Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
EnduroEmVm2018
Tillbaka Skriv ut
Sex medaljer till Sverige i årets Enduro EM!
EMmedaljörerSverigeRacemagazine_2017
Det blev en lyckad blågul helg när årets EM–serie i enduro avslutades i slovakiska Gelnica. Inte mindre än sex svenska förare kom hem med medaljer. Sveriges damer vann Lag–EM och herrjuniorerna slutade på bronsplats.

På bilden ovan: Svenska medaljörerna EM 2017, Hanna Berzelius, Calle Johansson, Andreas Linusson, Pontus Skoog, Joakim Grelsson och Oliver Nelson. 

 

I all sin enkelhet var det en riktigt häftig crossbana som avslutade EM–finalen i enduro på söndag. Efter två endurodagar var det dags för crossheat, likt ett ”mini-Six Days”.

 

Hanna Berzelius tog silvermedaljen i damklassen. I Lag–EM knep Berzelius tillsammans med Martina och Emilia Reimander dessutom guldet före Finland och Polen.

LagEM_svenskadamer_guld_2017

 

 

De svenska juniorherrarna, med Grelsson, Johansson, Skoog och Robin Wiss, körde dessutom in på en bronsplats.

 

Den redan innan tävlingen klara europamästaren Joakim Grelsson avslutade på topp med att vinna Junior U20–heatet. "Det var riktigt roligt. Jag var ut som trea och när jag tog mig upp som tvåa gav jag mig fan på att jag skulle ta hem det," sa Grelsson som därmed vann sju av årets nio EM-tävlingar. "Jag är faktiskt förvånad att det gått så bra."

Bakom hade Calle Johansson ännu en tung dag, efter tidsbestraffning i fredags och maskinproblem som tvingade honom bryta igår var han idag omkull i första böj. Johansson fick börja om från sist men körde upp sig till tia. Ett resultat som med minsta möjliga marginal räckte för att knipa silvret i Junior U20. Dubbelt svenskt alltså.

JoakimGrelsson_guld_U20_EM2017

Joakim Grelsson, EM guld U20

 

I Senior E1 var Andreas Linusson redan klar mästare. Linusson bestämde sig därför för att kika på dagens crossheat från sidan. Alexander Dahlén i samma klass lyckades inte knipa den bronsmedalj han hade sikte på inför helgen.

Brons blev det i alla fall för Oliver Nelson i Senior E2. Nelson gjorde vad som behövdes och knep därmed karriärens första medalj som senior i EM–serien. Också Pontus Skoog fick ett brons med sig hem, i Junior E1. Samma valör som KTM–föraren körde hem förra året.

 

Stort grattis till alla våra EM-medaljörer i Enduro!

 

U20_Enduro_EM2017

 

U20 start. 

 

Bilder: Kalle Lundstedt, Racemagazine.se

Text: Baserat på Kalles text för Racemagazine.se

 

Uppdaterad: 2017-10-17 14:57
Skribent: Anja Rauch
Epost: anja.rauch@svemo.se

Endurosektionen kommer under 2018 att anordna två centrala fortbildningar för tävlingsledare i enduro. Den 8 april i Uppsala och den 24 november i Norrköping

2018-02-26

Det finns nu bara ett fåtal platser kvar till Endurons Dag i Jönköping 17 mars.

2018-02-23

Endurosektionen har haft sitt första möte för året. Du kan bland annat läsa om Transportstyrelsen, Endurons dag och EM i Skövde.

2018-02-06


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping