Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Swedish Sidkarta
Logga in
motocross.595x150
Tillbaka Skriv ut
Succé för nya Västerås MK
1
Den nya organisationen hos Västerås MK gjorde succé med en preparerad bana som förarna efterfrågat i flera år.

Hela tävlingen blev en fullträff med inhyrda tävlingsledaren Patrik Håkansson från Helsingborgs MCK. Snabba och bra beslut med lite sunt förnuft i grunden. Men stor eloge till hela Västerås MK med David Höglund i spetsen.
Tävlingsmässigt blev det också succé och prov på den fantastiska internationella bredd vi har på vårt SM. I tre av de fyra klasserna blev det seger för utländska gäster, mest uppmärksammad blev belgaren Kevin Strijbos.
I lördagens sprintheat gjorde han en suverän uppkörning från startkrasch till seger. Han följde upp på söndagen med att bli femma och etta, därmed vann han totalt före toppförarna Anton Gole och Filip "Fillibang" Bengtsson.
Varbergs Rasmus Sjöberg och Uppsalas Jimmy Wicksell svarade för grymma körningar och blev femma respektive sexa bakom ryssen Vsevolod Brylyakov.

I MX2-SM fick vi en ny segrare, Huskvarna MKs Tim Edberg svarade för en suverän insats och vann såväl ett heat som totalt. Vi fick även se en ny tvåa, Hallsberg MKs Albin Gerhardsson glänste enormt och var 4-2-4.
Hemmaföraren Danne Karlsson vann första heatet klart och ledde det andra, då framhjulet släppte med hård krasch som följd. Den nu fylla 17 år unge norsken Cornelius Töndel imponerade igen och vann sista heatet.
När Isak Gifting inte hade någon bättre helg, med sina mått mätt, kunde den alltid jämne Pontus Jönsson överta ledningen i mästerskapet. Uppsalas David Kadestam glänste med att bli totalsexa.
2

Vi fick tre nya elitförare i helgen genom Tibros Daniel Axelsson i MX1, hemmaföraren Kevin Flodberg och Upplands Väsbys David Floria i MX2.
I MX-Women dominerade danskan Sara Andersen, med seger i bägge heaten före nordirländskan Natalie Kane och Mälarös Emelie Dahl. MCK Hallandias Sandra Karlsson blev totalfyra före 15-åriga Uppsalatjejen Matilda Huss samt norskan Thea Johansen.
3

I 125-U17 fick vi stifta bekantskap med den 16-årige estländaren Meico Vettik, som totalvann före Rasmus Varg och Max Pålsson. Det blev ovissa och enormt spännande lopp, som vanligt höll klassen ett stort underhållningsvärd.
MK Orions Marcus Gredinger blev totalfyra för dagen men övertog mästerskapsledningen från norske Casper Olsen som var femma. Anderslövs Liam Hanström, var som vanligt med och krigade i täten men blev sexa denna gång.
4

 

Text och foto: Jonas Hagren

Uppdaterad: 2019-07-03 08:13
Skribent: Anna Arnér
Epost: anna.arner@svemo.se

Teknisk efterkontroll Motocross MX Champ Helsingborg

2019-07-17

Den nya organisationen hos Västerås MK gjorde succé med en preparerad bana som förarna efterfrågat i flera år.

2019-07-03

Efter beslut av Motocrossektionen stryks heat 2

2019-06-20


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Grensponsor

PSR
Race Magazine
Scott
KTM
Yamaha
Husqvarna
Hagström
Made
MXCarro
Kumlin
MXinaction
Johanssons Bilvård
JSS
RG3
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping