Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Nyheter
Huvudnyheter 

Beslut har tagits i TK ärende 19-05

 

Styrelseprotokoll nr 6, läs bland annat om att Svemo styrelse har beslutat att tillsätta en El-grupp som ska syfta till att arbeta med elfordon främst med inriktning mot säkerhet.

 

Svemo har under en längre tid använt sig av Prova-På-licenser som har kunnat köpas i block. Licensen har varit uppskattad och använts flitigt. Nu tar Svemo nästa steg och ger dig möjligheten att köpa denna licens i digital form.

 

Ansökan till Topp & Talang 2019 är stängd!

 

Semesterperioden börjar nu och därmed kommer bemanningen på kansliet vara begränsad.

 

Svemos Disciplin- och Besvärsnämnd har den 3 juni 2019 fastställt Motocross-sektionens beslut att ålägga SMK Kungsör 10 000 kronor i sanktionsavgift för förseelser mot SR Motocross p 3.6 respektive 5.3 vid arrangerandet av Kattcupen på Stentorpsbanan den 20 oktober 2018.

 

Den 30 maj ordnade MCK 4 ALL en prova-på-dag för barn på Knutby Motorstadion i samarbete med Karlströms Motor AB och Berg Racing som bistod med motorcyklar helt utan kostnad för klubben.

 

Onsdag den 15 maj arrangerades träning i motocross av Göta MS på nya Pepparrotsbanan i Enköping. Under träningen förolyckades en förare, född 2003.

 

Den 18:e juni kommer Cecilia Winterqvist påbörja sin anställning på Svemo som Verksamhetschef/COO. Detta är en ny tjänst inom Svemo som omfattar intern ledning av arbetet på kansliet samt personal och processledning.

 

Styrelsen diskuterade bland annat IT-strategi.

 

Beslut har tagits i TK ärende 2019-04

 

Nu är alla bidrag inom områdena Rekrytering Prova På och Ökad tillgänglighet till anläggningar/banor slut. Kvar finns bidrag inom Utbilda barnledare/tränare.

 

Den nya sporten ska ingå i grenen snöskoter och redan i sommar kommer de första tävlingarna att arrangeras inom Svemo.

 

Watercross - ny sport inom Svemo.

 

Genom ett samarbete mellan Svemo och Skanska har ni som klubb sedan 2017 möjlighet att få material för att bygga bullervallar, nya slingor/banor, markutjämna eller liknande.

 

Läs styrelsens senaste protokoll.

 

Då MC Sportmässan 2019 inte har kommit tillräckligt långt i planeringen och därmed inte når upp till den nivå vi anser är nödvändigt för att kunna arrangera ett kvalitetsmässigt starkt evenemang, så väljer vi att skjuta upp mässan för att arrangera den vid ett senare tillfälle.

 

RF:s och Svenska Spel Elitidrottsstipendium ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet. Stipendiet är på 50 000 kronor per stipendiat och delas ut en gång per termin (25 000 kronor per termin) till 75 aktiva.

 

Vi har just nu problem med de digitala ProvaPå-licenserna. Därför väljer vi att stänga ner tjänsten tillsvidare och kommer öppna tjänsten igen när problemen är åtgärdade.

 

Vi behöver någon som vikarierar för en av våra idrottskoordinatorer som under det närmaste året kommer att fokusera på föräldraskap.

 

Regeländring rörande "Release" 2019 (gäller alla grenar)

 

Läs bland annat om Robert Svenssons, nyligen adjungerad till styrelsen, ansvarsområden.

 

Välkomna alla Svemo-klubbar med ansökningar inom Idrottslyftet 2019! Missa inte sista ansökningsdatum 31/3 för områdena Ökad tillgänglighet till anläggningar/banor och Rekryteringsprojekt prova på. Därefter kommer arbetsgruppen för Idrottslyftet att ha möte för godkännande av inkomna ansökningar. Området utbilda barnledare och tränare kan man söka löpande under året och här gäller först till kvarn.

 

Styrelsen har vid sitt möte 16/3 beslutat utse Stenungsund som ny RIG-kommun fr o m hösten 2020, eftersom nuvarande ort Skövde kommer att avsluta sitt RIG till vårterminen 2020.

 

Öppna ytor, som mer eller mindre ständigt är i omrörning, är idag ett minskande och sällsynt inslag i landskapet. Många hotade och rödlistade arter är knutna till denna typ av marker. Motorbanor visar sig ha stor potential att hysa både växt- och djurarter som trivs i denna miljö och fungera som nutida ersättningsmarker till de naturliga miljöer som håller på att försvinna.

 

Vid ett extrainsatt styrelsemöte tisdag 5 mars beslutade styrelsen att adjungera in Robert Svensson till styrelsen.

 

Ny adjungerad till Svemo styrelse.

 

Nu kan du söka tjänsten som Svemos Verksamhetschef.

 

Problem med leverans av licensbrickor till funktionärer och tränare

 

Från 2019 är det krav på internationell tävlingslicens, utfärdad av FIM för deltagande i internationella tävlingar utanför Norden, registrerade i FIM tävlingskalender (med ett eget IMN nummer).

 

Styrelsen har haft sitt första möte 2019.

 

Glöm inte - sista dag för LOK-stödsansökan är 25 februari

 

Efter 2,5 år i Svemos styrelse väljer Fredrik Hansson att lämna sin plats i styrelsen för att påbörja ett nytt uppdrag som anställd grenchef på Svemo kansli.

 

SVEMOs Disciplin- och Besvärsnämnd har den 22 januari 2019 ådömt

 

Motorsport har många fördelar för sponsorer, men i Sverige är företagen minst sagt svårflörtade vad gäller aktiva sponsorskap knutet till motorsport på central nivå. Förutom branschföretag och ”närmast sörjande” är nationella sponsorer få och på en relativt sett låg nivå sett till insats och engagemang.

 

Beslut har tagits i TK ärende 2019-01

 

Nu finns enkla träningsprogram för alla utövare, skapade av Martin Janzon (Svemo fyskoordinator)

 

Många motorvänner läser idrottens Affärer. Fler kan det bli och ska det bli för vi måste ju försöka öka andelen motorartiklar. Här finns ett uppdämt intresse, det är ju bevisat Men varför det, frågar du dig. Jo, efter ett år där vi har ökat antalet artiklar och antalet läsare, totalt sett, har vi granskat vad ni har läst mest så kommer ett något överraskande resultat.

 

Den 28 januari – 3 februari 2019 samlar vi mästarna i Sundsvall då det är återigen dags för SM-veckan vinter. Det är 24 idrotter som ska göra upp om sina respektive SM-titlar under en intensiv vecka.

 
Grupp 

Uppdaterade serieresultat

2019-06-25 (Västra distriktet)

Nu finns uppdaterade resultat för serien i motocross upplagda

 

Efter beslut av Motocrossektionen stryks heat 2

 

Den 20 juli körs det Individuella 250cc VM i Holstebro, Danmark.

 

Den 7 juli körs körs det Individuella Youth Gold Trophy Mästerskapet i Vissenbjerg, Danmark.

 

I ett sommarfagert Skövde mottog Max Erlandsson från Kungsbacka Svemo RIG-stipendium den 14 juni.

 

Miljökommittén hade årets fjärde möte i Svemo-Huset den 4/6. Läs mer om miljöverksamheten i Svemo.

 

Uttagna svenska förare

 
berntzon-lindgren-npedersen7720

Berntzon tillbaka i SGP

2019-06-12 (Speedway)

Oliver Berntzon blir Wild Card i Norrbil Swedish FIM Speedway Grand Prix.

 

Nytt protokoll

2019-06-11 (Snöskoter)

Nu kan ni läsa protokollet från helgens sektionsmöte.

 

Den 29-30 juni är det äntligen dags för den andra deltävlingen i SM Supermoto 2019.

 

Nedre Norras Serien

2019-06-08 (Nedre Norra distriktet)

MX kommitten vill meddela att Folkare tar över arrangemanget Serien från Ludvika den 15 juni.

 

DM Deltävling motocross inställd

2019-06-07 (Södra distriktet)

Södras kommande DM tävling i motocross inställd

 

Den 5:e juni firar hela världen vår miljö: "World Environmental Day", något som FN startade 1972. För Svemo är dock varje dag en miljödag. Vi vill passa på att berätta lite om att vi centralt just nu håller på att sammanställa rapporter från alla våra naturvårdsbesök hos klubbar under åren 2011-2018 för att sätta samman allt till ett dokument som kommer vara en grundstomme i vårt vidare arbete att bli bättre på att kommunicera vårt miljöarbete.

 

Nytt protokoll Track Racing

2019-06-04 (Speedway)

Nu finns protokollet för maj månads beslut att läsa

 

Endurodäck på SM

2019-06-04 (Enduro)

Ett nytt Specialreglemente Enduro kom ut i början av året och gäller 2019-2020. En sammanfattning av regeländringarna brukar läggas ut på Svemo hemsida men det har tyvärr missats i år. Den sammanfattningen har endast skickats ut till enduroklubbarna, distrikten tävlingsledare och supervisors.

 

Utbildningskommittén hade årets tredje möte på Quality Arlanda den 25 maj.

 

Årets tredje SM-deltävling kördes på Glimminge Motorstadion hos BMK Uddevalla och det blev en minst sagt händelserik tävling. Regn och rusk på lördagen men fint väder på söndagen, klassvinnare blev belgaren Kevin Strijbos i MX1, Pontus Jönsson i MX2, danskan Sara Andersen i MX Women och Marcus Gredinger i 125-U17.

 

Estonian Grand Prix 2019

2019-06-03 (Roadracing)

Den 28-30 juni arrangeras Estonian Grand Prix 2019 i Pärnu, Estland.

 

Nummer 1 på nummerplåten. Nummer 1 i Östhammar. Den regerande totalmästaren i Knobby Swedish Enduro Championship, Micke Persson, inledde årets serie precis som en mästare bör.

 

Guldkantsbidrag till MCK 4 ALL

2019-06-03 (Motocross)

Den 30 maj ordnade MCK 4 ALL en prova-på-dag för barn på Knutby Motorstadion i samarbete med Karlströms Motor AB och Berg Racing som bistod med motorcyklar helt utan kostnad för klubben.

 

SM Kval i Speedway 2019

2019-06-01 (Speedway)

Kvalet till årets SM Final körs i Hagfors fredag den 14 juni kl. 19:00, reservdag är lördag den 15 juni.

 

Protokoll Trial nr 4

2019-05-29 (Trial)

Trialsektionen har haft årets fjärde telefonmöte. Här pratades det bl.a. om Resultatrapporteringssystem, EM 2020 och NM 2019.

 

Efter en lång vår är det nu äntligen dags för premiär av årets Knobby Swedish Enduro Championship. Östhammars MK, som är en av våra mest trogna arrangörer, bjuder i år på nytt upplägg efter många år på Lundafältet.

 

Nu är startlistan lottad till lördagens tävling

 

NM Roadracing 2019

2019-05-27 (Roadracing)

Nu finns inbjudan med TR till första tävlingen i NM 2019.

 

VMF Styrelseprotokoll 5/2019

2019-05-26 (Västra distriktet)

Följ länkarna för att ta del av våra protokoll

 

Djursdala SK anläggning Gäddgölsbanan har miljöcertifierats.

 

Protokoll enduro nr 4

2019-05-24 (Enduro)

Endurosektionen har haft sitt fjärde möte för säsongen. Där kan du bl.a. läsa om SM/JSM/VRM/DSM/Lag-SM, RIG (Riksidrottsgymnasiet) samt Nordiskt möte.

 

RM-Premiär Minimoto 2019

2019-05-23 (Minimoto)

Den 18-19 maj var det dags för årets RM-premiär i Minimoto. Tävlingen arrangerades av Södertälje Kart RC på deras hemmabana Tuvängen Ring.

 

EM Minimoto Assen 2019

2019-05-21 (Minimoto)

Nu är anmälan öppen för European Mini Road Racing Championship 2019 i Assen.

 

Utvecklingsgruppen Södra Motocross

2019-05-20 (Södra distriktet)

Första träningstillfället för utvecklingsgruppen hölls i helgen.

 

Klargörande från Östra MX

2019-05-17 (Östra distriktet)

Gällande MX tävlingar i Östra distriktet under helgen 18-19/5 2019

 

I protokollet kan du bl a läsa om nordiskt samarbete och strategisk kommunikationsplan som ska tas fram för miljö.

 
BildEMLagetItalien2019

EM Italien

2019-05-10 (Trial)

EM-säsongen i trial har dragit igång och de två första deltävlingarna är avklarade. Tävlingarna gick i italienska Pietramurata och i Monza.

 

Fredrik Lindgren presterade och körde in maximala 18 poäng under lördagskvällens Monster Energy Speedway of Nations kval i Landshut.

 

Påminnelse utbildningar 18/5

2019-05-08 (Västra distriktet)

För er som ännu inte anmält er till utbildningarna i Trollhättan den 18/5 är det hög tid att göra det nu.

 
jonas h. 1

Fillibang SM-vann efter protest

2019-05-07 (Motocross)

Det blev ny SM-succé när Linköpings MS körde den andra deltävlingen och bjöd på en suverän hårdbana, som prepareras som dagens VM-banor.

 

Nytt protokoll

2019-05-03 (Snöskoter)

Nu kan ni läsa protokollet för april månad.

 

Nytt protokoll Dragracing

2019-05-02 (Dragracing)

Torsdagen den 25 april var det dags för Svemo Dragracings månadsmöte.

 

Nytt protokoll Track Racing

2019-05-02 (Speedway)

Nu finns protokoll 03-2019 att läsa

 

Nu har isracingklubbarna haft sitt årliga vårmöte

 

Nytt protokoll Roadracing

2019-05-02 (Roadracing)

Onsdagen den 17 april var det dags för Svemo Roadracing & Minimotos månadsmöte.

 

Protokoll enduro nr 3

2019-04-29 (Enduro)

Endurosektionen har haft sitt tredje möte för året. Här kan du bl.a. läsa om Säkerhet,VM, EM och RIG.

 

Anmälan till Myggjakten

2019-04-25 (Mellersta Norra distriktet)

Anmälan till Myggjakten öppnar lite senare ikväll 25/4 så snart vi har fixat det allra sista i SvemoTA. Håll utkik!

 

Vinnaren av det svenska mästerskapet i Speedway kommer att tilldelas Wild Card till Skandinaviens FIM Speedway Grand Prix.

 
SGP

LINDBÄCK’S VM-DRÖMMAR 2019

2019-04-25 (Speedway)

Antonio Lindbäck, siktar mot toppen av 2019 års FIM Speedway Grand Prix.

 

ICE-kontakt funktionär

2019-04-24 (Nyheter)

Våra licensierade förare gör ett aktivt val i Svemo TA om att lägga till eller uppdatera en ICE-kontakt vid varje licenssköp. Lika viktigt är det för dig som funktionär och ledare att hålla dina ICE-uppgifter uppdaterade.

 

I samband med Landskrona MK SM-deltävling i motocross den 21 april delades 2019 års Miljöpris ut till klubben! På bilden delar Miljökommitténs Bernt Johansson ut check på 20 000:- och diplom till klubbens ordförande Henrik Vegevall. Foton: MXCarro

 
MXSM1_AxelSemb,FotoJonasHagren

Motocross-SM Landskrona

2019-04-23 (Motocross)

Succé vid SM-premiär på Saxtorpsbanan

 

Myggjakten 2019

2019-04-18 (Mellersta Norra distriktet)

Äntligen kan vi presentera upplägget för årets Myggjakt!

 

Regler

2019-04-17 (Motocross)

Förtydligande gällande 50cc Gulhjälm

 

Nya protokoll

2019-04-17 (Motocross)

Motocrossektionen senaste protokoll finns nu publicerade.

 

Nytt i Svemos profilsortiment

2019-04-17 (Webbutiken)

Vi har utökat Svemos sortiment för profilkläder "Förbund" med tre nya plagg.

 

Den 6 april har Säkerhetsrådet haft sitt andra möte för i år, i samband med Snöskoter VM i Boden.

 

Reglerna

2019-04-15 (Nedre Norra distriktet)

Under Grenar och MX finns reglerna för sommarens tävlingar.

 

Protokoll Trial nr 3

2019-04-11 (Trial)

Trialsektionen har haft sitt tredje möte för året. I protokollet kan du bl.a. läsa om resultatrappor...

 

Intressekoll watercross 2019

2019-04-11 (Snöskoter)

Arrangörer som önskar arrangera watercrosstävling 2019 uppmanas att höra av sig!

 

För att tillsammans kunna göra våra sporter säkrare för våra utövare, funktionärer och publik behöve...

 

MSC Serieregler 2019

2019-04-10 (Mellersta Norra distriktet)

Årets serieregler för Mitt Sverige Cupen MX är nu uppladdade både i TA Svemo och här på hemsidan.

 

Nytt protokoll

2019-04-09 (Snöskoter)

Nu finns protokollet för mars månad att läsa.

 

Nu finns alla resultat från helgens SM premiär tillgängliga på www.trialresultat.svemo.se

 

Snöskoter VM/EM Boden

2019-04-07 (Snöskoter)

Tre mästare och 7 medaljer till Sverige

 

Årsavgiften

2019-04-06 (Nedre Norra distriktet)

Alla klubbar i Nedre Norra ska via mejl fått sin faktura. Har ni ej mottagit den kontakta kassören o...

 

I helgen avgörs FIM World Championship, FIM Womans World Cup och FIM Snowcross European Championship...

 

Ungdom-SM

2019-04-03 (Motocross)

Huskvarna MK, 27-28 april

 

Protokoll Träffpunkt Trial

2019-04-03 (Trial)

Protokollet för Träffpunkt Trial som var i Norrköping i början av mars går nu att läsa. Titta även p...

 

SM Träning

2019-04-02 (Motocross)

Saxtorpsbanan, tisdag 9 april (kl.13-16)

 

Barnledare i Nedre Norra

2019-03-31 (Nedre Norra distriktet)

Vi har nu 8 nya barnledare i Nedre Norra.

 

Sverige har tilldelats sex platser till Grand Prix kvalen 2019, Förbundskapten Morgan Andersson har ...

 

Anmälan MXSM 2019

2019-03-27 (Motocross)

Anmälan är nu öppen för 1 - 6:e deltävlingen i MXSM (MX1,MX2,MX-Women, USM 125cc U17)

 

Utbildningskommittén hade den 26/3 telefonmöte. I protokollet kan du bl a läsa om utbildningar och a...

 

Grundutbildning för tränare

2019-03-25 (Nedre Norra distriktet)

Gävleborg har öppnat anmälan till två nya tillfällen av Grundutbildning för tränare. Gävle – Lörda...

 

Nytt protokoll Roadracing

2019-03-25 (Roadracing)

Torsdagen den 21 mars var det dags för Svemo Roadracing & Minimotos tredje månadsmöte.

 

Uppdatera era uppgifter i Idrott Online

2019-03-24 (Nedre Norra distriktet)

De flesta föreningar har nu haft sina årsmöten och vi från styrelsen i Nedre Norra vill påminna om v...

 

FIM E-Bike Enduro World Cup

2019-03-22 (Enduro)

Den nya tävlingen för el-motorcyklar "FIM E-Bike Enduro World Cup" kommer i sommar att arrangeras i ...

 

SM/DM Superstock 600/Superbike 2019

2019-03-22 (Roadracing)

Danskt mästerskap utökas i år från endast Moto3/125GP till att även involvera Superstock 600 och Sup...

 

Konstituerande 2019

2019-03-22 (Nedre Norra distriktet)

Nu ligger protokollet uppe från konstituerande och styrelsen är nu fulltalig med en ordförande och 6...

 

Tidtagare Supermoto sökes

2019-03-20 (SuperMoto)

För Svemo Supermoto och SupermotoABs räkning söker vi en tidtagare till SM-tävlingarna i Supermoto 2...

 

Utbildning

2019-03-19 (Nedre Norra distriktet)

Knalin på Dalaidrotten haft utbildning för styrelsen och alla kommittern i de digitala verktygen.

 

PM SM trial 2019

2019-03-19 (Trial)

PM för SM i trial finns nu uppdaterat och tillgängligt att läsa på hemsidan. Det går även att ladda ...

 

RM Minicross 2019

2019-03-15 (Minicross)

4 deltävlingar som samarrangeras med bl.a. Junior-SM och Lag-SM i Motocross.

 

RM Minicross 2019

2019-03-15 (Motocross)

4 deltävlingar som samarrangeras med bl.a. Junior-SM och Lag-SM i Motocross.

 

Nytt protokoll Dragracing

2019-03-15 (Dragracing)

Torsdagen den 7 mars var det dags för Svemo Dragracings tredje månadsmöte.

 

Serieföreningen inbjuder till träningsdag

2019-03-15 (Västra distriktet)

Serieföreningen-MX har hyrt Saxtorp den 4 april för en träningsdag.

 

VMF Årsmötesprotokoll

2019-03-15 (Västra distriktet)

Klicka på länken för att ta del av vårat årsmötesprotokoll och övriga protokoll

 

Dags att beställa flaggor!

2019-03-14 (Motocross)

Den fr.o.m. 2019 obligatoriska sjukvårdsflaggan (vit med rött kryss) och andra flaggor kan nu bestäl...

 

Miljökommittén hade dagen före Miljöforum den 8/3 årets andra möte.

 

Barnledarutbildning

2019-03-13 (Nedre Norra distriktet)

Söndag den 31 mars kör vi barnledare utbildning i Falun på Scandic.

 

Miljöforum 2019

2019-03-12 (Miljö)

Den 9-10 mars genomfördes ett intressant Miljöforum på Arlandastad. På bilden föreläser Olof Bergo...

 

SM MX-Women

2019-03-11 (Motocross)

Deltävling i Linköping ersatt med deltävling i Helsingborg

 

Nordic Championship Roadracing 2019

2019-03-11 (Roadracing)

Datum för Nordiskt Mästerskap i Roadracing är nu fastslagna.

 

Protokoll Enduro nr 1 och 2

2019-03-11 (Enduro)

Endurosektionen har haft årets två första sektionsmöten. Du kan bl.a. läsa om RIG, Tränarutbildning ...

 

Wildcard

2019-03-11 (Motocross)

Utökade möjligheter till Wildcard för MXSM 2019

 

Nytt protokoll

2019-03-11 (Motocross)

Motocrossektionens 2:a möte för året genomfördes den 27 februari.

 

Rapport från utvecklingsgruppen-mx

2019-03-10 (Västra distriktet)

Västra distriktets utvecklingsgrupp hade söndagen den 3/3 sin första samling för året i Uddevalla. ...

 

Protokoll Trial nr 2

2019-03-07 (Trial)

Trialsektionen har haft årets andra telefonmöte.

 

Välkommen till Ismöte 2019!

 

Guldregn för Sverige

2019-03-06 (Snöskoter)

Nordiska mästerskapet i snöskoter!

 

Nytt protokoll Track Racing

2019-03-05 (Speedway)

Nu finns protokoll nr 02-2019 att läsa

 

Den 14 – 15 mars är Speedwaylandslaget på träningsläger i Polska Ostrow, totalt är 21 förare med på ...

 

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping