.

Milner vann fyra av sex specialprov, dagens fyra första förresten, och dagen med totalt 28 sekunder. En ocean av tid i enduro. Australien vann för fjärde dagen i rad och endast ett maskinhaveri kan nu stoppa laget från att ta sin andra Six Days–titel. USA är kvar som tvåa, men över sju minuter bakom.

Sverige då? Ja, såväl Albin Elowson som Oliver Nelson hade riktigt bra dagar på motorcykeln. Elowson körde i mål som 16:e man, efter att ha varit så bra med som åtta i början av dagen. Nelson blev 29:a, hans bästa placering individuellt för veckan.

Laget som helhet slog för andra dagen i rad Tjeckien, som är placeringen framför i sammandraget, och blev sjua. Men fyra minuter fattas fortfarande, med bara lördagens crossheat kvar att köra och det är för mycket. Sverige kommer sluta åtta om inget alldeles extra sker.

Junior–laget gjorde i paritet med vad man gjort tidigare dagar och slutade på en sjätte plats för dagen. Man är fortfarande sexa i sammandraget och behöver inte känna sig hotade bakifrån. 

Det svenska damlaget har undan för undan kommit in i matchen under veckan och idag var var första dagen när samtliga tjejer var med och fightades om placeringar topp–10 individuellt. Dessutom fightades man tidsmässigt med varandra. Till slut var Amanda Elvin bäst som nia, Martina Reimander tia och Emilia Reimander elva. Man lyckades också slå fransyskorna och ta sig upp på fjärde plats i tävlingen. En rejäl bonus!

Det svenska klubblaget, Team Östra, med förarna Adam Andersson, Alexander Gunnerheim och Lucas Vågberg, slutade tvåa för dagen i klubblagsklassen och är kvar på en tredjeplats i sammandraget inför morgondagens final. Men man närmade sig samtidigt andraplatsen med stormsteg och har verkligen att köra för i lördagens motocrossheat. 

Text: Kalle Lundstedt, RaceMagazine

Uppdaterad: 2018-11-19 14:32
Skribent: Anna Arnér
Epost: anna.arner@svemo.se

Damlaget till årets I.S.D.E

2019-08-19

Endurosektionen har haft sitt sjätte möte för säsongen.

2019-08-14

Endurosektionen har haft sitt femte möte för säsongen.

2019-08-09


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping