Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
enduro.595x150
Tillbaka Skriv ut
Sveriges bästa dag hittills – seniorlaget avancerar i totalen
Torsdagen kan summeras som den bästa svenskdagen hittills, på Six Days i chilenska Vina del Mar. Samtliga tre landslag presterade faktiskt bättre än man gjort tidigare under veckan. Trots det var alla förare inte helt nöjda.

Det svenska Trophy–laget nådde äntligen upp några placeringar i resultatlistan. Albin Elowson ledde sitt gäng till en sjundeplats och precis som under tisdagen var Elowson betydligt bättre med individuellt under den andra dagen med samma specialprov.

Också Oliver Nelson tog ett kliv framåt, medan Rikard Hansson och Robert Friberg hade det tyngre. Hansson var besviken efter flertalet krascher. Sverige slutade ändå på en sjundeplats för dagen och tog sig dessutom förbi Chile i sammandraget, upp som åtta.

Australien fortsätter att dominera 2018 års upplaga av Six Days. För tredje dagen i följd var laget totalsnabbast och under torsdagen fick man ytterligare två minuter ner till USA. För tredje dagen var också Daniel Milner totalsnabbast individuellt.

Det svenska juniorlaget var för dagen snabbare än Australien och körde in på en femteplats. Trots att Oskar Ljungström körde med feber, John Salomonsson strulade till det på en sträcka och Noa Largén själv inte tyckte att han åkte tillräckligt snabbt.

Sverige är kvar på en sjätteplats men närmar sig femman Australien, med bara en endurodag och lördagens crossheat kvar är det dock mycket tid att ta in.

Bland de svenska damerna imponerade systrarna Reimander, när Martina körde in som åtta och Emilia blev tia. Amanda Elvin hade en tyngre dag men i och med att bara de två bästa resultaten räknas kunde Sverige befästa sin femteplats. Också här är Australien överlägsen ledare.

I klubblagsklassen drog Adam Andersson på sig en knäskada under gårdagen men fullföljde ändå idag. Och bidrog till att Team Östra är kvar på en pallplats som trea.

Det är långt upp, men man har också gott om minuter till de jagande bakom. Här räknas samtliga tre förares resultat varje dag, så det gäller att få alla i mål. 

Text: Kalle Lundstedt, RaceMagazine

Uppdaterad: 2018-11-16 08:11
Skribent: Anna Arnér
Epost: anna.arner@svemo.se

Damlaget till årets I.S.D.E

2019-08-19

Endurosektionen har haft sitt sjätte möte för säsongen.

2019-08-14

Endurosektionen har haft sitt femte möte för säsongen.

2019-08-09


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping