Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Swedish Sidkarta
Logga in
motocross.595x150
Tillbaka Skriv ut
Presentation Motocross

Motocross – En sport för alla!

Välkommen till Motocrossens spännande värld! Ta chansen att lära dig mer om vad motocross är. Hur blir man en motocrossförare och var man kan köra motocross m.m.

Motocross är den ultimata sporten som ger dig en upplevelse av fart, spänning, adrenalinkickar och den totala kontrollen över dig själv och sin motorcykel. Sporten kan utövas av barn, ungdomar och vuxna på 2, 3 (Sidvagn) eller 4 hjul (Quad) och genomförs framför allt mellan april och oktober. I landet finns också ett antal inomhusanläggningar som möjliggör körning även på vintern.
Motocross är en av få idrotter som kan bedriva både som motionsform eller som elitidrott, din egen ambitionsnivå avgör hur just du bedriver ditt idrottande.

För att börja köra behöver du en motorcrosscykel som passa din ålder och din kroppslängd. De minsta fordonen för barn är lekfordon har en motorstorlek på 50cc, de största för vuxna är på 450cc.

Motocross genomförs på en grus, jord eller sandbelagd bana, med ett antal kurvor och hopp byggda eller anpassade efter naturens former och om givande natur.

Hur blir man motocrossförare? Hur provar man köra motocross?
Skaffa en motorcykel, kläder och skyddsutrustning allt avsett och anpassat för motocross. Ta därefter kontakt med din närmaste Svemoanslutna klubb med en godkänd motocrossbana.
De flesta klubbar bedriver både prova på verksamhet (för de som inte har egen motocrosscykel eller utrustning) och genomför även utbildningar för barn, ungdomar och vuxna.

Vart kan jag vända mig?
Är du intresserad att börja med Motocross som förare, funktionär, ledare eller som åskådare kan du kontakta en eller flera klubbar i din närhet. Kartan visar de olika distrikt som finns i Sverige, dessa samordnar verksamheten inom sitt område. Vill du få information och vägledning till en motocrossklubb nära sig, skicka ett mail till den adress som gäller för det område där du bor.

 

Vill du uppleva fart, spänning, adrenalinkickar och den totala kontrollen över dig själv och sin motorcykel? Då är motocross sporten för dig!

 

ovrenorramx@svemo.se Övre Norra   Karta
mellerstanorramx@svemo.se Mellersta Norra  
nedrenorramx@svemo.se Nedre Norra  
ostramx@svemo.se Östra  
vastramx@svemo.se Västra  
sodramx@svemo.se Södra  
Uppdaterad: 2018-07-26 14:25

Teknisk efterkontroll Motocross MX Champ Helsingborg

2019-07-17

Den nya organisationen hos Västerås MK gjorde succé med en preparerad bana som förarna efterfrågat i flera år.

2019-07-03

Efter beslut av Motocrossektionen stryks heat 2

2019-06-20


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Grensponsor

PSR
Race Magazine
Scott
KTM
Yamaha
Husqvarna
Hagström
Made
MXCarro
Kumlin
MXinaction
Johanssons Bilvård
JSS
RG3
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping