Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Tillbaka Skriv ut
Nyheter
Huvudnyheter 

Årets sista styrelsemöte har hållits i helgen. Läs bland annat om hur styrelsen har tillsatt sektionsmedlemmar.

 

Svemo har nu ändrat i licenssystemet för att minska den fysiska brickhantering och övergå till licenser i digital form och under hösten har arbete gjorts för att Svemo TA ska ha utökat stöd för digitala licenser samt beställning av licensbricka om så önskas.

 

Nu är det dags att ansöka om media-pass till 2018. Svemo har rutiner för media-ackreditering till alla Svemos nationella/internationella arrangemang/tävlingar. Man kan ansöka om antingen årligt (kalenderår) media-pass via Svemo eller ackreditera sig för specifika tävlingar hos arrangören. Genom media-ackreditering kan press, fotografer och journalister, få tillträde till Svemos arrangemang/tävlingar.

 

Helgen den 2-3 december hade det nybildade Säkerhetsrådet kick off under ledning av projektledaren för säkerhetsarbetet, Sofia Kärrå.

 

Från och med 20 maj införs nya regler för kontrollbesiktning i Sverige.

 

Alla klubbar som fått bidrag genom Idrottslyftet 2017 ska senast 1/12 ha lämnat återrapport för sina projekt.

 

Förarlicenserna för säsongen 2018 finns tillgängliga för köp från den 1 december.

 

#Timeout

2017-11-23

Idag torsdagen den 23/11 publicerade DN idrottsrörelsens version av #MeToo, det vill säga #Timeout. Hashtagen är idrottens uppror från kvinnor, icke binära och andra som har valt att ställa sig bakom upproret och stötta varandra.

 

Svemos styrelse har i helgen haft sitt näst sista möte för året.

 

Läs mer i länken nedan om hur ni kan på olika sätt premiera medlemmar. Svemo styrelse förlänger ansökningstiden för Förtjänstmedalj Guld samt Eliförarmärket till den 30/12-2017. Utmärkelserna kommer delas ut på Förbundsmötet i april 2018.

 

MCK 4 ALL är en nystartad motocross/enduro-klubb där alla är välkomna och där det är lika viktigt att åka hoj som att mingla i depån och grilla korv.

 

Inför säsongen 2018 har åldrarna höjts, för krav på läkarintyg, i hastighetsgrenarna.

 

Den 15 november beslutade kultur- och fritidsnämnden i Norrköpings kommun vilka nio personer som tilldelas årets stipendier inom kultur- och idrottsområdet.

 

Svemos Disciplin-och Besvärsnämnd har den 15 november2017 fastställt Tävlingskommittens beslut i ett ärende som rör vädjan mot tävlingsledningens beslut angående tillämpningen av p 6.7.5.6 i SR Roadracing samt NT:s regler under p 15.1 och 15.2 rörande vädjorätt m.m. i samband med SM-finalen i roadracing (Superbike) på Sviestadsbanan den 9 september 2017.

 

Nya tillståndsavgifter för tävlingar 2018-2019

 

Klubbarna kan nu spärra sina medlemmar i Svemo TA

 

Är du en snöskoterintresserad projektledare med erfarenhet av evenemang? Ja då är detta jobbet för dig!

 

Nu kan du ta del av SM-veckan vinter 2018 dagsprogram. Boka in torsdagen för stadioncross och fredagen för x-trial.

 

Det finns fortfarande bidrag kvar att söka inom projektområdet Utbilda barnledare och tränare för er som kommer att gå distriktskurser i november.

 

Svemos Disciplin- och Besvärsnämnd har den 9 november 2017 ådömt Janus Högsbro, Anderslövs MK, avstängning under en period om tio (10) månader för brott mot RF:s stadgar 14 kap. 2 § 7 p. (otillbörligt uppträdande m.m.) och 8 p. (utövande av våld) i samband med en deltävling i Södra Serien i motocross på Stoptebanan den 6 augusti 2017.

 

Return to Race

2017-11-07

Hjärnskakningar är en allvarlig skada som tyvärr uppstår allt för ofta bland Svemos förare. Att få en hjärnskakning kan medföra många risker hos den drabbade personen. För att inte riskera att förarens tillstånd försämras med tiden, samt att föraren ska kunna återgå till sin träningsnivå/tävlingsnivå, har Stephan Filipowski gjort ett omfattande arbete om just hjärnskakningar.

 

Licenser 2018

2017-11-01

Licenser 2018 i Svemo TA-system

 

Nu är det klart vilka idrotter som är aktuella för att vara med på sommarens stora idrottsfest. För första gången kommer SM-veckan att avgöras i två städer: Helsingborg och Landskrona. På programmet finns flera för SM-veckan nya idrotter så som bordtennis TTX, rytmisk gymnastik och showdown.

 

De personer med mandattid tom 2017 kan föreslås till omval, alternativt nya personer kan föreslås på kommande nationella grenmöten i höst.

 

Svemo styrelse har haft styrelsemöte nr 8 den gångna helgen. Valberedningen passade på att gästa styrelsemötet. Mycket diskuterades bland annat den nya budgetprocessen.

 

Internationella sporträttighetsbolaget Spring Media har slutit ett exklusivt representationsavtal med Elitspeedway Sverige ESS och Svenska Motorcykel och snöskoterförbundet Svemo för Elitserien i speedway. Avtalet omfattar exklusiva sändningsrättigheter för perioden 2018–2022.

 

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

 

Den 2/10 fick kansliet två nya kollegor vid namn Sandra och Olivia som kommer inta rollerna som koordinatorassistenter.

 

Beslut har tagits i TK-ärende 17-04

 

En krönika av Håkan Leeman, Ordförande Svemo.

 

Svemo styrelse har haft styrelsemöte och diskuterat många viktiga frågor.

 

Från fredagen den 29 september kan du köpa billigare licenser, gäller de licenser som du använder till träning och tävling i Sverige.

 

Vi ber er i sektionerna att ansvara för att klubbar som är intresserade av att söka ett VM-/EM-arrangemang för år 2019 gör det. Läs bifogad instruktion.

 

Han somnade in den 12 september på Saltsjöbadens sjukhem. Beskedet slår ner hos oss med stor kraft och lämnar en känsla av overklighet. Jacob har alltid funnits för oss och även om han den sista tiden inte varit som i sin krafts dagar kom beskedet oväntat.

 

Genom ett samarbete mellan Svemo och Skanska har ni som klubb möjlighet att få material för att bygga bullervallar, nya slingor/banor, markutjämna eller liknande.

 

Beslut har tagits i TK ärende 17-03

 

Svemo styrelse har haft sitt första möte efter sommaren. Många beslut togs och intressanta diskussioner fördes. Bland annat tog man beslut om att tillsätta en trialsektion.

 

Ni har väl inte missat SVT:s nya tv-produktion Duellen? Under kommande lördagskvällar kan ni följa ett gäng olika personer, maskiner och djur som tävlar mot varandra i olika grenar.

 

Svemos Disciplin- och Besvärsnämnd har den 24 augusti 2017 beslutat att Janus Hogsbro, medlem i Anderslöv MK och innehavare av dansk förarlicens, skall avstängas under utredningen i bestraffningsärende 05/2017.

 

BMK Uddevalla står i helgen som arrangör för årets 16:e VM-deltävling, där 20-talet svenska kommer till start. Ta chansen att se världseliten på Glimminge Motorstadion.

 

Svemo bjuder in alla barnledare till forum för att diskutera hur förbundet ska arbeta med barn- och ungdomsidrott i framtiden. Inbjudan har idag gått via mail till personer med barnledarlicens samt till Svemo-distrikten.

 

Lördagen den 9/9 klockan 10:00 på Järva MK Barkarbybanan arrangeras ett Memorial Race för att hedra Håkan ”Carla” Carlqvist.

 

Beslut har tagits i TK ärende 1702.

 

Samtliga klubbar som önskar arrangera någon typ statustävling under 2018 ombeds att skicka in en intresseanmälan på fastställd blankett.

 

En av Sveriges Speedwayikoner och Elit Vetlandas största förare har avlidit i en ålder av 49 år.

 

11 juni testades den ryska speedwayföraren Grigorij Laguta positivt för Meldonium vid en seriematch i Polen. Under lördagkvällen beslutade Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet (Svemo) att tillfälligt stänga av föraren i avvaktan på polska förbundets utredning.

 

En av Sveriges största Motocrossprofiler har avlidit i en ålder av 63 år.

 

Sofia Kärrå (SISU Idrottsutbildarna) har fått uppdraget att projektleda arbetet med att skapa en ny struktur för Svemos säkerhetsarbete ur ett helhetsperspektiv.

 

Svemos Disciplin- och Besvärsnämnd har den 30 juni 2017 ådömt André Blomkvist, Hörby MCK, avstängning under en period om tre (3) månader för brott mot RF:s stadgar 14 kap. 2 § 7 p. och 14 p. i samband med SM deltävling 1 i motocross på Borås Motorstadion den 30 april 2017.

 

Riksidrottsgymnasiet i Tibro är och har länge varit, en viktig del av Svemos elitverksamhet. Genom åren har skolan fostrat många talanger och fått dem att förstå vad som krävs för att lyckas i sporten.

 

Svemo styrelse har haft sitt femte möte för året. Bland annat togs en ny IT-strategi, som är ett väg...

 

Nu är ansökningen till Topp & Talang stängd!

 

Beslut har tagits i TK-ärende 1701

 

Sommaren närmar sig och kanslipersonalen börjar snart gå på sin ledighet. I bilden nedan finner ni s...

 

En av våra klubbar har blivit utsatt för bedrägeriförsök via email.

 

Svemo har fått en ny medarbetare på kansliet, Henrik Esting som kommer inta rollen som Utbildningssa...

 

2011 hade vi ett historiskt olycksår med flera dödsfall och ett stort antal allvarliga skador. Som f...

 

I veckan har klubbar som inte betalt årsavgift och /eller skickat föreningsrapport i IdrottOnline få...

 

Nu har den andra leveransen av sjukvårdsväskorna gått ut till Svemoanslutna klubbar.

 

Gällande organisationsutredningen har styrelsen tagit del av samtliga distriktsrapporter och svar på...

 

En ny film ligger uppe på Svemos Youtube-kanal! Se vår informationsfilm om elitsatsningen Topp & Tal...

 

Svemo har lanserat en ny plattform som heter Svemoplay där ni har möjligheten att både se livesändni...

 

Läkemedel, kosttillskott och energidrycker kan alla innehålla förbjudna substanser och därmed vara d...

 

Svemo gör en satsning på en efterlängtad och lite bort glömd sport, Minicross (f.d Fiddy). Målet med...

 

Svemo har infört rutiner för media-ackreditering till alla Svemos nationella/internationella arrange...

 

På torsdag kväll 27/4 klockan 18:30 på Barnkanalen i Lilla Sportspegeln får ni se ett reportage om m...

 

Vi närmar oss SM-veckan sommar och nu finns information att ta del utav.

 

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottar...

 

Svemos utvecklingsplan för Idrottslyftet 2016-2019 finns nu att läsa på hemsidan.

 

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredn...

 

I styrelsens protokoll från möte nr 3 2017 kan ni bland annat läsa om ny sammansättning av en del ko...

 

Nu är det dags att ansöka om RF:s och Svenska Spels elitidrottsstipendium.

 

Bli medlem i Club INTERSPORT och samla bonuspoäng så kan vi tillsammans bidra till din sportsliga ut...

 

Älvbygdens MK utökar sin verksamhet med extra tillståndstider för elmotorcyklar på sin endurobana. F...

 

Idrottslyftets ansökningstid börjar gå mot sitt slut för projektområdena Ökad tillgänglighet till an...

 

Kanslipersonalen har under några dagar besökt det franska förbundet FFM för att byta erfarenheter oc...

 

Nu är det hög tid att föreslå kandidater för årets HugoLevinPris det årliga priset till svensk idrot...

 

Svemo styrelse har haft sitt andra styrelsemöte för året. Läs bland annat om styrelsens syn på barn-...

 

Mellan den 23-27 mars (torsdag-måndag) är större delen av kanslipersonalen på utbildning och kommer ...

 

Svemo tar fram en ny informations-, marknadsförings-, utbildningsfilm tillsammans med producentbolag...

 

SMC har gått med i Svemo och deras medlemmar får nu ett email från IdrottOnline om att de är medlemm...

 

Nu kan Svemo-klubbar boka en dag där barn och ungdomar får prova på Motocross. Ni som vill prova på ...

 

Idag, onsdagen den 8 mars, är det den internationella kvinnodagen och vi på Svemo vill passa på att ...

 

Valberedningen har i uppdrag att inhämta förslag på personer lämpliga att ingå i kommittéer och nä...

 

Isracinglegendaren Per-Olof ”Posa” Serenius tävlar i årets säsong av Mästarnas Mästare.

 

Upptäck Europa med motorcykel och hitta dina smultronställen längs resvägen.

 

Det är viktigt att ni som licensierade förare fyller i uppgifter om närmast anhörig i TA-systemet.

 

Till alla våra anslutna klubbar - nu finns det en möjlighet att komplettera klubbens sjukvårdsutrust...

 

Sport Campus Sweden är Sveriges ledande stöd för idrottare som satsar på dubbla karriärer, dvs. elit...

 

Vi har lagt 2016 till handlingarna och det har på många sätt varit ett fantastiskt år för Svemo! Vi ...

 

Nu har Svemo öppnat ansökningsformuläret för föreningarna att söka bidrag från något av våra 4 proje...

 

Svemo styrelse har haft sitt första möte 2017. Läs i protokollet blanda annat att SMC nu officiellt ...

 

Riksidrottsförbundet (RF) säger ja till Sveriges MotorCyklister (SMC) och deras ansökan till Svenska...

 

Nu kan du följa Svemo på Instagram.

 

Nu finns Svemo på YouTube och har öppnat kanalen med en nyproducerad introduktionsfilm.

 

Fr o m höstterminen 2017 kommer Motocrossgymnasiet i Tibro att flyttas till Gymnasium Skövde och sam...

 

Riksidrottsförbundet uppdaterade igår 17 januari IdrottOnline och det har medfört problem för vissa ...

 

Om du eller din klubb upplever problem med Svemo TA så kan det bero på systemförändringar som uppsto...

 

Tisdagen den 17:e januari genomför Riksidrottsförbundet förändringar i sitt system ”IdrottOnline”. ...

 

Den 30 januari – 5 februari samlar vi mästarna i Söderhamn då det är återigen dags för SM-veckan vin...

 
Grupp 

USM, JSM & Sverige Cup 2018

2017-12-15 (Motocross)

Arrangörer och datum.

 

Vill du vara med och utveckla mediarapportering kring svensk roadracing? Läs mer och hör av dig till oss senast den 20 januari 2018.

 

Resultat Superbike 2017

2017-12-14 (Roadracing)

Resultat för Superbike 2017 står nu fast.

 

Miljökommittén hade telefonmöte den 12/12. Bl a diskuterades program för Miljöforum i mars.

 

Roadracingsektionen söker en eller två personer som vill hjälpa till med projektet Start2Ride Junior Roadracing och Minimoto. Ansök senast 15 januari 2018.

 

Tävlingsplanering Södra Distriktet

2017-12-07 (Södra distriktet)

Tävlingsplanering / planeringskurs för 2018

 

GTU1 Växjö 20-21/1-2018

2017-12-06 (Södra distriktet)

Erbjudande om att deltaga i GTU1 i Växjö 20-21/1-18.

 

Mästerskapet genomförs över 8 deltävlingar från Kalmar i söder till Härnösand i norr.

 

Ett brev har skickats ut till klubbar vars banlicens går ut 2017.

 

Svemo enduro på facebook

2017-12-06 (Enduro)

Nu finns Svemo enduro på facebook. Där kan du följa oss och läsa om nyheter och uppdateringar.

 

Miljökommittén har den 21 november haft årets 4:e möte. En enkät har skickats ut till alla klubbar för att kartlägga deras tränings- och tävlingstider samt eventuella bullerproblem.

 

Protokoll enduro

2017-12-05 (Enduro)

Endurosektionen har haft sitt femte möte för året. Det pratades bl.a. om förändringar på VM och EM samt regeländringar i SR Enduro.

 

VMF Styrelseprotokoll 6/2017

2017-12-05 (Västra distriktet)

Följ länkarna för att ta del av våra protokoll

 

Nytt protokoll Trackracing

2017-12-04 (Speedway)

Nu finns protokoll nr 10-2017 publicerat

 

Omval av startnummer

2017-11-30 (Motocross)

Sista dagen idag att boka om startnummer för 2018!

 

Lite klassisk raceinspiration

2017-11-29 (Roadracing)

I januari ska Hans "Hasse" Gustafsson, vinnare Classic Roadracing EM 2016 i klassen Formula 750, delta i jubileumsrace på Phillip Island i Australien.

 

Kom ihåg att sista datum för att ansöka om Svemo Miljöpris på 20 000:- är den 1 december.

 

Ny certifiering Kungsbacka TK

2017-11-22 (Miljö)

Kungsbacka TK inomhusanläggning Kungsbacka Inomhus Trial har miljöcertifierats.

 

Efter flera års nedgång av licensierade förare i Supermoto, väljer nu Svenska motorcykel- och snöskoterförbundet, SVEMO att ta ett helt nytt grepp. Från och med nästa säsong drivs Svenska Mästerskapet i Supermoto av ett nystartat aktiebolag vars främsta syfte är att utveckla grenen och få fler förare att satsa på Supermoto.

 

Välkommen, Roger Andersson!

2017-11-21 (Dragracing)

Roger Andersson stöttar Dragracingsektionens arbete med olika uppgifter inom marknadsföring och organisation.

 

Den 11 november var det dags för Roadracingsektionens åttonde möte för i år. Mötet ägde rum i Svemo-huset i Norrköping.

 

SM-kalender trial 2018

2017-11-21 (Trial)

SM-kalendern för trial börjar ta form och det är endast en deltävling som saknas.

 
Årsunda_logo (002)

AMF Årsunda

2017-11-20 (Motocross)

Årets Bästa SM-arrangör 2017

 
MXSMnu_Logo

MXSM 2018

2017-11-20 (Motocross)

Arrangörer och datum

 

SM/RM-kalender 2018

2017-11-16 (Dragracing)

Nu står datumen för SM i Pro Twin Bike och RM i Junior Dragbike 2018 fast.

 

Från och med 2018 gäller det höjd åldersgräns för läkarintyg. Dessutom ändras regeln för krav på läkarintyg för elitförarna.

 

Nytt protokoll i dragracing

2017-11-16 (Dragracing)

Den 8 november var det dags för årets tionde sektionsmöte i dragracing.

 

Åldersgränsen för läkarintyg höjdes för alla hastighetsgrenar.

 

Åldersgränsen för läkarintyg höjdes för alla hastighetsgrenar.

 
checkered1

SM Roadracing 2018

2017-11-13 (Roadracing)

Nu står tävlingsdatum för SM Roadracing 2018 fast.

 

Startnummer minimoto

2017-11-13 (Minimoto)

Från och med den 1 december kan du välja ett nytt startnummer i minimoto/miniGP-klasserna!

 

I syftet med att öppna sporten för barn från tidig ålder, återinförs Guldhjälmslicensen i minimoto från och med 2018.

 

Bearbetning av kolvtopp tillåten från och med 2018.

 

Erbjudande airbagställ

2017-11-13 (Roadracing)

Licensierade roadracingförare har möjlighet att ta del av ett erbjudande från Alpinestars för att köpa ett airbagställ.

 

Nya tävlingsledare

2017-11-13 (Nedre Norra distriktet)

Det finns platser kvar på kursen för Nya tävlingsledare, vi förlänger anmälningstiden till fredag 17 november så att fler klubbar har chansen att anmäla.

 

Startnummer 2018

2017-11-08 (SuperMoto)

Information och vägledning för omval och nyval av startnummer.

 

USM-läger

2017-11-08 (Enduro)

18-19 november är det USM-läger i Skövde och Tibro. Flera meriterande förare och tränare kommer att finnas på plats.

 

Nytt protokoll i Trial

2017-11-08 (Trial)

Trialsektionen höll sitt andra möte den 26 oktober 2017.

 

DM-resultat motocross

2017-11-07 (Västra distriktet)

För att se årets resultat i DM-motocross, klicka på länken nedan

 

Nu finns möjlighet att besöka Västerhöjd och Kavelbro i Skövde där vi har vårt RIG Motocross och Enduro.

 
JoakimGrelssonRace

Elitförarmöte

2017-11-07 (Enduro)

Endurosektionen bjuder härmed in till Elitförarmöte den 13 december.

 

Fel mailadresser?

2017-11-05 (Västra distriktet)

Påminnelse till er föreningar att kolla så att föreningens mailadress är rätt.

 
image2

Rapport från utvecklingsgruppen-mx

2017-11-05 (Västra distriktet)

Då har vi haft årets sista samling, denna gång i Edsvära.

 

Nytt Protokoll Track Racing

2017-11-02 (Speedway)

Nu finns protokoll nr 9-2017 att läsa

 

Den 11 november bjuder Kinna MK in dig som är tjej och kör trial.

 
Startnummer

Startnummer Roadracing 2018

2017-11-01 (Roadracing)

Nu är det dags att bekräfta ditt startnummer inför 2018.

 

Svemo har sedan 2002 årligen delat ut miljöpris till en förening som efter sina förutsättningar arbetat med att skapa den bästa miljön kring motorcykel- och snöskoterverksamheten. Prissumman är 20 000:-. Sök senast 1/12.

 
startnummerplat-webb

Startnummer 2018

2017-10-30 (Motocross)

Information och vägledning för omval och nyval av startnummer.

 

Dagen före Utbildningskonferensen hade Utbildningskommittén sitt fjärde möte för året. Bl a diskuterades olika utbildningar och utbildningsmaterial.

 

Det börjar bli dags att förnya ditt startnummer inför 2018 för startnummerklasserna SM, JSM, SM Dam, VRM 1 och VRM 2.

 

Utbildningshelgen 25-26 nov

2017-10-27 (Nedre Norra distriktet)

Nu börjar det bli dags att anmäla sig till kurserna som går under Utbildningshelgen den 25-26 novmeb...

 

Lägsta ålder för licens, ersatt med lägsta tävlingsålder.

 

Det har visat sig att anmälan till årets Nationella grenmöte och Trialriksdag inte fungerat som den ...

 

Regeländringar inför 2018

2017-10-26 (Motocross)

Fr.o.m. säsongen 2018 ändras klassen MX2 U17 till MX2 U19 och Svemo Cup 65cc tas bort.

 

Omval/Nyval av startnummer 2018

2017-10-25 (Isbana/Backe)

Mellan 1-30 november kan startnummer bokas om för säsongen 2018.

 

SNÖSKOTER

2017-10-23 (Nedre Norra distriktet)

ALLA snöskoteråkare BOKA ditt startnummer!

 

Protokoll nr 1-2017

2017-10-23 (Trial)

Här finner du protokoll nr 1-2017, med den nya sektionen i Trial

 

Omval/Nyval av startnummer 2018

2017-10-23 (Motocross)

Mellan 23-31 oktober kan startnummer bokas om för säsongen 2018.

 

Omval/Nyval av startnummer 2018

2017-10-23 (Snöskoter)

Mellan 23-31 oktober kan startnummer bokas om för säsongen 2018.

 

Lördagen den 14 oktober höll isracingen sitt höstmöte i Sundsvall

 

Utbildningskonferensen 2017

2017-10-23 (Utbildning)

Svemo utbildningskommitté har i helgen samlat utbildningsansvariga i distrikt och sektioner till två...

 

Nu finns det en ny design för Svemo landslagsdress 2018 - 2020. Den nya landslagsdressen kommer att ...

 

Det blev en lyckad blågul helg när årets EM–serie i enduro avslutades i slovakiska Gelnica. Inte min...

 

Så var Endurons Dag

2017-10-17 (Enduro)

Den 14 oktober 2017 bjöd Svemo Endurosektion in till Endurons Dag på Bosön.

 

Baserat på årets resultat blev det ett rad automatiska uppklassningar från rookie till elit enligt g...

 

Nytt protokoll i roadracing

2017-10-16 (Roadracing)

Den 9 september höll Roadracingsektionen sitt sjunde möte för i år.

 

Endurons elit blickar framåt

2017-10-12 (Enduro)

Läs om säsongens med- och motgångar för endurons elitförarna och om planerna för säsong 2018.

 

Inbjudan distriktgrenmöte Enduro

2017-10-11 (Nedre Norra distriktet)

NND kallar till distriktgrenmöte Enduro. Onsdag 18/10 kl 18:30 Matsarvs 12a 791 77 Falun. Vi komm...

 

Coupe de Lavenír

2017-10-09 (Motocross)

Sverige på 3:e plats

 

Organisationsnummer

2017-10-09 (Nedre Norra distriktet)

Sedan 1 år tillbaka använder SVEMO Nedre Norra ett bokföringsprogram som heter FortNox, kan du det o...

 

På lördag 7/10 har du möjligheten att se Lag-SM i motocross från Woxnadalen MK Motorstadion på Svemo...

 

Inbjudan distriktsgrenmöte Motocross 2017

2017-10-06 (Nedre Norra distriktet)

Inbjudan Distriktsgrenmöte Motocross 2017 Säsongen lider mot sitt slut och planeringen för nästa ...

 

Supervisorträff Dragracing

2017-10-05 (Dragracing)

Den 25 november är det dags för träff med alla supervisor i dragracing.

 

Svemo har utsett Rospiggarna SK att även 2018 arrangera SM-finalen i Isracing, Finalen körs på HZ By...

 

Den 25 november klockan 12.30 är det dags för det nationella grenmötet för dragracing. Platsen är Su...

 

Lag-SM 7 oktober

2017-10-05 (Motocross)

Förtydligande om förändrad hårdbelagd startplatta.

 

Nytt protokoll i Dragracing

2017-10-05 (Dragracing)

Den 2 oktober höll Dragracingsektionen sitt nionde möte för i år.

 

Den anrika motorcykeltävlingen Novemberkåsan arrangeras i år den 11-12 november med Göta Motorsällsk...

 

Ansök om tävling med SM- och RM-status senast den 1 november 2017.

 

Nytt protokoll Track Racing

2017-10-03 (Speedway)

Nu finns protokoll nr 8-2017 att läsa

 

Den 30 september var det sista evenemanget för i år med Start2Ride Junior, denna gång i samarbete me...

 

Joakim Ljunggren är svensk mästare i enduro igen. 32–åringen körde hem såväl SM2–klassen som Knobby ...

 

Utbilda 2018 års cross-skole-tränare

2017-10-02 (Nedre Norra distriktet)

SVEMO har som många förbund ett utbildningskrav. Allt för att kvalitetssäkra kompetensen hos tränare...

 

Lördag den 11 november är det nationellt grenmöte för roadracing och minimoto. Mötet äger rum i Svem...

 

Sverige 10:a i Lag-VM!

2017-10-01 (Motocross)

I ett lerigt och regnigt Matterley Basin, England tog Sverige en efterlängtad topp 10 placering.

 

Uppdragsfördelning och information för motocrossbanor vars banlicens upphör 31 december.

 

Lag-SM Woxnadalen 7 oktober

2017-09-28 (Motocross)

Startlista Lag-SM

 

Distriktsgrenmöte Enduro 14 oktober 2017

2017-09-27 (Övre Norra distriktet)

Härmed inbjuds alla föreningar med Enduroverksamhet inom Övre Norra Motorcykel- och Snöskoterförbund...

 

Dags för SM-final i enduro

2017-09-27 (Enduro)

På lördag är det dags för årets final i Knobby Swedish Enduro Championship. Platsen är Bollnäs med ...

 

Välkommen till prisutdelning 2017!

2017-09-27 (Dragracing)

I samband med EDRS-banketten den 25 november 2017 i Nyköping blir det prisutdelning för årets vinnar...

 

Svemos tjejläger

2017-09-27 (Enduro)

Svemo Endurosektion inbjuder till tjej-/damläger för Guldhjälm 85, Ungdom, Junior samt Dam lördagen ...

 

MX-SM färdigkört

2017-09-27 (Motocross)

Så har då årets motocross-SM avgjorts, med avslutning i Finspång och med ett fint arrangemang av Fin...

 

Inbjudan DGM-Enduro

2017-09-26 (Västra distriktet)

Läs inbjudan nedan för information om DGM-Enduro

 

Sverige femma i Spanien

2017-09-26 (Trial)

Spanien vann Lag-VM i trial på hemmaplan i Baiona. I den internationella Trophyklassen, där Sverige ...

 

Höstens utbildningar i södra distriktet

2017-09-24 (Södra distriktet)

Höstens utbildningar i södra distriktet

 

EM och VM 2018

2017-09-22 (Enduro)

Preliminär tävlingskalender för EM och VM 2018.

 

Regeländring

2017-09-21 (Motocross)

250cc 2-takt i MX2 fr.o.m. 2018

 

Hjärt-lungräddning och Akutomhändertagande

2017-09-21 (Nedre Norra distriktet)

Söndagen den 26 november 13.00-17.00 , Scandic Falun erbjuder Svemo Nedre Norra distriktet utbildnin...

 

VMF Styrelseprotokoll 5/2017

2017-09-21 (Västra distriktet)

Följ länkarna för att ta del av våra senaste protokoll

 

Startlista SM-Final Finspång

2017-09-20 (Motocross)

Nu är anmälda förare som betalt anmälningsavgiften till tävlingen i Finspång 23 september med på sta...

 

Första helgen i april genomfördes en träffpunkt med distrikten för att diskutera organisationsutredningen.

2017-04-11

Framgång inom en idrott mäts ofta i medaljer eller andra sportsliga framgångar. Det må vara vad allmänheten uppskattar och värderar, men för ett förbund är det andra faktorer som avgör hur väl man lyckas. Eftersom det är fakta som sällan når utanför den inre kretsen, finns det därför anledning att i denna krönika berätta om den framgångsresa som Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) befinner sig på.

2017-10-05

Klockan 20:00 17/4 på Kanal 5 får ni följa Jonathans historia om att vara påväg att bli elitidrottare i enduro och plötsligt kraschar som dessvärre leder till förlamning.

2017-04-17


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Samarbetspartner

If
Intersport
HUAros
Accessdata
KONTAKTA OSS: kansli@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping