Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Svemo styrelse har tillsatt en ny Trialsektion
Den nya Trialsektionen består av fyra utsedda personer som var och en har en relation till sporten trial.

Under senaste styrelsemötet tillsattes en ny Trialsektion bestående av fyra förtroendevalda personer som mer eller mindre är aktiva inom Svemos olika sporter. Deras uppdrag påbörjas med omedelbar verkan och kommer pågå till årsskiftet 2018-12-31.

De fyra utsedda personerna är Leif Nordgren som Sammankallande, Kenneth Strandborg, Anja Claesson och Henrik Lettesjö som ledamöter.

Trialsporten har i många år bedrivit sin verksamhet inom två förbund, Svemo och MHF Ungdom. Under innevarande år har en process inletts för att samla trialsporten inom Svemo och därför förväntar vi oss att Trialsektionen ska verka för att alla inom trialsporten i fortsättningen ska känna sig hemma inom Svemo.

I framtiden hoppas vi att svensk trial har funnit sig tillrätta inom Svemo med både bredd- och elitverksamheten. 

 

Leif Nordgren
Jag har kört trial i 17 år, började samtidigt som min då sjuåriga son Daniel. Jag körde lite enduro i tonåren men efter det så blev det ingenting med motor.

Jag själv brinner för trial och tävlar själv så jag vill bidra med de erfarenheter jag har fått från tävlingar, sedan känner jag många förare som jag kan få tips och idéer ifrån. Är också ordförande i Tiger MK och har en del erfarenheter av arbete i klubben.

Eftersom sektionen är helt ny så måste vi jobba fram mål för sektionen så fort som möjligt. Så första förväntningen är att vi ska börja jobba tillsammans och sätta mål för 2018.

.facebook_1504871798975

 

Kenneth Strandborg
Jag började köra trial i vuxen ålder tillsammans med min son. Vi tränade och tävlade tillsammans i många år tills han inte hann med längre. Jag fortsatte och för ett par år sedan började jag träna med Henriks son. Nu har Henrik tagit upp trial igen och därmed är vi tre generationer som aktivt utövar trialsporten tillsammans – en verklig familjesport med andra ord!

Jag är ordförande i Kungsbacka Trial Klubb sedan drygt tio år och jag har varit tävlingsledare och supervisor vid många trialtävlingar samt sektionsdomare i lokala, nationella och internationella trialtävlingar. Jag har varit grenrepresentant i Svemo Västra Motorcykelförbundet och jag är kontaktperson för trial i säkerhetsfrågor inom Svemo.

I Trialsektionen hoppas jag kunna bidraga med mina kunskaper och erfarenheter inom trialsporten. Jag vill verka för att ungdoms- och breddverksamhet, kan införlivas i Svemos tävlingsverksamhet.

Österlen 037

 

Anja Claesson  

Jag är 43 år, läkare och kör motorcykel sedan över 20 år. Mitt intresse för trialsporten väcktes genom min man Fredrik, nu är vi en inbiten trialfamilj som tillhör Finspångs Trial Club sedan 2012.

Jag är aktiv där i styrelsen sedan 2014 och drivit klubbens utveckling framåt sedan dess. Snart är jag licenserad tävlingsledare också. Mest brinner jag för tydliga och demokratiska föreningsstrukturer med generationsövergripande gemenskap och lärande samt ett aktivt ungdoms- och jämställdhetsarbete med förhoppningsvis fler tjejer genom alla åldrar inom framtida svensk trialsport!

Jag ser en bra möjlighet i att kunna driva de frågorna inom den nya Trialsektionen ihop med mina erfarna kollegor.

Anja passfoto

 

Henrik Lettesjö

Har själv kört och tävlat i trial i närmare 30 år. Jag började med cykeltrial i sexårsåldern och gick sedan över till motor när jag var 12 år. Har varit 2 i JSM och vunnit A-cupen totalt vid 5 tillfällen. Har därutöver suttit med i trialsektionen tidigare under en femårsperiod både som ledamot och sammankallande. Är utbildad tävlingsledare samt supervisor och domare. Har varit med och arrangerat VM/EM och SM.

Jag tror att jag kan bidra med erfarenhet till trialsporten som kan tillgodoses både ur ett förarperspektiv och i ett administrativt perspektiv.

Förhoppningen är att kunna ena trialsverige samt öka tillväxten av antalet förare.

catena_hennrik_3785

 

 

 

Svemo och trialsverige hälsar Kenneth, Anja, Henrik och Leif varmt välkomna och lycka till i Trialsektionen!

Uppdaterad: 2017-09-08 14:36
Skribent: Anna Arnér
Epost: anna.arner@svemo.se

Nu är det fastställt hur SM-kalendern kommer att se ut 2019. Sex deltävlingar och två deltävlingar i Lag-SM.

2018-11-14

Trialsektionen har nu haft årets nionde möte.

2018-10-22

Inbjudan Trialriksdagen 2018

2018-10-10


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Grensponsor

Franks Däck och Transport AB
ATK
Holgers
jaelab
Timab
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping