Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
EnduroEmVm2018
Tillbaka Skriv ut
Novemberkåsan kommer åter till Enköping
Novemberkåsan
Den anrika motorcykeltävlingen Novemberkåsan arrangeras i år den 11-12 november med Göta Motorsällskap i Enköping som arrangör.

Det är i år den 93e upplagan av tävlingen sedan starten 1915 och för Göta MS är det andra gången klubben arrangerar tävlingen. Precis som första gången 1983 så samarbetar Göta MS med SMK Tierp.

 

Tävlingscentrum blir vid Annelundvägen och det s.k. ”Minicar-huset” vid Enköpings södra infart. Här kommer depå, start och mål, serviceplats efter varje specialsträcka samt tävlingshögkvarter att vara beläget.

 

"Förberedelserna har pågått i drygt ett år nu" berättar tävlingsledaren Peter Viberg Göta MS. "Vi har varit ungefär samma gäng som hållit på med kåsa-banan som också jobbade med enduro-VM 2014 och 2016. Vi har alltså många duktiga och rutinerade Götamedlemmar som har slitit med att få till en bra Kåsa i år."

Novemberkåsan.pilning

Pilning av banan i full gång!

 

Årets Novemberkåsa blir ca 32 mil lång varav 45 km är transport till och från specialsträckorna. Specialsträckorna är 4 stycken per varv. Sträcka 1 mäter 28 km, sträcka 2 är 7 km lång, sträcka 3 är 25 km och så slutsträckan är 14 km. Banan körs ett varv på dagen med start kl 09:00 och 2 varv, plus sträcka 1 och sträcka 3 på nattetappen, som startar kl 17:00. Efter varje specialsträcka kommer förarna tillbaka till tävlingscentrum för service. Transportsträckorna till de 4 olika proven är korta, från ca 500 meter upp till ca 5 km

 

Det kommer att finnas 6 stycken utmärkta publikplatser utefter banan där det också kommer att finnas serveringar. Gångvägar till publikplatserna kommer att vara pilade så att publiken inte går vilse i mörkret, men mer om detta när vi närmar oss tävlingsdagarna.

 

"Jag vill passa på och tacka alla fantastiska markägare som är positiva till och vill vara delaktiga i Novemberkåsan. Utan ert stöd skulle endurosporten dö ut. Eller ja, i vart fall skulle det inte gå att köra Novemberkåsor som de alltid har gjorts, långa tävlingar under tuffa förhållanden." säger Peter Viberg.

 

Endurovänner, boka in helgen 11-12 november för årets endurofest, Novemberkåsan!

 

Mediakontakt: Lars Pärnebjörk, e-post: parnebjork@telia.com, telefon 070-957 11 12.

 

Hör gärna av er om det finns några oklarheter, frågor eller speciella önskemål!

För att vi skall kunna ge alla bästa möjliga service är vi tacksamma att få in anmälan för ackreditering. Sänd dina kontaktuppgifter till parnebjork@telia.com

Namn, telefon, e-postadress, uppdragsgivare, ditt uppdrag (journalist, reporter, fotograf ?)

 

Information och tilläggsregler >> 

Information Novemberkåsan SMKC >>

 

Novemberkåsan.klubblogo

Uppdaterad: 2017-10-04 11:34
Skribent: Sandra Altesson

Klubblag som önskar delta vid 2018 års Six Days' i Viña del Mar, Chile anmäler sitt intresse till respektive distrikt.

2018-01-16

2017 genomförde Endurosektionen ett enduroseminarium på Riksidrottscentrum på Bosön. Seminariet blev en succé och vi har därför planerat att genomföra ett nytt seminarium i år.

2018-01-08

Både vid EM och VM kommande säsong har tävlingsklasserna förändrats något.

2017-12-22


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping