Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Swedish Sidkarta
Logga in
motocross.595x150
Tillbaka Skriv ut
Tävlingsansökan TA

Information och förtydligande

Manualer för Svemo TA

Se under nedanstående länk:
http://www.svemo.se/sv/SVEMOTA/Manualer/

 

Deltävlingssystem/cuper:

För att underlätta för arrangörer som arrangerar tävlingar som ingår i ett deltävlingssystem/cup, har alla serier/cuper som kördes 2015, lagts upp för 2016, med samma serieadministratörer.
För de serier/cuper som saknar en administratör, ber vi er snarast möjligt meddela peter.isgren@svemo.se med serie/cupnamn och person, så läggs detta in i Svemo TA.
(Redan registrerade serie/cupadministratörer samt distrikten får inom kort den här informationen direkt via mail.)

 

Datum för ansökan:
Tävlingar för 2016 söks senast den 15 februari. 

 

Detaljer gällande ansökan för respektive tävlingsform:
(Var  noga med att följa de överenskommelser och beslut som fattas vid planeringsmötet i ert distrikt. Se också Svemo Nationella Tävlingsreglemente gällande tidpunkt för ansökan och gällande tävlingsavgifter.)

- Statustävlingar (SM, JSM, USM, Sverige Cup, Svemo Cup)
Svemo ansvarar för att dessa tävlingar läggs in i Svemo TA inom kort. Ingen arrangör ska i Svemo TA ansöka om statustävlingar de tilldelats från Motocrossektionen!

 

- Enskilda tävlingar (Nationella, Internationella, Enklare, Klubbtävlingar som ej ingår i ett deltävlingssystem)

Tävlingarna ansöks i Svemo-TA och varje arrangör anger status (nationell, enkel, klubb etc.) och vilka tävlingsklasser som är aktuella för tävlingen.


- Klubblagsserietävlingar (samt sidvagnstävlingar)
Tävlingarna ansöks i Svemo TA och varje arrangör anger status (nationell etc.) och vilka tävlingsklasser som är aktuella för tävlingen.

 

- Solo-Tävlingen ingående i ett deltävlingssystem:

Tävlingarna ansöks i Svemo TA och varje arrangör anger vilken serie/deltävlingssystem man ska köra. (ex. Mälarfräsen, Syd-cupen etc).
I samband med ansökan av tävlingen görs valet: ”Deltävling i serie”

 


Observera!
- När ni angett att ni tillhör en serie/cup (gäller ej klubblagstävlingar) kommer listan över tävlingsklasser just nu att innehålla en tävlingsklass ”Läggs till av Serie/Cup administratör” - en tillfällig klass som tas bort senare!r serie/cupe!

Kryssa endast för tävlingsklassen ”Läggs till av Serie/Cup administratör” och välj inte till några ytterligare tävlingsklasser, detta sköter serieadministratören i ett senare skede för den serie/cup ni valt att tillhöra!

Finns tävlingsklasserna redan inlagda är det gjort av serieadministratören och ni kan direkt ansöka om tävlingen!
När de utsedda serie/cup administratörerna skapar ”innehållet” i respektive serie/cup kommer bl.a. klasser, ålder och startnummerinformation att ”skjutas” ner till respektive tävling som ansökt om att ingå i serien/cupen.
- Saknas den serie/cup ni ska arrangera tävling i, ansök inte om tävlingen, utan kontakta då ert distriktsmotocrosskommitté så att de kan bekräfta till Svemo att serien/cupen ska läggas till som valbar för er. När serie/cupen är tillagd kan ni åter göra tävlingsansökan i Svemo TA.

 

Skärmklipp_ansök tävling i serie

 

Information för Serie/cupadministratör:
För dessa personer finns numera en arbetsmanual (se manual)

Serie/cup administratören har som uppgift att skapa innehållet i serien/cupen så som, tävlingsklasser, åldrar, startnummer m.m. inom ramen för Specialreglementet i Motocross.
(Möjlighet finns också att ladda upp en cup/serieregel för en hel cup om det finns framtaget, respektive klubb kan också göra förändringar i klasserna om vissa avvikelse finns, som överrenskommits med serie/cup administratören och aktuellt distrikts motocrosskommitté.)
Respektive serie/cup måste läggas upp ny för varje säsong! För att redigera tävlingsklasserna i er serie, se manualen ovan. När du lagt till en ytterligare klass, så tänk på att ta bort den allmäna tävlingsklass som nu finns in lagd på alla serier/cuper. (Denna tävlingsklass heter: "Läggs till av serie/cup administratören" för att klubbar tydligt ska förstår att inte lägga till några klasser i sin ansökan, utan att det görs av er.

Startnummer: (NYTT FÖR 2016!)
De nationellt fasta startnummerklasser som skapats för 2016 ska användas! Ingen serieadministratör får lägga till egna startnummer för sin serie/cup, utan att detta först godkänts av Svemo Motocrossektionen. Läs mer för information, val och vägledning om startnummer!Tävlingsklasser 2016 – Valbara ”Grundklasser”:
Respektive arrangör (serieadministratören för cupen/deltävlingssystem) ansvarar för att anpassa, ålder, maskinklasser, startnummer, licensklasser efter de önskemål man har (alltid inom ramen för specialreglementet i motocross). Istället för en lång lista med 100-talet olika klasser, kommer varje arrangör (och serie/cup administratör där det är aktuellt) forma upplägget/innehållet för sin respektive tävling. För fler detaaljer om klasserna se SR Motocross!

(Exempel: Innerhåller en tävling klasserna: MX1,2 Junior, Senior, Elit och Bredd.
Välj då tävlingsklassen ”Solo” i till tävlingen, nämnda tävlingsklasser, maskin-, och licensklasser inkluderas. Efter att distriktet beviljat tävlingen kan justeringar göras gällande exempelvis ålder, maskinklasser etc. unikt för varje tävling och/eller cup.)
 

 

Tävlingsklass

Licensklasser

Maskinklasser

50cc GH

Guldhjälm

50cc

65cc GH

Guldhjälm

65cc

85cc GH

Guldhjälm

85cc

85cc U

Ungdom

85cc

65cc U Ungdom 65cc

MX2 U17

Ungdom, Junior

MX2

125cc U17

Ungdom, Junior

125cc

Solo

Junior, Senior, Elit, Bredd

MX1, MX2

Solo

Junior, Senior, Elit, Bredd, (Bas, Endast för enklare tävling)

MX1, MX2

Girls (*)

Ungdom, Junior, Senior, Elit, Bredd

MX1, MX2

Girls U

Ungdom

85cc, MX2 

Girls GH

Guldhjälm 

50cc,65cc,85cc 

Evo

Classic, Junior, Senior

Pre90 (F)

Twin-shock

Classic, Junior, Senior

Pre74  ( E )

Veteran

Classic, Junior, Senior

Pre72/74 (C,D)

Classic

Classic, Junior, Senior

Pre65 (A,B)

Classic Sidvagn Classic m.fl. Sidvagn

Quad GH

Guldhjälm

100cc

Quad U

Ungdom, Junior

250cc-400cc

Quad

Junior, Senior, Bredd, Elit

250cc-750cc


(*) Girls måste alltid väljas in i de fall tjejer (oavsett licens) samkör med ungdomsklass enligt SR Motocross § 2.7.1 och § 5.3.4, annars kommer de inte kunna anmäla sig till klassen. Aktuell ungdomsklass (som samkör med)  tävlingsklass ”Girls”, ”grupperas” ihop i ett senare skede av arrangör alternativt serie/cup administratör.Uppdaterad: 2018-02-01 15:20
Skribent: Peter Isgren
Epost: peter.isgren@svemo.se

Nu finns tilläggsreglerna publicerade för NM 2018 i Danmark.

2018-05-25

Årets Nordiska mästerskap arrangeras i Danmark hos Naestvad Motor Klub den 23-24 juni.

2018-05-23

Nu finns regler för Svemo Cup/Race Magazine Cup publicerade.

2018-05-04


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Grensponsor

Cubile
Fox
PSEParts
PSR
Race Magazine
Scott
KTM
Yamaha
Din MC
Husqvarna
Duells
Hagström
Made
MXCarro
Kumlin
HG Design
MXinaction
T-lock
Johanssons Bilvård
JSS
MXGP 2
RG3
100%
Bell
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping