Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Rapport från Start2Ride Junior på Gröndals Motorstadion
Star2Ride_banner
Den 2 september 2017 provade ett trettiotal barn och ungdomar mellan 9 och 16 år att köra en roadracingmotorcykel på bana.

Tomas Eriksson med ett team från SMC Södermanland och Tuna Touring MC höll i evenemanget på Gröndals Motorstadion. Även en minimotohoj gick att prova köra. 

Detta är femte evenemanget med Start2Ride Junior i år. Återigen bara glada miner under hela dagen, och det tack vare kunniga instruktörer som hjälpte alla deltagarna under dagen. 

Deltagarna hade delvis provat på att köra innan, många förare har en bakgrund inom motocross eller också minimoto. En del hade aldrig kört förut och fick lite extra hjälp. 

Roadracingsektionen tackar Tomas Eriksson med team, alla föräldrar som har hjälpt till under dagen och framförallt alla deltagare för en fantastiskt rolig dag på banan! 

 

Hur du kommer igång med sporten

Du funderar nu kanske hur du kan ta licens och komma igång med sporten. Vi föreslår att du tar kontakt med en klubb med roadracing- eller minimotoverksamhet nära dig. 

Under våren kommer klubbarna bjuda in till licenskurser för både minimoto och roadracing, och då är det bra att klubbarna redan nu vet att du har intresse och vill delta. 

Det bästa är att du inte behöver ha körkort för att komma igång med sporten. Du kan lära dig köra under trygga förhållande på en inhägnat roadracing- eller minimotobana. När du sedan tar körkort för moped eller motorcykel, ger dig dina körkunskaper mer trygghet i trafiken. Genom att träna köra på bana, blir du samtidigt en säkrare trafikant!

 

Läs mer om roadracing >>

Läs mer om minimoto >>

Roadracingklubbar som bjöd in till licensutbildning i år >> (datum 2018 publiceras i januari)

 

Har du frågor? Mejla till start2ridejunior@svemo.se eller roadracing@svemo.se 

 

Jonas Zetterman och Niclas Wärlander tog fina bilder under Start2Ride Junior på Gröndals motorstadion.

Se bilderna på Flickr >>

 

Vill du vara med igen eller tipsa en kompis? På förmiddagen den 30 september blir det Start2Ride Junior med Anderstorps Racing Club. Anmälan öppnas inom kort.

Start2Ride Junior datum >> 

 

JonasZetterman_20

Bild: Jonas Zetterman

Uppdaterad: 2017-09-05 16:04
Skribent: Anja Rauch
Epost: anja.rauch@svemo.se

Här hittar du inbjudan och anmälan till de utbildningar som Roadracingsektionen erbjuder våren 2018.

2018-01-11

För första gången körs det ADAC Northern Europe Cup i Sverige. Datum är den 12 - 13 maj i samband med SM Roadracing på Scandinavian Raceway i Anderstorp.

2018-01-09

Den 12 december höll Roadracingsektionen sitt nionde och sista möte för i år.

2017-12-29


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Grensponsor

SurfTurf
Nikon
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping