Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
RM Minimoto Hälla Ring 2019
I strålande solsken genomfördes den 13-14 juli en RM-deltävling för Minimoto. Totalt 8 klasser skulle avverkas med finaler både lördag och söndag. Det var ett stort spann på deltagarnas ålder, från mycket unga till grånade farbröder.

Tävlingarna arrangerades av SMK Västerås Karting på uppdrag av Svemo, vars grenchef Fredrik Hansson var på plats.

Tävlingsledaren, Patrik Marklund, konstaterade att tävlingarna hade genomförts planenligt utan några störande moment. Tidsschemat följdes föredömligt och direkt efter att siste man i ett heat hade lämnat banan, stod deltagarna i nästa redo att köra ut till start.

 

Marklund kunde också glädja sig åt att ganska många förare ställde upp. Det blev så pass många i MiniGP-klassen för seniorer att den fick delas upp i två grupper.

Det är främst i den klassen som antalet förare ökar, men även totalt sett verkar det bli fler utövare av Minimoto.

Marklund tyckte också att teamen hade ställt upp sina depåtält på ett snyggt sätt, så det var ordning och reda i depån.

 

5

4

Robert Wallberg mekar med en maskin som körs av en av hans söner.

 

Det var inte bara förararantalet som hade stigit. Marklund kunde inte påminna sig att ha sett så många fotografer iklädda fotovästar på en minimototävling som i Västerås. Publiken, ja även den var talrik, och levde med i skeendet på banan med applåder då förarna passerade huvudläktaren.

 

6

 

Själva tävlingarna då?

Många heat var ganska odramatiska, men det hände också att det hettade till.

Per Rydergren Becker fick en dålig start i lördagens final för Senior Open 50-klassen, men gjorde en uppkörning som sällan skådats. Han plockade flera medtävlare i sin framfart och slutade på en tredjeplats.

 

1

Per Rydergren Becker öser på för att förbättra sin placering efter en dålig start.

 

I söndagens heat för Senior 40-klassen var det mot slutet av racet en hård strid om förstaplatsen mellan Max Hallström och Gustaf Renbro, som Hallström vann. Ännu tätare var fighten om tredjeplatsen mellan Ruben S. Haga och Anton Södergren. De skiftade position flera gånger, och spårvalet i några av kurvorna blev avgörande. Norrmannen Haga gick segrande ut ur den striden.

 

2

Hård kamp om tredjeplatsen i Senior 40-klassens andra final. Ruben S. Haga (13) väljer innerspår i kurvan medan Anton Södergren (87) får ta det längre ytterspåret


Efter prisutdelningen på söndagen visade teampersonal och förare sin uppskattning av tävlingarnas genomförande, då en reperesentant för dessa spontant tackade den arrangerande klubben.

 

3

Pristagarna i MiniGP Junior-klassen. Vinnare Max Bastenholt, tvåa William Tägtlund och trea Gustaf Renbro.

 

Text och foto: Bengt Johannesson

Uppdaterad: 2019-07-29 12:36
Skribent: Sandra Altesson
Epost: sandra.altesson@svemo.se

Du har väl inte missat att anmäla dig till årets RM-Final i Minimoto?

2019-08-22

I strålande solsken genomfördes den 13-14 juli en RM-deltävling för Minimoto. Totalt 8 klasser skulle avverkas med finaler både lördag och söndag. Det var ett stort spann på deltagarnas ålder, från mycket unga till grånade farbröder.

2019-07-29

Den 18-19 maj var det dags för årets RM-premiär i Minimoto. Tävlingen arrangerades av Södertälje Kart RC på deras hemmabana Tuvängen Ring.

2019-05-23


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping