Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Nyheter
Huvudnyheter 

Svemo styrelse har haft sitt femte möte för året. Bland annat togs en ny IT-strategi, som är ett vägledande dokument för förbundets IT-arbete.

 

Nu är ansökningen till Topp & Talang stängd!

 

Kansliet är öppet till klockan 11:30 torsdagen den 22/6 och stänger sedan för midsommar. Kansliet öppnar åter igen måndagen 26/6 klockan 09:00.

 

Beslut har tagits i TK-ärende 1701

 

Sommaren närmar sig och kanslipersonalen börjar snart gå på sin ledighet. I bilden nedan finner ni sommarens schema för kanslipersonalen.

 

En av våra klubbar har blivit utsatt för bedrägeriförsök via email.

 

Svemo har fått en ny medarbetare på kansliet, Henrik Esting som kommer inta rollen som Utbildningssamordnare. En mycket viktig roll i ett brett arbetsområde. Henrik kommer bland annat arbeta med utbildningsmaterial och framtagningen av en utbildningsplattform.

 

2011 hade vi ett historiskt olycksår med flera dödsfall och ett stort antal allvarliga skador. Som följd så gjordes en mängd insatser och arbete med säkerhetsfrågor och antalet olycksfall sjönk under åren 2012-2014, för att sedan börja öka igen. Vi behöver nu göra ett ”omtag” i säkerhetsarbetet och det togs vi beslut om på förbundsmötet 2016, där det uppmanades att alla har ett ansvar.

 

I veckan har klubbar som inte betalt årsavgift och /eller skickat föreningsrapport i IdrottOnline fått en påminnelse via brev till klubbadressen.

 

Nu har den andra leveransen av sjukvårdsväskorna gått ut till Svemoanslutna klubbar.

 

Gällande organisationsutredningen har styrelsen tagit del av samtliga distriktsrapporter och svar på förslagen i organisationsutredningen. Läs styrelsens beslut kring detta och mycket mer i protokoll nr 4 2017.

 

En ny film ligger uppe på Svemos Youtube-kanal! Se vår informationsfilm om elitsatsningen Topp & Talang.

 

Svemo har lanserat en ny plattform som heter Svemoplay där ni har möjligheten att både se livesändningar och sammandrag från våra tävlingar.

 

Läkemedel, kosttillskott och energidrycker kan alla innehålla förbjudna substanser och därmed vara doping

 

Svemo gör en satsning på en efterlängtad och lite bort glömd sport, Minicross (f.d Fiddy). Målet med Minicross är att skapa en stabil och organiserad verksamhet under Svemo.

 

Svemo har infört rutiner för media-ackreditering till alla Svemos nationella/internationella arrangemang/tävlingar. Man kan ansöka om antingen årligt (kalenderår) media-pass via Svemo eller ackreditera sig för specifika tävlingar hos arrangören. Genom media-ackreditering kan press, fotografer och journalister, få tillträde till Svemos arrangemang/tävlingar.

 

På torsdag kväll 27/4 klockan 18:30 på Barnkanalen i Lilla Sportspegeln får ni se ett reportage om motocross med motocrossföraren Sophia Hedenstrand.

 

Vi närmar oss SM-veckan sommar och nu finns information att ta del utav.

 

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

 

Svemos utvecklingsplan för Idrottslyftet 2016-2019 finns nu att läsa på hemsidan.

 

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

 

I styrelsens protokoll från möte nr 3 2017 kan ni bland annat läsa om ny sammansättning av en del kommittéer.

 

Nu är det dags att ansöka om RF:s och Svenska Spels elitidrottsstipendium.

 

Bli medlem i Club INTERSPORT och samla bonuspoäng så kan vi tillsammans bidra till din sportsliga utveckling.

 

Älvbygdens MK utökar sin verksamhet med extra tillståndstider för elmotorcyklar på sin endurobana. För att fira detta bjöd man in kommunalpolitiker, Svemo, företag och press till sin fina endurobana i Kollanda för en premiäröppning lördagen 25:e mars 2017.

 

Idrottslyftets ansökningstid börjar gå mot sitt slut för projektområdena Ökad tillgänglighet till anläggningar/banor och området Verksamhetsutveckling inom föreningen. Sista ansökan är den 31/3.

 

Kanslipersonalen har under några dagar besökt det franska förbundet FFM för att byta erfarenheter och lärdomar.

 

Nu är det hög tid att föreslå kandidater för årets HugoLevinPris det årliga priset till svensk idrott till unga framstående idrottsledare och idrottsorganisatörer för utmärkt engagemang och stort ledarskap till svensk idrotts bästa.

 

Svemo styrelse har haft sitt andra styrelsemöte för året. Läs bland annat om styrelsens syn på barn- och ungdomsverksamheten i Svemo.

 

Mellan den 23-27 mars (torsdag-måndag) är större delen av kanslipersonalen på utbildning och kommer därmed inte vara kontaktbara per telefon eller mail.

 

Svemo tar fram en ny informations-, marknadsförings-, utbildningsfilm tillsammans med producentbolaget Lavette film i Norrköping. Samma bolag som tog fram ”Svemo-trailern”.

 

SMC har gått med i Svemo och deras medlemmar får nu ett email från IdrottOnline om att de är medlemmar i IdrottOnline. Artikeln i denna nyhetsuppdatering är hämtad från SMC och förklarar vad som har hänt.

 

Nu kan Svemo-klubbar boka en dag där barn och ungdomar får prova på Motocross. Ni som vill prova på Motocross behöver endast ta er till anläggningen och där står allt redo för er!

 

Idag, onsdagen den 8 mars, är det den internationella kvinnodagen och vi på Svemo vill passa på att uppmärksamma alla fantastiska flickor och kvinnor som är medlemmar hos Svemo.

 

Valberedningen har i uppdrag att inhämta förslag på personer lämpliga att ingå i kommittéer och nämnder. Alla är välkomna med förslag och synpunkter.

 

Isracinglegendaren Per-Olof ”Posa” Serenius tävlar i årets säsong av Mästarnas Mästare.

 

Upptäck Europa med motorcykel och hitta dina smultronställen längs resvägen.

 

Det är viktigt att ni som licensierade förare fyller i uppgifter om närmast anhörig i TA-systemet.

 

Till alla våra anslutna klubbar - nu finns det en möjlighet att komplettera klubbens sjukvårdsutrustning.

 

Sport Campus Sweden är Sveriges ledande stöd för idrottare som satsar på dubbla karriärer, dvs. elitidrott samt studier. SCS samarbetar med Kungliga Tekniska Högskolan, Handelshögskolan, Karolinska Institutet, Stockholms universitet samt Gymnastik- och Idrottshögskolan.

 

Vi har lagt 2016 till handlingarna och det har på många sätt varit ett fantastiskt år för Svemo! Vi har under förra året tagit stora steg framåt på den sportsliga sidan; vi har växt kraftigt i och med vår samverkan med SMC; vi har haft ett fantastiskt år ekonomiskt; vi är på gång att sjösätta organisationsförändringar för att bli ett av de modernaste förbunden i världen; och vi har kunnat stärka utvecklingen inom framför allt sektionerna, men även inom kansliet, IT och utbildning.

 

Nu har Svemo öppnat ansökningsformuläret för föreningarna att söka bidrag från något av våra 4 projektområden inom Idrottslyftet 2017.

 

Svemo styrelse har haft sitt första möte 2017. Läs i protokollet blanda annat att SMC nu officiellt är en medlemsklubb i Svemo. Samarbetet förstärks och medlemsantalet ökar kraftigt.

 

Riksidrottsförbundet (RF) säger ja till Sveriges MotorCyklister (SMC) och deras ansökan till Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet, Svemo. Det innebär bland annat att Svemo går från 77 000 medlemmar till drygt 150 000 och blir RF:s sjunde största medlemsförbund. Samtidigt ansluter sig Svemo till SMC vilket stärker SMC:s politiska påverkansarbete.

 

Nu kan du följa Svemo på Instagram.

 

Nu finns Svemo på YouTube och har öppnat kanalen med en nyproducerad introduktionsfilm.

 

Fr o m höstterminen 2017 kommer Motocrossgymnasiet i Tibro att flyttas till Gymnasium Skövde och samtidigt startas också Endurogymnasiet.

 

Riksidrottsförbundet uppdaterade igår 17 januari IdrottOnline och det har medfört problem för vissa av våra klubbar. De klubbar som har registrerat rollen ”Administratör TA” på ”huvudförening” kan nu uppleva att deras administratörer nu saknar klubbadministrationsbehörighet i Svemo TA.

 

Om du eller din klubb upplever problem med Svemo TA så kan det bero på systemförändringar som uppstod igår när IdrottOnline uppdaterades.

 

Tisdagen den 17:e januari genomför Riksidrottsförbundet förändringar i sitt system ”IdrottOnline”. Förändringarna påverkar Svemo TA och samtliga användare. Från och med den 17:e januari kommer möjligheten att ändra e-mailadress i Svemo TA att upphöra då Riksidrottsförbundet har beslutat att alla ändringar i e-maildatabasen ska ske direkt i IdrottOnline och får inte ändras av tredje part som t.ex. Svemo TA eller liknande applikationer.

 

Den 30 januari – 5 februari samlar vi mästarna i Söderhamn då det är återigen dags för SM-veckan vin...

 

ProvaPå-licenser för år 2017 går nu att köpa.

 

Jobba hos oss!

2017-01-01

Teamet på förbundets kansli ska förstärkas med en utbildningskoordinator!

 
Grupp 

Ansökan SM 2018

2017-06-26 (Trial)

Klubbar som önskar arrangera en SM-deltävling under 2018 ombeds att skicka in en intresseanmälan på fastställd blankett senast 31 augusti 2017.

 

Har du ingen möjlighet att åka till Avesta på fredag för att se Junior SM Finalen i Speedway? Då ska du gå in och registrera dig på Svemoplay. För vi kommer livesända hela finalen från Junior SM i Speedway från Avesta på Svemoplay.

 

Regelförtydligande

2017-06-22 (Motocross)

Gulflagg samt 50cc

 
womencamp2

Svemo Women MX Camp 2017

2017-06-22 (Motocross)

Vi har glädjen att meddela att Svemo Women Motcross Camp genomföras vid två tillfälle under 2017: 12-13 juli - Örebro MK och 12-13 augusti - Älvbygdens MK (I samarbete med Älvbygdens MKs – MX Girls Camp)

 

Nytt protokoll i Roadracing

2017-06-22 (Roadracing)

Den 17 juni var det dags för sektionsmötet med Roadracingsektionen.

 

Den 21 - 23 juli är det dags för Swedish TT med Anderstorp Racing Club.

 

Succé för svenska förare i EM.

2017-06-19 (Motocross)

Rapport från EM Women/EM 85cc Schwedt, Tyskland

 
KenBengtsson,Årsunda,FotoJonasHagren

SM i Årsunda slår det mesta

2017-06-19 (Motocross)

Årets fjärde SM-deltävling i motocross blev något utöver det vanliga, AMF Årsunda bjöd på en suverän bana med flera alternativspår, bra väder på söndagen och förarna bjöd upp till toppmotocross.

 

Nytt protokoll i Motocross

2017-06-19 (Motocross)

Motocrossektionens 5:e möte för året genomfördes måndagen den 12 juni.

 

Snöskotersektionen söker nu arrangörer som vill arrangera SM tävlingar i Nordiskt Mästerskap, Skotercross Backe och Enduro för säsongen 2018.

 

Forum Hösten/Vintern 2017

2017-06-15 (Södra distriktet)

Välkomna Hösten/Vinterns Forum 2017

 

Onsdag 28 juni, kl.16-20

 

Anmälan till årets SM Motocross Sprint som avgörs på Borås Motorstadion under SM Veckan i Borås den 2 juli är nu öppen.

 
SM-delt4-Elowson-RaceMagazine

Elowson tillbaka högst upp

2017-06-14 (Enduro)

När Joakim Ljunggren fått en halvminut på det första varvet var det nog många som trodde att marginalen ner skulle rinna iväg för den regerande mästaren i Knobby Swedish Enduro Cup. Men sen kom regnet. Och Albin Elowson. Äntligen kunde vi känna igen Husqvarna–föraren efter vårens skador.

 

Sektionsavgifterna

2017-06-13 (Nedre Norra distriktet)

Under sommaren kommer fakturorna skickas ut med 2017 års sektionsavgifter. Sista betalningsdag kommer att vara 15 september så att alla kassörer kommer hinna betala in. Det är samma avgifter som 2016.

 

SM-final Speedway 2017

2017-06-13 (Speedway)

Startlistan till 2017 års SM final är nu lottad.

 

Junior SM-final i Speedway 2017

2017-06-13 (Speedway)

Startlistan till 2017 års Junior SM final är nu nominerad och lottad.

 

Ungdoms SM-final i Speedway 2017

2017-06-13 (Speedway)

Startlistan till 2017 års Ungdoms SM final är nu lottad.

 

Nytt protokoll i Dragracing

2017-06-13 (Dragracing)

Kvällen den 12 juni var det dags för dragracingsektionens möte.

 

Endurosektionen har beslutat ändra i SR Enduro 9.5.1 avseende maskinklasser Guldhjälm.

 

Svemo Endurosektion bjuder in till Endurons Dag. Seminariet riktar sig till motionärer och kommer att hållas på Bosön, Stockholm 14 oktober. Det kommer att vara fyra föreläsare där den kanske mest kända är Anders Eriksson. Det finns fortfarande några platser kvar. Passa på att anmäl dig nu!

 
Banner hemsidan Dragracing

Resultat SM och RM

2017-06-09 (Dragracing)

Nu finns det resultat från första tävlingen i SM Pro Twin Bike och RM Juniorbike publicerat.

 

Nu får farmor, morfar och alla andra som inte har möjlighet att komma till Barkarby Motorstadion möjlighet att följa tävlingen via direktsändning online.

 

Ulricehamns MK bjöd på en fin tävling när den tredje rundan av årets MXSM avgjordes. I 125 U17 tog Isak Gifting över den röda nummerplåten och likadant gjorde Nick Kouwenberg i MX2. Nikloaj Larsen och Emelie Dahl behåller dock ledningarna i MX1 respektive MX Girls, i jakten på SM–guld 2017.

 
crosscykel

Säkerhet

2017-06-02 (Nedre Norra distriktet)

Den 22 april var det ett säkerhetsmöte centralt och på onsdagens styrelsemöte i Nedre Norra redovisades vad som sades där, se nedan för lite utdrag, men Kom i håg! Rätt förare, med rätt utrustning, på rätt bana och i rätt sammanhang är ledord för oss alla.

 

Lagen till årets ISDE

2017-06-02 (Enduro)

Lagen till årets I.S.D.E. är nu uttagna. Inriktningen från Endurosektionens inför året var att vi skulle lägga huvudvikten på Trophylaget men skador och resultaten har inneburit att inriktningen reviderats. I likhet med 2016 kommer våra bästa förare åka i Juniortrophyn. Vår förhoppning är självklart att de skall kunna försvara fjolårets VM-guld.

 

Nytt protokoll Track Racing

2017-06-01 (Speedway)

Nu finns protokoll nr 3 för perioden 1/3-31/5 publicerat

 

Nytt protokoll i Dragracing

2017-06-01 (Dragracing)

Den 8:e maj var det dags för möte med dragracingsektionen.

 

VMF har bytt kontonummer

2017-05-31 (Västra distriktet)

Västra Motorcykelförbundet har tagit bort sitt Plusgirokonto och skaffat ett Bankgiro istället.

 

Mälarfräsen som arrangeras på Åland 3-4 juni är ej sanktionerad av Svemo.

 

För andra året i rad har Track Racingsektionen tyvärr varit tvungna att besluta om att ställa in Junior SM kvalet på grund av för få anmälda förare

 

Startlistan för Speedway Youth Gold Trophy kval 2 i Gislaved den 6 juni är nu lottad

 

Kvalen till årets Ungdoms SM Final körs i Linköping kl. 11:00 och i Örebro kl. 13:00, lördagen den 10 juni. Reservdag är söndag den 11 juni.

 

SM kval i Speedway 2017

2017-05-30 (Speedway)

Kvalet till årets SM Final körs i år i Hallstavik onsdag den 7 juni kl. 19:00. Reservdag är fredag den 9 juni.

 

Han ledde visserligen redan efter det första provet. Men när tre av fyra varv var körda hade Joakim Ljunggren bara vunnit tre av tolv specialprov och avståndet ner till jagande Andreas Linusson var bara 15 sekunder. Närmare kom Kinna–föraren dock inte. Ljunggren kunde dryga ut mot slutet och köra hem årets tredje raka i Knobby Swedish Enduro Championship.

 

Protokoll nr 3 enduro

2017-05-24 (Enduro)

Endurosektionen har haft årets tredje möte. I protokollet kan du bl.a. läsa om ISDE 2017 och SR 2017/2018.

 

Finalarrangör sökes

2017-05-23 (Enduro)

Tyvärr har finalarrangörerna i både SM och USM drabbats av markproblem och kommer ej kunna genomföra tävlingarna enligt plan.

 

Enligt sektionsbeslut den 22 maj, förtydligas regel 6.7.6 angående slutresultat i aktuell SR Roadracing.

 

Miljökommittén har haft telefonmöte den 15/5.

 
SM-dag2-ErikAppelqvist-RaceMagazine2017

SM-rapport deltävling 2

2017-05-16 (Enduro)

Så såg det ut som vanligt igen. När Falköpings MK körde årets andra deltävling i Knobby Swedish Enduro Championship under söndagen tog Joakim Ljunggren en tidig ledning. En ledning som sedan växte till en minut under de två första av fyra varv. – Jag tyckte att jag tog det lugnt på förmiddag, men fick en lucka ändå, sa Ljunggren efteråt.

 

Så stod han ändå där som segrare till slut. Joakim Ljunggren. Albin Elowson utmanade till en början men försvann med maskinproblem. Andreas Linusson var före länge men tappade efter en krasch. SM–premiären är avklarad – men redan imorgon får samtliga förare en ny möjlighet att visa framfötterna.

 

Uppsala MK bjöd på en suveränt preparerad bana och även hela området hade fått en snygg uppfräschning.

 

Ljudmätarutbildning

2017-05-16 (Nedre Norra distriktet)

Välkomna på utbildning i Ljudmätning den 27/5 mellan kl 08.00-10.00 i Bollnäs MK klubbstuga, vid Eriksnäsbobanan. Utbildare är Ronnie Flink. Pris 100kr/person.

 

Protokoll från Styrelsemöte nr 2

2017-05-15 (Nedre Norra distriktet)

Nu ligger protokollet från styrelsemöte nr 2 på hemsidan.

 

Följ Allsvenskan i Speedway.

2017-05-15 (Speedway)

Nu kan du följa Allsvenskan i Speedway var du vill och när du vill.

 

Nytt inom Enduro

2017-05-14 (Nedre Norra distriktet)

Klicka in på Enduro och Enduro 2017 för att ta del av det senaste nyheterna. Nu ligger inbjudan och anmälan ute för träning ungdomar och junior.

 

I helgen avgörs den första SM-deltävlingen av åtta i Falköping. Anders Eriksson har provkört ett av specialproven. Följ med på en tur och se hur det gick för Anders!

 

Speedgroup och F.U.N.N. projektet bjuder tillsammans med Tierp Arena/NDRS Motorclub och Nordic Motorsport Council in till aktiviteter för Juniorbike-förare under nordiskt mästerskapshelg på Tierp arena den 15 - 18 juni.

 

Kvällen den 4 maj var det dags för Roadracing-sektionens tredje möte för i år.

 

Statustävlingar Motocross

2017-05-11 (Motocross)

Förtydligande gällande rutin för tidskvalificering med transponder

 

Nya protokoll Motocross

2017-05-11 (Motocross)

Möte nr.3 och nr.4

 

Förtydligande däck A2

2017-05-10 (Roadracing)

Grevens motorcykeldelar kommer inte att vara på plats under SM-evenemang i år, servicen erbjuds istä...

 

Svemo lanserar Roadracing.se

2017-05-10 (Roadracing)

Med Roadracing.se har Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Svemo skapat en webbplats där alla ...

 

Anmälan till SM deltävling 3 hos Finspongs TC den 4 juni är öppen

 

Utbildning

2017-05-09 (Södra distriktet)

Utbildning Södra distriktet Hösten 2017

 

Kvällen den 8 maj var det dags för årets första evenemang med Start2Ride Junior och prova på Roadrac...

 

Till helgen är det dags för årets första helg i Knobby Swedish Enduro Championship. Och vi rivstarta...

 

Intresseanmälan för deltagande i Nordiskt Mästerskap Trial, i Norge 2017.

 

Ny lydelse i specialreglementet för enduro 2017-2018 gällande "Bankontroll före tävling" punkten 5.4...

 

Föredrag i mental träning

2017-05-03 (Enduro)

Nu börjar det äntligen dra i hop sig mot USM! Där passar vi på att erbjuda ett föredrag med Albin El...

 

FMCK Borås stod som värd för årets SM-premiär i motocross. Efter mycket kritik från förare i fjol...

 

29 april hölls vårmötet i Sundsvall

 

Lördag den 13 maj körs det ett Nationellt Junior EM kval i Avesta.

 

Endurons Dag

2017-04-28 (Enduro)

Svemo Endurosektion bjuder in till Endurons Dag. Seminariet riktar sig till motionärer och kommer at...

 

Den 25 april träffade Fredrik Hansson, ledare Roadracingsektionen och Anja Rauch, grenkoordinator, A...

 

Finspångs MS deltar glädjande nog i ett miljöprojekt med nytänk. Tillsammans med Länsstyrelsen Öster...

 

Ronny Olsson ny adjungerad

2017-04-27 (Dragracing)

Dragracingsektionen välkomnar Ronny Olsson som ny adjungerad för el-motorcyklar.

 

2017 arrangeras Speedway Youth Gold Trophy 85cc i Elgane Norge, mästerskapet körs den 8-9 juli.

 

Riktlinjer för SM och RM 2017 finns nu till hjälp för våra arrangörer.

 

Info ang uttagning till Lag-SM MX

2017-04-26 (Västra distriktet)

Klicka på länken för att ta del av hur distriktet tar ut lagen till höstens Lag-SM i motocross

 

Följande förare har genom sina resultat i Sverige Cup 2017 möjlighet att lösa Elitlicens kommande ...

 

Ny bilaga A (Sjukvårdsberedskap) i SR Enduro 2017-2018.

 

Den 22 april höll Per Träff i en utbildning för nya träningsledare i Svemo-huset i Norrköping.

 

Scandinavian Sidecar Cup - Inbjudan

2017-04-22 (Roadracing)

Den 19 - 21 maj är det dags för Scandinavian Sidecar Cup och Open Norwegian Championship på Våler. A...

 

MX Master Academy

2017-04-20 (Södra distriktet)

MX Master Academy i Helsingborg den 23/4 och i Uppvidinge den 6/5.

 

Licenskurs Minimoto/MiniGP

2017-04-20 (Minimoto)

Den 29 april kan du ta licens för Minimoto/ MiniGP med SMK Västerås.

 

Tisdag 23 maj

 

Tisdag 23 maj

 

Tisdag 23 maj

 

Flat Track Träff

2017-04-18 (Nyheter)

6-7 maj är det dags för träningshelg i Nässjö.

 

SM-träning på Rörken

2017-04-18 (Motocross)

Nu på fredag 21 April mellan kl 12.00 till 20.00 kommer MX-banan att hållas öppen för de som ämnar f...

 

Prova-på Roadracing med Start2Ride Junior och testdagen för A2 på Gelleråsenbanan den 13 april är in...

 

Nu kan du anmäla dig i Svemo TA till SM deltävling 1 och 2.

 

Nytt protokoll i Dragracing

2017-04-12 (Dragracing)

Den 10 april var det dags för Dragracingsektionens sektionsmöte.

 

VMF Styrelseprotokoll 4/2017

2017-04-12 (Västra distriktet)

Följ länkarna för att ta del av våra senaste protokoll.

 

SM Träning

2017-04-11 (Motocross)

FMCK Borås, Onsdag den 19 april

 

Strömstads MK Endurobana Elsängen har miljöcertifierats.

 

Rapport från ungdomsläger

2017-04-06 (Enduro)

1-2 april genomförde Svemo Ungdom ett mycket uppskattat läger i Hovdala, Hässleholm. Totalt 65 ungdo...

 

Den 22-23 april körs det två ungdomslandskamper 85cc i Västervik och Målilla.

 

Följande förare har kvalificerat sig till final i Back SM 2017. Tävlingen kommer att köras i Arvid...

 

Protokoll nr 2 enduro

2017-04-04 (Enduro)

Endurosektionen har haft årets andra möte. I protokollet kan du bl.a. läsa om Säkerhet, Lag-SM samt ...

 

Snöskoter VM, World Cup och EM

2017-04-02 (Snöskoter)

Adam Renheim och Elina Öhman mästare 2017

 

Roadracingpodden

2017-03-31 (Roadracing)

Nu finns det nya Roadracingpodden som drivs av Oscar Poulsen och Jesper Sjöström. Roadracing - från...

 

Att lyckas med ljuddämpning

2017-03-31 (Roadracing)

Roadracingsektionen har tagit fram tips för ljuddämpning för dig som är roadracingförare.

 

Tävlingar öppna för anmälan

2017-03-30 (Roadracing)

SM-premiären på Anderstorp, Skåne TT och Braskloppet (Endurance), och FIM Europe Vintage European Ch...

 

Rapport från utvecklingsgruppen-mx

2017-03-30 (Västra distriktet)

Bra drag i Falköping!! Andra samlingen för året hade vi på Falköpings motorstadion nu i helgen den 2...

 

Den 15 mars höll Roadracingsektionen sitt sektionsmöte.

 

Nytt protokoll i Dragracing

2017-03-29 (Dragracing)

Den 13 mars höll Dragracingsektionen sitt månadsmöte.

 

Distrikts serien MX 2017

2017-03-29 (Nedre Norra distriktet)

Betalning till serien ska ske senast 31 mars 2017, ta del av info i serie dokumentet på hemsidan und...

 

I samband med Serieföreningen Svensk Speedway & Isracings årsmöte på Scandic Nord i Norrköping lörda...

 

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17

I styrelsens protokoll från möte nr 3 2017 kan ni bland annat läsa om ny sammansättning av en del kommittéer.

2017-04-06


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping