Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
enduro.595x150
Tillbaka Skriv ut
Juniorerna avancerar i resultatet – och nu börjar det hända grejer
Sveriges seniorlag hade ingen bra dag men var ändå en placering bättre än tidigare. Och juniorerna avancerar till sexa i sammandraget. Six Days börjar dag tre, det är en gammal sanning och den får gälla i år också.

Sveriges seniorlag hade ingen bra dag men var ändå en placering bättre än tidigare. Och juniorerna avancerar till sexa i sammandraget. Six Days börjar dag tre, det är en gammal sanning och den får gälla i år också.

Förarna bjöds, som brukligt på Six Days, en ny bana med nya specialprov under onsdagen. Två av dem precis lika dammiga som tidigare. Dessutom bitvis riktigt kuperade, med svåra svängar och branta både ned– och uppfarter. Det tredje däremot gick mycket på sten och här var svenskarna, jämfört med hur det sett ut tidigare i veckan, bättre med tidsmässigt.

Varvets första specialprov dammade förresten så mycket att tävlingsledningen valde att stryka sträckan till det andra varvet. Ett sent beslut som skapade viss förvirring, men som ändå var välkomnat från de svenska förarna.

Flera hade nämligen varit omkull just där under det första varvet. Men det var inte bara svenskarna som hade problem. Ett gäng förare tvingades bryta och flera förare fick problem med sina motorcyklar i dammet.

Sveriges Junior–lag vann också en placering när Finland tappade en man. Svenskarna blev sexa för dagen och är nu uppe på just en sjätteplats i sammandraget. I täten drog Italien ifrån USA ytterligare, medan hemmanationen Chile närmade sig Frankrike i fighten om bronset.

Det svenska seniorlaget gjorde också sin bästa dag för veckan när man blev åtta och faktiskt höll den annars starka hemmanationen bakom sig. Trots det är man kvar på en niondeplats i sammandraget. Albin Elowson var ännu en gång snabbast av de blågula förarna individuellt, men tappade jämfört med gårdagen och fick nöja sig med en 30:e plats.

I täten fortsätter Australien och USA dominera. Och det är framförallt australiensarna som vet hur man kör snabbt på hård bana i damm. Nästan tre minuter före övriga nationer idag, med USA som tvåa och Frankrike trea. Totaltrean Italien var påväg att ta in på USA, men hade en förare som drabbades av maskinstrul på sista sträckan.

De svenska damerna hade det tufft. Man tappar ytterligare mark fram och fick också ge sig för Portugal idag. Ändå kunde man behålla femteplatsen totalt. Amanda Elvin var på nytt tia, där hon också hittas om räknar samman de tre dagar som körts. En väl godkänd insats såhär långt för svenskan. I toppen ser Australien omöjliga ut också här och leder sammandraget med över sex minuter.

 

 

Text: Kalle Lundstedt, RaceMagazine

Uppdaterad: 2018-11-15 08:13
Skribent: Björn Bergström
Epost: bjorn.bergstrom@svemo.se

Damlaget till årets I.S.D.E

2019-08-19

Endurosektionen har haft sitt sjätte möte för säsongen.

2019-08-14

Endurosektionen har haft sitt femte möte för säsongen.

2019-08-09


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping