Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
En till adjungerad för Minimoto
Roadracing/Minimoto-sektionen hälsar Robert Wallberg välkommen som adjungerad i Minimoto.

Robert kommer att arbeta tillsammans med Åke Rydergren för att få Minimoto/MiniGP-sporten att växa. Åke och Robert är båda medlemmar i SMK Västerås, en klubb med stor minimotoverksamhet. Robert är dessutom med i Södertälje Kart Racing Club, klubben närmast till Stockholm, om man vill köra Minimoto. Vi bad Robert att berätta lite om sig själv, och hur det kommer sig med intresset för Minimoto. 

 

- Motorintresset för framförallt allt med två hjul har funnits sedan barnsben, och det blev bara mer efter ett antal gånger på VM i Roadracing på Anderstorp 1982 - 85. 

Min egen motorcykelkarriär började när jag var åtta år, och jag började köra motocross. Jag tävlade sedan dock bara tre år i MX, och sedan dess blev det mer sporadiskt körande efter lust och tid. 

Sedan 18 år tillbaka är jag sambo med Cina Svensson, och vi har två barn, Kevin, 16 år, och Robin, 16 år. Både, Kevin och Robin kör Minimoto, så det blir mycket tid på banan tillsammans med dem!

Vi började med Minimoto 2013, efter kontakt med Tomas Högback från SMK Västerås. Kevin kör i Senior open 50 och Robin i Senior 40, och jag har hand om allt mekande. 

Min förhoppning är att sporten växer tillsammans med Roadracing, och jag ser gärna att våra klubbar börjar jobba tätare med varandra, och att även samarbetet mellan grenar Minimoto och Roadracing stärks. Tillsammans kan vi göra mycket, och många bra saker!  

Om du har förslag på hur vi kan utveckla sporten, tveka inte att kontakta Åke eller mig. 

Vi letar också efteren till adjungerad som har bra kontakt med klubbar i södra Sverige, så hör av dig, om du vill jobba tillsammans med Åke och mig! 

 

Våra uppgifter hittar du på sidan med kontakter, se länk nedan. Eller så syns vi kanske på RM-finalen i Södertälje den 9 - 10 september? 

 

Väl mött, 

 

Robban

 

Kontakt till Åke och Robban i Minimoto >>

 

RobertWallberg_Minimoto

Uppdaterad: 2017-08-18 10:32
Skribent: Anja Rauch
Epost: anja.rauch@svemo.se

Nu har anmälan öppnat för European Championship Mini Bike 2018.

2018-07-10

Den 21 april håller vi ett arrangörsmöte och den 22 april utbildning för förarutbildare i minimoto. Vi ses i Svemo huset i Norrköping.

2018-03-01

På MC-mässan i Göteborg presenterade Roadracing- och Minimotosektionen den nya minimoto-satsningen inom projektet Start2Ride Junior.

2018-02-01


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping