Licens internationella förare - Svemo Startsida
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Licens internationella förare

Bakgrund

Licenstypen är framtagen i samarbete med övriga Europeiska länder, där flera länder idag kräver en ansvarsförsäkring av alla inkommande förare. Föraren som kommer till Sverige får på det här viset bidra till de försäkringskostnader som klubbar och förbund har för att skydda publik och funktionärer (tredje man) genom banlicensen.

 

Beställning

Nya licensblock, Svemo International Guest License, (SIG-licens), kommer att finnas på kansliet från och med 20 juni. De klubbar som är intresserade kan maila sin beställning. Det första blocket till klubben sänds utan kostnad, vid beställning av ytterligare block faktureras dessa. Om klubben har mer än en gren så får klubben fördela licenserna mellan grenarna.

 

Pris

Priset på licensen är satt mot bakgrund av det pris som används i många andra länder (det varierar där mellan 50 och 75 euro för ett veckoslut). Vi har valt att sätta priset till 600 sek låta den gälla i 30 dagar, eftersom många som är här och åker är här under en längre tid, semester eller jobb.

Priset vi satt är ett ”riktpris”. Eftersom klubben själv behåller 300 kan klubben själv välja att subventionera priset om det upplevs för högt. Det bör dock påpekas att 2 euro/dag är ett billigt pris.

Det finns i dagsläget inga planer att ta fram en ytterligare ”veckoslutslicens” för dessa förare. Det kan övervägas i samband med att vi utvärderar licenssystemet under hösten, då vi samlat in betydligt mera fakta om utfall och funktion.

Licensblocken gäller under 2016. Licenser som klubben inte sålt den siste december återbetalas inte till följd av att första blocket var fritt.

 

Övrigt

I de licensblock vi nu fått från tryckeriet har "Tryckfels Nisse” varit framme. Vi beställer nya block, men vi kommer att använda de feltryckta tills de nya blocken kommer eftersom det kan komma att ta lite tid nu under sommaren och flera klubbar frågat efter licensblocken.

Med detta sagt så slipper ni påpeka det.

Sista sidan, nedan, kommer att följa med blocken ut då en beställning görs. Ni kan redan nu skriva ut den sidan och anslå den i klubbstugan och på andra ställen där licensen säljs så att den som har hand om försäljningen lätt kan hitta information och svara på frågor.

 

Läs mer om klubbinformation och information om Svemo Internationel Guest License.

Information (pdf)

Uppdaterad: 2016-07-04 15:36
Skribent: Björn Bergström
Epost: bjorn.bergstrom@svemo.se

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping