Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Pressmeddelande från Svenska Snö och terrängfordonsbranschen
Antalet nya snöskotrar säsong 2018 – 2019 slår nya rekord med ‪10 936 nya snöskotrar.

Intresset för att köra och äga snöskotrar fortsätter att öka i oförminskad takt visar statistiken för nyregistreringen under säsongen 2018–2019. Under perioden har ‪10 936 nya snöskotrar registrerats, vilket är nytt rekord igen.

 

- Efter förra säsongens rekordrekord är vi naturligtvis mycket nöjda med att denna säsong sälja ännu fler, säger Niklas Kristoffersson VD för Svenska Snö och terrängfordonsbranschen.

 

- Det är roligt att se att intresset för att köra snöskoter ökar i alla grupper i samhället, hos kvinnor, män, äldre och yngre. Vi ser en klar trend i att fler och fler ser en snöskoter som en del i sin vardag eller sin näringsverksamhet, vilket är glädjande, fortsätter Niklas Kristoffersson.

 

Under det första halvåret 2019 har dessutom antalet nyregistrerade terränghjulingar – ATV:er och Traktor B – markant ökat. Under årets första sex månader har 5 092 stycken nyregistrerat jämfört med 4 128 stycken samma period 2018. En uppgång på drygt 23%.

 

- Detta visar hur effektiva och smidiga fordon har en självklar plats inte bara i Norrland eller i landsbygden utan är en omistlig del av hela Sverige, kommenterar Niklas Kristoffersson siffrorna från snö- och terrängfordonsbranschen.

 

Från och med halvårsskiftet 2019 har fordonsleverantörerna inom snöskoter- och terränghjulingsbranscherna beslutat att gå samman i ett gemensamt branschförbund – Svenska snö- och terrängfordonsbranschen.

 

- Vår bransch levererar fordon som rör sig ute i skog och mark, oavsett årstid. Vårt nya gemensamma branschförbund kan därför bli starkare och på ett bättre sätt kan företräda alla de producenter som erbjuder snöskotrar och terränghjulingar, säger Niklas Kristoffersson.

 

Snö- och terrängfordonsbranschens ordförande är Jan Andersson, BRP Sverige och vice ordförande är Johan Didriksson, Polaris. VD är Niklas Kristoffersson

 

Den som vill veta mer är välkommen att kontakta:

Niklas Kristoffersson VD
niklas.kristoffersson@mcrf.se

Uppdaterad: 2019-07-19 13:34
Skribent: Philip Lund

Snöskotersektionen har haft sitt andra och tredje möte för året.

2019-02-05

Snöskotersektionens protokoll för februari månad finns nu att läsa.

2019-03-04

Det var under torsdagen 30/1 på Gärdehovs arena i Sundsvall på SM-veckan som SM-mästarna i stadioncross korades. Flera av förarna var sugna på att ta hem segern och spänningen var hög in i sista minuten.

2019-02-04


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping