Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
EnduroEmVm2018
Tillbaka Skriv ut
Elowson tillbaka högst upp
SM-delt4-Elowson-RaceMagazine
När Joakim Ljunggren fått en halvminut på det första varvet var det nog många som trodde att marginalen ner skulle rinna iväg för den regerande mästaren i Knobby Swedish Enduro Cup. Men sen kom regnet. Och Albin Elowson. Äntligen kunde vi känna igen Husqvarna–föraren efter vårens skador.

Albin Elowson svarade för en mäktig avslutning när han under gårdagen i Vingåker körde hem årets fjärde deltävling av Knobby Swedish Enduro Championship. Joakim Ljunggren, som vunnit de tre första tävlingarna, tog en tidig ledning men fick det inte att stämma när regnet började ösa ner över de fyra specialproven.

Elowson var en halvminut efter på det första varvet men plockade in halva tiden på det andra. Och på det tredje hade FMCK Skövde–föraren på riktigt fått upp farten. När varvet var kört och två specialprov återstod hade han istället en halvminuts ledning. Ett avstånd han mer än dubblerade över de två avslutande proven.

Ljunggren kunde hålla andraplatsen och behåller sin ledning i såväl SM2 som Knobby Swedish Enduro Cup – där han fortfarande har råd att missa en tävling och ändå behålla täten.

 

Niklas Persson slutade totaltrea och vann SM1 när Andreas Linusson hade det svårt på den tuffa banan. Linusson nådde inte ens upp på pallen i klassen men hängde ändå i för att rädda en topp–10 placering totalt. Persson leder nu klassen fyra poäng före Linusson och med Johan Edlund, tvåa i Vingåker, ytterligare sex bakom.

 

I SM3 svarade Martin Larsson för en ny fin insats och distanserade den här gången Robert Friberg rejält. Friberg stördes dock av en krasch och tvingades efter tävlingen uppsöka sjukhus med smärtor i magen.

SM-delt4-SM3-RaceMagazine

SM 3: Från vänster Robert Friberg, Martin Larsson, Linus Fasth.

 

Joakim Grelsson vann JSM1 och gjorde karriärens bästa SM–tävling resultatmässigt när han blev totalfyra. Erik Appelqvist, som vunnit de tre första tävlingarna, hade det tyngre och mäktade bara med en fjärdeplats i klassen. Trots det behåller han totalledningen, fyra poäng före Grelsson. Pontus Skoog svarade också för säsongens bästa insats – tvåa i klassen och sexa totalt.

 

I JSM2 är Erik Ljungberg fortfarande obesegrad och har nu 16 poäng ner till tvåan Anton Sandstedt, som blev tvåa i Vingåker efter en tuff fight med Victor Broström. Samtliga tre gjorde också bra resultat i totalen – Ljungberg femma, Sandstedt elva och Broström tolva.

SM-delt4-JSM2-RaceMagazine

JSM 2: Från vänster Anton Sandstedt, Erik Ljungberg, Victor Broström.

 

Damerna fick det tufft när regnet gjorde banan extremt hal på sina ställen – när samtliga specialprov var körda var Emma Wennbom enda förare utan tidsprick. Tyvärr hann hon inte i tid till sista TK’n och fick en minut. Hanna Berzelius hade snabbaste körtiden, fyra sekunder före Amanda Elvin, men Elvin vann med bara en minuts tidsprick mot Berzelius två. Martina Reimander ledde till en början men tappade och slutade trea.

 

I VRM–klasserna tog Christer Jansson fjärde raka i äldsta och har 24 poäng ner till jagande Johan Norlin, tvåa i Vingåker, närmast. I VRM1 tog Krister Thorell en ny seger, närmast före Jimmy Bysell och Thomas Johansson.

SM-delt4-VRM2-RaceMagazine

VRM 2: Från vänster Johan Norlin, Christer Jansson, Göran Öberg.

 

Fotnot: Mycket mer om tävlingen läser ni i Race Magazine 7, som når prenumeranter redan på fredag.

 

Text och foto: Kalle Lundstedt, Race Magazine

Uppdaterad: 2017-06-14 11:51
Skribent: Björn Bergström
Epost: bjorn.bergstrom@svemo.se

Den övergripande inriktning som tidigare diskuterats mellan sektionen, berörda coacher och landslagstränaren kvarstår. Svemo kommer vid ISDE 2018 representeras av ett Trophylag, ett Juniortrophylag och ett Damlag.

2018-05-21

Knobby Swedish Enduro Championship, Tibro, dag två. Och det var trötta förare som släntrade i mål strax efter 15. Faktum är att flera av dem helst hade velat slippa köra det sista halvvarvet, som bland annat inkluderade det långa enduroprovet på Laggartomten en tredje gång. Det är bara att lämna in tidkortet och bryta i så fall, svarade tävlingsledaren Rolf ”Truls” Karlsson.

2018-05-14

För två veckor sedan satt han med befarna frakturer i handen och tvingades avbryta VM–premiären i Spanien. Idag tog Micke Persson sin andra raka SM–triumf när han vann första dagen i Tibro. I en endurotävling som hade det allra mesta.

2018-05-14


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping