Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Nyheter
Huvudnyheter 

På torsdag kväll 27/4 klockan 18:30 på Barnkanalen i Lilla Sportspegeln får ni se ett reportage om motocross med motocrossföraren Sophia Hedenstrand.

 

Vi närmar oss SM-veckan sommar och nu finns information att ta del utav.

 

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

 

Svemos utvecklingsplan för Idrottslyftet 2016-2019 finns nu att läsa på hemsidan.

 

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

 

I styrelsens protokoll från möte nr 3 2017 kan ni bland annat läsa om ny sammansättning av en del kommittéer.

 

Nu är det dags att ansöka om RF:s och Svenska Spels elitidrottsstipendium.

 

Bli medlem i Club INTERSPORT och samla bonuspoäng så kan vi tillsammans bidra till din sportsliga utveckling.

 

Älvbygdens MK utökar sin verksamhet med extra tillståndstider för elmotorcyklar på sin endurobana. För att fira detta bjöd man in kommunalpolitiker, Svemo, företag och press till sin fina endurobana i Kollanda för en premiäröppning lördagen 25:e mars 2017.

 

Idrottslyftets ansökningstid börjar gå mot sitt slut för projektområdena Ökad tillgänglighet till anläggningar/banor och området Verksamhetsutveckling inom föreningen. Sista ansökan är den 31/3.

 

Kanslipersonalen har under några dagar besökt det franska förbundet FFM för att byta erfarenheter och lärdomar.

 

Nu är det hög tid att föreslå kandidater för årets HugoLevinPris det årliga priset till svensk idrott till unga framstående idrottsledare och idrottsorganisatörer för utmärkt engagemang och stort ledarskap till svensk idrotts bästa.

 

Svemo styrelse har haft sitt andra styrelsemöte för året. Läs bland annat om styrelsens syn på barn- och ungdomsverksamheten i Svemo.

 

Mellan den 23-27 mars (torsdag-måndag) är större delen av kanslipersonalen på utbildning och kommer därmed inte vara kontaktbara per telefon eller mail.

 

Svemo tar fram en ny informations-, marknadsförings-, utbildningsfilm tillsammans med producentbolaget Lavette film i Norrköping. Samma bolag som tog fram ”Svemo-trailern”.

 

SMC har gått med i Svemo och deras medlemmar får nu ett email från IdrottOnline om att de är medlemmar i IdrottOnline. Artikeln i denna nyhetsuppdatering är hämtad från SMC och förklarar vad som har hänt.

 

Nu kan Svemo-klubbar boka en dag där barn och ungdomar får prova på Motocross. Ni som vill prova på Motocross behöver endast ta er till anläggningen och där står allt redo för er!

 

Idag, onsdagen den 8 mars, är det den internationella kvinnodagen och vi på Svemo vill passa på att uppmärksamma alla fantastiska flickor och kvinnor som är medlemmar hos Svemo.

 

Valberedningen har i uppdrag att inhämta förslag på personer lämpliga att ingå i kommittéer och nämnder. Alla är välkomna med förslag och synpunkter.

 

Isracinglegendaren Per-Olof ”Posa” Serenius tävlar i årets säsong av Mästarnas Mästare.

 

Upptäck Europa med motorcykel och hitta dina smultronställen längs resvägen.

 

Det är viktigt att ni som licensierade förare fyller i uppgifter om närmast anhörig i TA-systemet.

 

Till alla våra anslutna klubbar - nu finns det en möjlighet att komplettera klubbens sjukvårdsutrustning.

 

Sport Campus Sweden är Sveriges ledande stöd för idrottare som satsar på dubbla karriärer, dvs. elitidrott samt studier. SCS samarbetar med Kungliga Tekniska Högskolan, Handelshögskolan, Karolinska Institutet, Stockholms universitet samt Gymnastik- och Idrottshögskolan.

 

Vi har lagt 2016 till handlingarna och det har på många sätt varit ett fantastiskt år för Svemo! Vi har under förra året tagit stora steg framåt på den sportsliga sidan; vi har växt kraftigt i och med vår samverkan med SMC; vi har haft ett fantastiskt år ekonomiskt; vi är på gång att sjösätta organisationsförändringar för att bli ett av de modernaste förbunden i världen; och vi har kunnat stärka utvecklingen inom framför allt sektionerna, men även inom kansliet, IT och utbildning.

 

Nu har Svemo öppnat ansökningsformuläret för föreningarna att söka bidrag från något av våra 4 projektområden inom Idrottslyftet 2017.

 

Svemo styrelse har haft sitt första möte 2017. Läs i protokollet blanda annat att SMC nu officiellt är en medlemsklubb i Svemo. Samarbetet förstärks och medlemsantalet ökar kraftigt.

 

Riksidrottsförbundet (RF) säger ja till Sveriges MotorCyklister (SMC) och deras ansökan till Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet, Svemo. Det innebär bland annat att Svemo går från 77 000 medlemmar till drygt 150 000 och blir RF:s sjunde största medlemsförbund. Samtidigt ansluter sig Svemo till SMC vilket stärker SMC:s politiska påverkansarbete.

 

Nu kan du följa Svemo på Instagram.

 

Nu finns Svemo på YouTube och har öppnat kanalen med en nyproducerad introduktionsfilm.

 

Fr o m höstterminen 2017 kommer Motocrossgymnasiet i Tibro att flyttas till Gymnasium Skövde och samtidigt startas också Endurogymnasiet.

 

Riksidrottsförbundet uppdaterade igår 17 januari IdrottOnline och det har medfört problem för vissa av våra klubbar. De klubbar som har registrerat rollen ”Administratör TA” på ”huvudförening” kan nu uppleva att deras administratörer nu saknar klubbadministrationsbehörighet i Svemo TA.

 

Om du eller din klubb upplever problem med Svemo TA så kan det bero på systemförändringar som uppstod igår när IdrottOnline uppdaterades.

 

Tisdagen den 17:e januari genomför Riksidrottsförbundet förändringar i sitt system ”IdrottOnline”. Förändringarna påverkar Svemo TA och samtliga användare. Från och med den 17:e januari kommer möjligheten att ändra e-mailadress i Svemo TA att upphöra då Riksidrottsförbundet har beslutat att alla ändringar i e-maildatabasen ska ske direkt i IdrottOnline och får inte ändras av tredje part som t.ex. Svemo TA eller liknande applikationer.

 

Den 30 januari – 5 februari samlar vi mästarna i Söderhamn då det är återigen dags för SM-veckan vinter. Det är 20 idrotter ska göra upp om sina respektive SM-titlar under en intensiv vecka. Centrum för tävlingarna kommer vara i Söderhamn men även i Bollnäs och Hassela kommer det bli SM-tävlingar.

 

ProvaPå-licenser för år 2017 går nu att köpa.

 

Jobba hos oss!

2017-01-01

Teamet på förbundets kansli ska förstärkas med en utbildningskoordinator!

 
Grupp 

Endurons Dag

2017-04-28 (Enduro)

Svemo Endurosektion bjuder in till Endurons Dag. Seminariet riktar sig till motionärer och kommer att hållas på Bosön, Stockholm 14 oktober. Det kommer att vara fyra föreläsare där den kanske mest kända är Anders Eriksson.

 

Den 25 april träffade Fredrik Hansson, ledare Roadracingsektionen och Anja Rauch, grenkoordinator, ADACs team för serien ADAC Northern Europe Cup (NEC).

 

Finspångs MS deltar glädjande nog i ett miljöprojekt med nytänk. Tillsammans med Länsstyrelsen Östergötland och Finspångs kommun har klubben genomfört ett antal naturvårdsåtgärder.

 

Ronny Olsson ny adjungerad

2017-04-27 (Dragracing)

Dragracingsektionen välkomnar Ronny Olsson som ny adjungerad för el-motorcyklar.

 

2017 arrangeras Speedway Youth Gold Trophy 85cc i Elgane Norge, mästerskapet körs den 8-9 juli.

 

Riktlinjer för SM och RM 2017 finns nu till hjälp för våra arrangörer.

 

Info ang uttagning till Lag-SM MX

2017-04-26 (Västra distriktet)

Klicka på länken för att ta del av hur distriktet tar ut lagen till höstens Lag-SM i motocross

 

Följande förare har genom sina resultat i Sverige Cup 2017 möjlighet att lösa Elitlicens kommande säsong.

 

Hemsidan

2017-04-25 (Nedre Norra distriktet)

Nedre Norras hemsidan håller på att ses över. All information som berör grenar kommer att ligga under Grenar och där under är det upp till kommittéerna att strukturera upp och lägga in

 

Ny bilaga A (Sjukvårdsberedskap) i SR Enduro 2017-2018.

 

Den 22 april höll Per Träff i en utbildning för nya träningsledare i Svemo-huset i Norrköping.

 
Solör_klubblogga

Scandinavian Sidecar Cup - Inbjudan

2017-04-22 (Roadracing)

Den 19 - 21 maj är det dags för Scandinavian Sidecar Cup och Open Norwegian Championship på Våler. Arrangör är Solör MCK.

 

MX Master Academy

2017-04-20 (Södra distriktet)

MX Master Academy i Helsingborg den 23/4 och i Uppvidinge den 6/5.

 
logga_smkvasteras

Licenskurs Minimoto/MiniGP

2017-04-20 (Minimoto)

Den 29 april kan du ta licens för Minimoto/ MiniGP med SMK Västerås.

 

Tisdag 23 maj

 

Flat Track Träff

2017-04-18 (Nyheter)

6-7 maj är det dags för träningshelg i Nässjö.

 

SM-träning på Rörken

2017-04-18 (Motocross)

Nu på fredag 21 April mellan kl 12.00 till 20.00 kommer MX-banan att hållas öppen för de som ämnar försöka kvala in till vår SM-deltävling 13-14-Maj. De som ha tillgång till banan är MX-girls, 125U samt MX1/MX2-förare med Elitlicens alt giltigt wildcard.

 

Prova-på Roadracing med Start2Ride Junior och testdagen för A2 på Gelleråsenbanan den 13 april är inställd. Anledningen är det kalla vädret, och säkerhetsrisker som detta medför vid körning på banan.

 

Nu kan du anmäla dig i Svemo TA till SM deltävling 1 och 2.

 

Nytt protokoll i Dragracing

2017-04-12 (Dragracing)

Den 10 april var det dags för Dragracingsektionens sektionsmöte.

 

VMF Styrelseprotokoll 4/2017

2017-04-12 (Västra distriktet)

Följ länkarna för att ta del av våra senaste protokoll.

 
MXSMnu_Logo

SM Träning

2017-04-11 (Motocross)

FMCK Borås, Onsdag den 19 april

 

Strömstads MK Endurobana Elsängen har miljöcertifierats.

 

Rapport från ungdomsläger

2017-04-06 (Enduro)

1-2 april genomförde Svemo Ungdom ett mycket uppskattat läger i Hovdala, Hässleholm. Totalt 65 ungdomar deltog i lägret som var upplagt med 6 olika stationer.

 

Den 22-23 april körs det två ungdomslandskamper 85cc i Västervik och Målilla.

 

Följande förare har kvalificerat sig till final i Back SM 2017. Tävlingen kommer att köras i Arvidsjaur den 22 april.

 

Protokoll nr 2 enduro

2017-04-04 (Enduro)

Endurosektionen har haft årets andra möte. I protokollet kan du bl.a. läsa om Säkerhet, Lag-SM samt Endurons dag.

 

Serien MX 2017

2017-04-04 (Nedre Norra distriktet)

Anmälan till serien i MX ska vara betald gäller även om din förening är arrangör.

 
zOpt_Winners_SNX_SWE_2017_Foto Youthstream

Snöskoter VM, World Cup och EM

2017-04-02 (Snöskoter)

Adam Renheim och Elina Öhman mästare 2017

 
Roadracingpodden_logo

Roadracingpodden

2017-03-31 (Roadracing)

Nu finns det nya Roadracingpodden som drivs av Oscar Poulsen och Jesper Sjöström. Roadracing - från och med nu i en lur nära dig!

 

Att lyckas med ljuddämpning

2017-03-31 (Roadracing)

Roadracingsektionen har tagit fram tips för ljuddämpning för dig som är roadracingförare.

 

Tävlingar öppna för anmälan

2017-03-30 (Roadracing)

SM-premiären på Anderstorp, Skåne TT och Braskloppet (Endurance), och FIM Europe Vintage European Championship Anderstorp är nu öppna för anmälan.

 
Falköping 2

Rapport från utvecklingsgruppen-mx

2017-03-30 (Västra distriktet)

Bra drag i Falköping!! Andra samlingen för året hade vi på Falköpings motorstadion nu i helgen den 25/3. Bra preppad bana och soligt väder!

 

Den 15 mars höll Roadracingsektionen sitt sektionsmöte.

 

Nytt protokoll i Dragracing

2017-03-29 (Dragracing)

Den 13 mars höll Dragracingsektionen sitt månadsmöte.

 

Distrikts serien MX 2017

2017-03-29 (Nedre Norra distriktet)

Betalning till serien ska ske senast 31 mars 2017, ta del av info i serie dokumentet på hemsidan under grenar och MX.

 

I samband med Serieföreningen Svensk Speedway & Isracings årsmöte på Scandic Nord i Norrköping lördag den 25 mars passade Svemo Track Racingansvarige Tony Olsson på att dela ut varsin 250cc motor till de närvarande klubbar som skall delta med ett seniorlag i någon Speedwayserie 2017.

 

EM Snöskoter - Anmälda förare

2017-03-22 (Snöskoter)

Följande förare kommer att starta i FIM Europe Snowcross European Championship 1 April Älvsbyn Sverige

 

Miljökommittén har haft årets första möte.

 

Till finalen i Östersund så har följande förare kvalificerat sig.

 
IMG_0268

Rapport från utvecklingsgruppen-mx

2017-03-20 (Västra distriktet)

Västra distriktens utvecklingsgrupp hade sin första samling för motocrossträning i Vågerse den 11/3.

 

DM Motocross 2017

2017-03-20 (Västra distriktet)

DM kommer att köras 29 och 30 Juli i samband med Goliat Race hos Kils MK MC

 

Licensuppkörning motocross

2017-03-17 (Nedre Norra distriktet)

Licensuppkörning för motocross kommer att äga rum på Årsunda Motorbana lördagen den 1/4 2017 kl 10.00.

 

Sverige har tilldelats sex platser till VM kvalen och fyra platser till EM kvalen 2017.

 

VMF Årsmötesprotokoll

2017-03-14 (Västra distriktet)

Klicka på länken för att ta del av vårat årsmötesprotokoll och övriga protokoll.

 

Den 11-12 mars genomfördes årets Miljöforum med deltagare från både Svemo och Svenska Bilsportförbundet. Här föreläser Finspångs MS.

 

Under Svemo Miljöforum tilldelades Järva MK Svemo Miljöpris 2017 för sitt miljöarbete framför allt med åtgärder för att gynna den biologiska mångfalden.

 

Träning för A2-förare

2017-03-10 (Roadracing)

Är du licensierad förare i klassen A2? Välkommen till försäsongsträning!

 

Start2Ride Junior 2017

2017-03-10 (Roadracing)

Vill du prova på Roadracing eller Minimoto? Läs mer och anmäl dig.

 

Tävlingskalender 2017

2017-03-10 (Minimoto)

Se alla datum för årets Riksmästerskap i Minimoto.

 

För er som vill delta i SM MX-Girls 2017 och saknar starttillstånd från Motocrossektionen, ta chanse...

 

Träningsdag serieföreningen

2017-03-10 (Västra distriktet)

Serieföreningen-MX har hyrt Saxtorp den 24 mars för en träningsdag.

 

Den 17 - 18 mars befinner sig stora delar seniorlandslaget samt fem juniorförare på träningsläger i ...

 

NM Final Isracing

2017-03-08 (Isracing)

Lördagen den 18 mars avgörs den individuella NM Finalen i Isracing på Kallehov i Örnsköldsvik, med Ö...

 

Nytt protokoll Track Racing

2017-03-07 (Speedway)

Beslutsprotokoll 2-2017 Track Racing

 

Utbildningshelgen Södra distriktet

2017-03-06 (Södra distriktet)

Södra distriktet har under sin utbildningshelg utbildat följande:

 

VMF Styrelseprotokoll 2-3/2017

2017-03-05 (Västra distriktet)

Följ länkarna nedan för att ta del av våra senaste protokoll

 

Förtydligande

2017-03-03 (Motocross)

Blått Träningskort kan ej utfärdas till förare som har dispens för Guldhjälmslicens.

 

Nytt protokoll i Motocross

2017-03-03 (Motocross)

Motocrossektionens andra möte för året genomfördes söndagen en 26 februari.

 

Lag-SM

2017-03-03 (Motocross)

Motocrossektionen har beslutat att tilldela 2017 års Lag-SM till Woxnadalens MK. Tävlingen genomförs...

 

PÅMINNELSE! Den 18 mars 2017, inbjuds alla Svemo anslutna Trial-klubbar till möte i Norrköping.

 

Kallelse till Årsmöte Mellersta Norra

2017-03-02 (Mellersta Norra distriktet)

Årsmöte 2017 för Mellersta Norra ska hållas och här hittar du information.

 

Den 8 april har du som tävlingsledare i enduro chansen att gå en fortbildning i Hässleholm.

 

Information till förare som önskar delta vid EM eller VM i Trial 2017.

 

Det är med stor glädje endurosektionen hälsar Ronnie Bengtsson FMCK Skövde välkommen som ungdomsansv...

 

Västras Utbildningshelg

2017-02-28 (Västra distriktet)

Den 25-26 mars i Trollhättan på Hotell Scandic Swania inbjuder Västra dig till följande utbildningar

 

Fortutbildning Tävlingsledare Enduro

2017-02-26 (Södra distriktet)

Dags för fortutbildning för tävlingsledare Enduro i Hässleholm den 8/4. Anmälan och info finns i ne...

 

Östra SDF årsmötesprotokoll 2017-02-25

2017-02-25 (Östra distriktet)

Östra SDF har haft årsmöte 2017-02-25. Vi tackar de som var på plats!

 

Svemo profilkläder 2017

2017-02-23 (Webbutiken)

Nu finns det ett uppdaterat sortiment för profilkläder och accessoarer för 2017.

 

Östra SDF Årsmöteshandlingar 2017

2017-02-22 (Östra distriktet)

Årsmöteshandlingarna är nu publicerade och här finner du även den enda motion som inkommit till årsm...

 

I slutet av december 2016 körde Peter Lindén Endurance-race i 8-timmars-Killarney nära Kapstad i Syd...

 

Erbjudande om ambulansberedskap

2017-02-21 (Västra distriktet)

Nu har vi sammanställt några olika erbjudande till västras alla tävlingsarrangörer gällande sjukvård...

 

Vårens utbildningar

2017-02-21 (Roadracing)

Datum för utbildningar i roadracingsektionens regi står fast. Välkommen att anmäla dig!

 

Nya Guldhjälms barnledare

2017-02-21 (Nedre Norra distriktet)

Grattis till Rättvik Boda MK , SMK Hedemora, Bollnäs MK, Järva MK och SMK Hofors som nu har utbildad...

 

SM 2017

2017-02-21 (SuperMoto)

Supermoto SM 2017 kommer att genomföras följande datum

 

Uppstart för utvecklingsgruppen mx

2017-02-20 (Västra distriktet)

Lördagen den 11/2 samlades västras utvecklingsgrupp hos BMK Uddevalla för uppstart av det nya året m...

 

Planeringskurs Speedway 2017

2017-02-16 (Södra distriktet)

Planeringskurs Speedway i Vrigstad den 25/2-2017 Välkomna med anmälan, länk finns i nedanstående do...

 

Nytt protokoll i Dragracing

2017-02-15 (Dragracing)

Den 6:e februari var det dags för årets andra sektionsmöte med dragracingsektionen.

 

Det har skett uppdateringar i Serieuppläggen i dessa serier

 

Träffpunkt Trial uppskjutet

2017-02-14 (Trial)

Träffpunkt Trial som var planerat 18-19/3 kommer inte genomföras på detta datum.

 

Information

2017-02-13 (Motocross)

Holländska Mästerskap i Motocross 2017 (Solo, Sidvagn, Quad)

 

Utbildningskommittén har haft årets första möte den 4/2.

 

SM 2017 är nu uppbyggt och klart för säsongen.

 

SM Skotercross 2017 livesänds!

2017-02-10 (Snöskoter)

SM i skotercross 2017 kommer att livesändas! Alla fyra deltävlingar samt finalen kommer att sändas l...

 

Idrottslyftet 2017

2017-02-09 (Södra distriktet)

Södra distriktet Idrottslyftet 2017    

 

Nådiga Luntan 2017

2017-02-09 (Västra distriktet)

Nådiga Luntan 2017 finns nu tillgänglig inför årsmötet 25/2 i Skara

 

SM-Isbana

2017-02-09 (Isbana/Backe)

SM-deltävlingen i Östhammar den 19 februari är inställd.

 

Fr.o.m. 2017 kan endast förare med av Svemo utfärdad licens erhålla poäng i våra mästerskap i enduro...

 

Här hittar du som supermotoförare tävlingar i Finalnd och Baltikum 2017.

 

Då det varit lite frågor angående hur man anmäler sig till årsmötena 25/2 kommer här ett förtydligan...

 

Nordiska Mästare i Snöskotercross

2017-02-06 (Snöskoter)

Svenska landslaget i skotercross tog hem en övertygande seger i Nordiska Mästerskapen. Sverige vann ...

 

Specialreglementet Motocross 2017

2017-02-06 (Motocross)

Förtydligande Classic m.m.

 

Aldrig tidigare har snöskoter lockat så många besökare till Stadioncross (snöskoter) i samband med S...

 

Inför en fullsatt läktare i Hällåsens Ishall Söderhamn tog Eddie Karlsson hem sitt femte SM-guld i x...

 

Östra SDF årsmöte 2017-02-25

2017-02-04 (Östra distriktet)

Östra SDF styrelsen välkomnar distriktets klubbar till årsmöte den 25/2 2017 på hotell Blommenhof i ...

 

Guldhjälmsledare efterlyses!

2017-02-03 (Nedre Norra distriktet)

Jippi!! Det har kommit in några fler anmälningar så vi kommer troligtvis att kunna genomföra kursen ...

 

11 anmälda till kursen i Alfta

2017-02-03 (Nedre Norra distriktet)

POSOM kursen i Alfta blir av på söndag! Det blev 11 anmälda till slut så nu kör vi!

 

Uppdaterade regler för 2017

2017-02-03 (Isbana/Backe)

Specialreglemente och tillhörande mästerskapsreglemente i Isbana/Landbana och Backe är nu uppdaterat...

 

Uppdaterade regler för 2017

2017-02-03 (Motocross)

Specialreglemente i Motocross är nu uppdaterat och publicerat

 

Styrelsen har bett GS/kansliet att ta fram förslag på hur verksamheten skall drivas under 2017.

 

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17

I styrelsens protokoll från möte nr 3 2017 kan ni bland annat läsa om ny sammansättning av en del kommittéer.

2017-04-06


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping