Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
1200px_team_sweden_2017
Tillbaka Skriv ut
SGP ACADEMY KOMMER TILL STOCKHOLM
SGP
Den 22 september arrangeras SGP Academy på Friends Arena i Stockholm, en träff och utbildningsdag för Sveriges 250cc speedwayförare.

Sveriges lovande talanger inom speedway kommer den 22 september att få expertisundervisning på SGP Academy på Friends Arena i samband med Stockholm FIM Speedway Grand Prix.

 

De personer som kommer att delta är några av Sveriges mest lovande 250cc förare. Evenemanget kommer att anordnas i Stockholm på nationalarenan, tillsammans med den brittiske, internationella utbildningsledaren i speedway från Poultec, Oliver Allen som kommer leda denna utbildningsdag.

 

SGP Academy kommer att ge ungdomarna en unik inblick i vad som krävs för att lyckas som FIM Speedway Grand Prix förare – både på och utanför banan.

 

Cardiff’s Principality Stadium – hemmaplan för Adrian Flux Brittiska SGP - och CASA Arena Horsens, stadion för Kjærgaard Danish SGP, har tidigare i år arrangerat SGP Academy.

 

Den nykrönte 250cc-världsmästaren Jonas Knudsen från Danmark deltog i Horsens academy tillsammans med Henrik Lorentsen. Australiens Keynan Rew deltog också i Danmark och Storbritanniens förare Leon Flint körde i Cardiff academy.

 

BSI Speedway verkställande direktör Torben Olsen ser fram emot att få ta SGP Academy till Sverige.

“Det är oerhört spännande att få arrangera den tredje SGP Academy under 2017 på Friends Arena i Stockholm i samband med Stockholm FIM Speedway Grand Prix.

Detta har varit en väldigt framgångsrik satsning och jag är väldigt glad över att fyra av våra tidigare deltagare på SGP Academys i Danmark och Storbritannien tävlade mot varandra i senaste 250cc FIM Speedway Youth World Championship. Jag vill även tillägna en särskild gratulation till Jonas Knudsen som vann tävlingen.

Jag ser fram emot arrangemanget i Stockholm och hoppas att alla deltagare uppskattar expertisen och att de får nya kunskaper som de kan använda i sina framtida karriärer inom speedway.

Jag vill tacka alla våra samarbetspartners som har varit behjälpliga i projektet, Svemo, Poultec och Friends Arena” säger Torben Olsen.

 

Svemos Track Racingkoordinator Tony Olsson säger:
“Svemos Track Racingsektion är väldigt stolta och glada över samarbetet med BSI Speedway och Poultec som gör att vi får 250cc Academy till Stockholm.

Detta kommer bli ett utmärkt tillfälle för våra 250cc-förare att spendera en dag med professionella personer som föreläser om körteknik, förberedelse av speedwaycyklar, kost, hälsa, träning, media/sponsorer och mycket mer.

Förarna kommer även få möjligheten att köra på Friends Arenas bana, vilket jag tror de kommer att tycka är häftigt.”

 

Poultec träningsledare i speedway, Oliver Allen säger:
“Efter att ha föreläst vid de två tidigare träffarna ser jag verkligen fram emot att föreläsa för de svenska förarna.

Jag har sett vid de tidigare tillfällena hur mycket förarna uppskattar dessa tillfällen och det får mig att se fram emot nästkommande tillfälle. Det är en ära att vara involverad i detta spännande projekt som tillför så mycket till speedwayens nästa generation.”

 

För mer information om SGP Academys, besök www.speedwaygp.com eller klicka här: http://bit.ly/2eT4eHC  

Uppdaterad: 2017-09-15 12:53
Skribent: Anna Arnér
Epost: anna.arner@svemo.se

Nu finns protokoll 6/2018 publicerat

2018-11-06

Track Racingsektionen har utsett Rickard Jansson, Kumla som ny förbundskapten i Ungdomsklassen 85cc.

2018-10-29

Nu finns protokoll nr 5-2018 publicerat

2018-10-11


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

Serieföreningen
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping