Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Swedish Sidkarta
Logga in
motocross.595x150
Tillbaka Skriv ut
Rapport Lag-VM 2018
FilipBengtsson.Foto.MXJuly
Sverige på 12:e i Lag-VM 2018. Frankrike segrade för 5:e året i rad.

Bild ovan: Filip Bengtsson (Foto: MxJuly)

 

Fredag:
Video från lagpresentation m.m.

Tävlingsrapport Lördag:

Dagen börjar kl 9 med lottning och denna gången lyckas Sverige få ett lågt nummer (7) och alla i teamet är väldigt glada. Det ger bra startplatser inför kommande kvalheat i varje klass.
Kvaldagen börjar kanon för förarna med att köra stabilt och bra i de fria träningarna, trots väldigt mycket regn under natten.
Först ut att kvala var klassen MXGP (Filip Bengtsson). Han får en kanon start, kör sedan på ett i högt tempo som han heller aldrig släpper. Filip dundrar in på en 7:e plats i kvalet vilket imponerar både på oss och många andra.

Näst på tur är klassen MX2 (Alvin Östlund). En något sämre start men sen får Alvin upp ett riktigt bra tempo och jobbar sig upp i fältet. Alvin kör i mål som 9:a efter en imponerade körning!

Sist ut är klassen Open (Anton Gole). Anton gör en lite sämre start men kommer igång bra och har ett bra tempo genom heatet som resulterar i en stark 11e: plats.
A-finalen var ett faktum och slutresultaten i kvalet för laget blir en 10e plats, vilket alla är riktigt nöjda med trots det tuffa vädret.

 

MXoN_USA_RGB

 

Tävlingsrapport Söndag:
Söndagen började med fria träningar, åter igen på en mycket blöt bana Redbud. Förarna kör lugnt och stabilt på morgonen!

Finalheat 1 (MXGP/MX2)
Hela stadion med närmare 100 000 åskådare är galet laddade. Filip Bengtsson (MXGP) får ett riktigt bra utsläpp men tyvärr kraschar han hårt i startsvängen och får andra hojar över sig. Filip bryter heatet direkt medans Alvin Alvin Östlund (MX2) kör på efter en dålig start. Filip körs till sjukstugan för röntgen/undersökning där som tur är visar sig bara vara en stor lårkaka. Alvin däremot ramlar på varv 2 och är nästa helt sist då han tvingas slänga sina glasögon. Alvin ger sig dock inte och kämpar sig in i mål på en 22:a plats.

 

AlvinÖstlund_Foto.MxJulyAlvin Östlund (Foto: MxJuly)


Finalheat 2 (MX2/Open)
Både Alvin Östlund (MX2) och Anton Gole (Open) får hyfsade starter, är iväg runt mitten av fältet. Körningen rullar på bra för de båda som kör nästan tillsammans över halva heatet runt plats 20. När ca 4 varv återstår tvingas Alvin slänga sina glasögon medans Anton fått upp riktigt bra tempo.
Anton kör som 19:e man ut på sista varvet och här kört om 3st förare till en 16e plats, men när två svängar återstår till mål tar bensinen slut. En frustrerad Anton slutar på en 23:e plats och Alvin på 24:e.

 

AntonGole-Foto2.MxJuly

Anton Gole (Foto: MxJuly)

 

Finalheat 3 (Open/MXGP)
Anton (Open) gör en bra start medans Filip (MXGP) ligger något längre bak i fältet. De både krigar på riktigt bra genom hela heatet och Anton kör tillslut i mål som 17:e plats. Filip med sin lårkaka käpmar sig in på en 20e plats.
Filips krasch blir lagets sämsta resultat som får räknas bort. I hela tävlingen slutar Sverige på en 12:e plats. Hela teamet och staben är trots lite stolpe ut väldigt nöjda med resultaten. Många lag hade stora problem så vi var inte ensamma med lite strul. Team Sweden avslutar kvällen med en gemensam middag.

 

Svemo, förare och lagledning vill passa på att rikta ett stort tack till alla som hjälpt och stötta laget i förberedelsena inför tävlingen och under tävlingen. Ett tack också till alla svenska supportrar som fanns på plats och hejade fram de svenska förarna.

 

 

För fler rapporter och resultat följ nedanstående länkar:

MXGP.com (Resultat)

MXGP.com News (Komplett race resultat/reportage)

Svemo Motocross (Facebook, Rapporter/Bilder)

Motocross In Action (Rapporter)

 

 

MXoN-PODIUM-MOTOCROSS-OF-NATIONS-USA-2018.Foto.MXGP

1:a Frankrike, 2:a Italien, 3:a Holland (Foto: mxgp.com)

 

 

Fredag:
Vi kommer på plats i teamet på banan, fixar iordning allt med flaggor, roll-ups etc och även skruvar och fixar med hojarna så de blir redo för både besiktning samt helgens race.
Dagen var lite blandad då vissa bara var där en kort stund, medans andra var där i stort sätt hela dagen. Vi avslutade sedan dagen på banan med lite fotografering.

Film (jag som filmat/gjort, finns även på Facebook):
https://www.youtube.com/watch?v=qKTQdJQeRF4

Lördag:
Dagen börjar kl 9 med lottning och denna gången lyckas vi få nr 7 och alla i teamet är väldigt glada!
Kvaldagen börjar kanon för förarna med att köra stabilt och bra i de fria träningarna, trots väldigt mycket regn under natten. 
Först ut att kvala var MXGP (Filip Bengtsson). Han får en kanon start, kör sedan på ett i högt tempo som han heller aldrig släpper. Filip dundrar in på en 7e plats i kvalen vilket imponerar både på oss och många andra!
Näst på tur är MX2 (Alvin Östlund). En något sämre start, och lite segt i början på heatet men sen får Alvin upp ett riktigt bra tempo och jobbar sig upp i fältet. Alvin kör i mål som 9a efter en imponerade körning!
Sist ut är Open (Anton Gole). Anton gör en lite sämre start han också, men kommer igång bra och har ett bra tempo genom heatet som resulterar i en 11e plats. 
A-finalen är ett faktum och slutresultaten för dagen blir en 10e plats vilket alla är riktigt nöjda med trots det tuffa vädret.

Film, kommer så snart jag fått tid att redigera!
Bilder: https://www.facebook.com/pg/svemomotocross/photos/?tab=album&album_id=1829660730476752

Söndag:
Söndagen börjar med lite fria träningar, åter igen på en mycket blöt Redbud. Förarna kör lugnt och stabilt på morgonen!
Första heatet är MXGP/MX2 och hela stadion med närmare 100 000 åskådare är galet laddade. Filip får ett riktigt bra utsläpp men tyvärr kraschar han hårt startsvängen och får andra hojar över sig. Filip bryter heatet direkt medans Alvin kör på efter en dålig start. Filip körs till sjukstugan för röntgen/undersökning där som tur är visar sig bara vara en stor lårkaka. Alvin däremot ramlar på varv 2 och är nästa helt sist då han tvingas slänga sin glasögon. Alvin ger sig dock inte och kämpar sig in i mål på en 22a plats.
Andra heatet är MX2/Open och både Alvin och Anton får hyfsade starter, är iväg runt mitten av fältet. Körningen rullar på bra för de båda som kör nästan tillsammans över halva heatet runt plats 23 men när ca 4 varv återstår tvingas Alvin slänga sina glasögon medans Anton verkar fått upp riktigt bra fart. Anton rullar som 19e man ut på sista varvet och här kör om 3st förare till en 16e plats, men när två svängar återstår till mål tar bensinen slut. En frustrerad Anton slutar på en 23e plats och Alvin på en 24e plats.
Sista heatet är Open/MXGP där Anton gör en bra start medans Filip ligger något längre bak i fältet. De både krigar på riktigt bra genom hela heatet och Anton kör tillslut i mål som 17e och Filip med sin lårkaka på en 20e plats. Filips krasch blir vårt sämsta resultat som räknas bort, och hela tävlingen slutar på en 12e plats för Team Sweden. Hela teamet och staben och trots lite stolpe ut väldigt nöjda med resultaten. Många lag hade stora problem så vi var inte ensamma med lite strul. Team Sweden avslutar kvällen tillsammans med en middag på en restaurang i South bend.

Film, (se lördag)
Bilder, (se lördag, dock är söndagens bilder inte klara ännu).

För övrigt info har filmerna i skrivande stund ca 10 000 visningar och har fått väldigt bra respons från dem. En film i dagens samhälle ger så mycket mer än text och bilder, och de som skedde under lördag/söndag kunde alla följa via tv/mxgp-tv/mxgp resultat. Överlag ett mycket lyckat lag-vm trots allt regn och lite stolpe ut idag.

Uppdaterad: 2018-10-08 12:38
Skribent: Joakim Svensson/Peter Isgren

Succé vid SM-premiär på Saxtorpsbanan

2019-04-23

Förtydligande gällande 50cc Gulhjälm

2019-04-17

Motocrossektionen senaste protokoll finns nu publicerade.

2019-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Grensponsor

PSR
Race Magazine
Scott
KTM
Yamaha
Husqvarna
Hagström
Made
MXCarro
Kumlin
MXinaction
Johanssons Bilvård
JSS
RG3
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping