Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Rapport från EM i Italien
Rapport från säsongens inledande EM tävling som arrangerades den 7-8 april för senior, junior, ungdom, dam och +40 i Italienska Varallo Sesia.

Det var 4 svenska förare till start varav 3st körde i ungdoms-EM på lördagen.

De svenska förarna var Rasmus Haglund, Tobias Johansson och debutanten Alexander ”Aje” Larsson. Vid besiktningen på lördagen var det väntat ett mindre kaos, varför de svenska förarna blev rekomenderade av undertecknad, att börja köa till administrativa och tekniska kontrollen minst en halv timme för den skulle starta. Detta visade sig att vara ett bra drag, då de svenska var först i kön, och slapp vänta i kön till de segdragna kontrollerna som inte var klara förrän efter 5 timmar.

Lördagen startade med fint väder och förarna gav sig av något nervösa men förhoppningsfulla. Av de svenska förarna var det Tobias som först fick ordning på nerverna efter några sektioner och varvade på en 6:e plats med 28 prickar. Rasmus låg på 17:e plats med 39 prickar medan unge Aje Larsson låg på plats 30 av de 33 startande i den internationella klassen.

 

På varv 2 visade Rasmus vad han är kababel till då han på dett varv bara hade 6 förare framför sig. Detta gav en resultatlista med Italienaren Marco Fioletti som segrare på 26 prickar. Tobias blev till sist 7:a på 55 prickar och Rasmus 11:a på 62 prickar. För Aje slutade det på en 29:e plats. De svenska var inte helt nöjda med körningen och kända alla att de kan bättre. Men det blev ändå ett bra resultat och en bra genomkörare inför säsongen.

Debutant Aje Larsson
      Alexander "Aje" Larsson

På söndagen hade Sverige en startande i +40 klassen genom Lars Edvardsson. Det var knutet stort intresse till denna klassen då tidigare världsmästare Tommi Ahvala var anmäld i tillägg till tidigare VM poäng plockare Marco Reit. Det visade sig tidigt att det skulle bli en lätt tävling for de bästa. Efter varv 1 var Italienaren Valter Feltrinelli och Reit i topp på 0 prick, med Ahvala tätt efter med bara en dojja i backen. Lars låg på en delad 4:e plats med förra årets EM fyra, fransmannen Bontemps. På runda 2 blev det mer uppkört och halare, vilket var en fördel för Ahvala som tog två på andra varvet och vann därmed på totalt 3 prickar, Italienaren Feltranelli tog 4 prick och knep silvret framför Reit som fick en femma och fick nöja sig med 3:platsen. Lars körde ett stabilt varv ända fram till sista sektion där koncentrationen falerade något och han tog en enligt honom onödig 3:a. Det gjorde dock inget då Lars knep 4:e platsen på totalt 17 prick före Bontemps som fick i hop 26 prick.

 

Nästa deltävling för seniorerna och +40 går också I italien den 7:e juli, medan ungdomar och damer får vänta till augusti innan deltävling 2 går av stapeln i Tanvald i Tjeckien.

 

Magnus Liljeblad, delegat    

Uppdaterad: 2012-04-20 14:16
Skribent: Anders Tibbling

Trialsektionen har nu haft årets femte möte. Det rapporteras bland annat från första SM-tävlingen i Kinna och diskuteras kring elitstödet och futuresatsningen.

2018-05-02

Nya trialaffischer för SM finns nu ute på hemsidan.

2018-05-02

Den 21:e april går första SM-deltävlingen i trial av stapeln i Kinna. Har du ingen möjlighet att komma dit kan du se tävlingen direkt på Svemoplay.

2018-04-19


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Grensponsor

Franks Däck och Transport AB
ATK
Holgers
jaelab
Timab
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping