Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Att ta förarlicens

Välkommen att ta Svemolicens i Isbana och/eller Backe!

På denna sida och i menyn till vänster finner du information om vad som gäller i de olika grenarna och viktigt att tänka på inför licensuppkörning, licensutbildare och hur en uppkörning går till m.m. 

 

 

Licens Backe
Förare som under kalenderåret fyller minst 16 år kan ta ut en licens i Backe, ingen licensutbildning eller uppkörning krävs.
För att helårs eller tillfällig licens ska kunna tas ut krävs att föraren är registrerad i IdrottOnline av sin klubb. Både helårs och tillfälliga licenser ansöks och betalas via Svemo-TA (Länk till Svemo TA).


Licens Isbana
Alla förare som kalenderåret fyller minst 15 år kan ta ut en Isbanelicens (helårs eller tillfällig) men måste genomgå licensutbildning/uppkörning. Licensansökan underskriven av Licensutbildare skickas till Svemo. (När ansökan registrerats läggs licensen upp i varukorgen i förarens profil i Svemo TA)

Förare som innehaft helårslicens i Isbana inom en 5-årsperiod eller innehaft helårslicens i annan disciplin under föregående år, minst 6 månader behöver inte genomgå licensutbildning/uppkörning för att ta ut licens för Isbana (gäller både tillfällig och helårs).

För att helårs eller tillfällig licens ska kunna tas ut krävs att föraren är registrerad i IdrottOnline av sin klubb. Både helårs och tillfälliga licenser ansöks och betalas via Svemo TA (Länk till Svemo TA).

 

Vem får genomföra licensutbildning/uppkörning i Isbana?
Tränare Motocross Nivå 1, Tävlingsledare Supervisorer, läs mer under rubriken till vänster, Licensutbildare

Uppdaterad: 2018-07-24 13:00
Skribent: Peter Isgren
Epost: peter.isgren@svemo.se

Välkommen till Ismöte 2019!

2019-03-06

Den 1-30 november kan startnummer för säsongen 2019.

2018-10-31

Söndag 4 november, Enköping

2018-09-18


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping